REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

O firmă din anturajul unui deputat PSD, anchetată!

O firmă din anturajul unui deputat PSD, anchetată!

Cristina BĂRBUCEANU 9 ianuarie 2023 | 00:00 745

Suspiciuni uriașe de fraudă cu bani europeni. Ministerul Dezvoltării anchetează cum au fost obținuți și cheltuiți banii pentru digitalizarea primăriilor de către o firmă din anturajul deputatului PSD Alfred Simonis. Totul, după o investigație de presă care a scos la iveală mai multe nereguli grave.

Alfred Simonis

Este vorba despre compania Athos Consulting, o firmă aparținând unei rude apropiate deputatului social-democrat Alfred Simonis și care până să obțină contractele de achiziție, nu figura ca având angajați. 

Cu toate acestea, în doar o lună a reușit să obțină 21 de contracte prin bani europeni. În același timp, în investigația jurnalistică care a atras și atenția autorităților se mai vorbește despre o altă firmă aparținând nașei deputatului social-democrat, care în prima lună de la înființarea companiei a reușit să obțină și primul contract prin bani europeni. 

De cele mai multe ori, vorbim despre achiziții care se făceau în mod direct de la primăriile mai multor orașe. În total, cele două firme au reușit anul trecută să obțină 40 de astfel de contracte. 

De cele mai multe ori, achizițiile erau finalizate în doar câteva minute de la demararea procedurilor de licitație. 

Totodată, primarii din Tulcea sunt cei care au recunoscut că au ajuns la una dintre firme prin intermediul șefului social-democrat al județului, care le-a făcut cunoștință direct cu reprezentanții companiei. 

Toate aceste lucruri au atras atenția jurnaliștilor care au făcut această investigație. Acesta este, de altfel, și motivul pentru care, mai târziu, companiile respective au intrat în vizorul autorităților, care au deschis o anchetă pentru a stabili dacă aceste contracte au fost obținute pe cale legală, conform realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu patesc nimic, vor face in continuare. Exclusi din partide, fara drept de a mai face politica toata viata.Prea isi bat joc de noi.
0
0
jidanul e corupt ???
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272