REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

O firmă fără nici un angajat reabilitează străzile din Topraisar

O firmă fără nici un angajat reabilitează străzile din Topraisar

Replica API 6 iunie 2019 | 00:00 1285

Contract de un milion de euro

Contract de un milion de euro

O firmă fără nici un angajat a fost declarată câştigătoarea contractului de reabilitare a mai multor străzi din Topraisar. Societatea va încasa nu mai puţin de un milion de euro. Contractul a fost atribuit la două luni după o achiziţie similară a primăriei, privind modernizarea altor străzi. Trei milioane de euro costă în total modernizarea a 27 de străzi din comuna Topraisar.

Primăria Topraisar a atribuit pe 21 mai 2019 un contract pentru „modernizare drumuri de interes local în cadrul proiectului ”Reablitare străzi în comuna Topraisar, judeţul Constanţa””, în urma unei procedure simplificate de achiziţie iniţiate pe 5 martie 2019. Potrivit documentaţiei de atribuire, „străzile preconizate pentru modenizare se află în intravilanul Biruinţa, Moviliţa şi Potârnichea, pe terenuri ce aparţin domeniului Topraisar. Prin proiect se modernizează străzile: Strada Brânduşei - localitatea Potârnichea; Strada Fulgerului - localitatea Biruinţa; Strada Primăverii - localitatea Biruinţa; Strada Rândunelelor - localitatea Moviliţa; Strada Dobrogei - localitatea Topraisar; Strada Câmpului - localitatea Topraisar; Strada Fundătura - localitatea Topraisar; Aleea Teilor - localitatea Topraisar; Aleea Viorelelor - localitatea Topraisar; Strada Moldovei - localitatea Topraisar; Strada Interioară Toplacer - localitatea Topraisar; Aleea interioară Toplacer - localitatea Topraisar. Modernizarea străzilor de interes local din Topraisar se face pe următoarele suprafeţe: Lungimea totală a străzilor amenajate- 5,955 km”.

Au participat şi la o procedură anterioară

Contractul a fost câştigat de singura participant la procedură, asocierea Monolit Enterprise SRL (lider, reprezentată de Adrian Nicoleta Stroe)- Senera SA (reprezentată de Ioan Batin), care va încasa 3.944.978,08 lei, fără TVA. Monolit Enterprise SRL din Constanţa a fost înfiinţată în 2017 şi a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de doar 473.460 lei şi un profit net de 21.289 lei, cu datorii de 395.875 lei. Firma care a câştigat un contract de 10 ori mai mare decât cifra sa de afacere pe un an întreg nu are niciun angajat, potrivir datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice. La rândul său, firma asociată Senera SA care vine la Topraisar tocmai din Satu Mare a declarat pentru 2018 afaceri de 16.901.707 lei şi un profit net de 768.708 lei, cu 23 de angajaţi, precum şi datorii de 6.723.782 lei. Aceeaşi asociere Monolit Enterprise- Senera a participat fără succes şi la o procedură anterioară de achiziţie a Primăriei Topraisar, pentru reabilitarea altor 15 străzi. Primăria a semnat pe 28 martie 2019 acel contract cu Daf Trans 2000 SRL- Amphion SRL- Alex Building SRL, în schimbul a 8.345.613,79 lei, fără TVA.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Topraisar licitatiile se fac astfel incat unele firme sa castige. Uneori isi mai schimba firmele sa nu bata la ochi, dar in spatele lor sunt aceeasi oameni. Pai doar trebuie lucrat cu oameni de incredere care stiu sa dea paraindaratul...
6
0
Urmariti pe You tube Dumnezeul achiziitiilor..si veti intelege cum de castiga firme fara un angajat.. Urmariti reactia primarului de la GARLICIU . CONSTANTIN CIMPOIASU...si sa vedeti explicatii halucinante...de tot rasul...Asta e mai catolic ca papa... Asa s-a intamplat si la Topraisar. Astia scot ROMANIA din NOROAIE. E de plans...DNA ...sesizeaza-te...slugile astea de la REPLICA...sunt ei pusi de cineva sa ii dea temelie primarului...pentru ca despre CIMPOIASU nu i-am.vazut sa scrie..SLUGOILOR..vorba sefului vostru FASOLE...prietenii stii de ce..acum.doar gazele au mai ramas cu el..partaru
3
1
Legile sunt interpretate in fel si fel ! Castiga firme care nu ar trebui sa castige !
4
1
asa arata complexatii si frustratii care stau in puscarie. acceptati soarta si conditia de jegos
1
1
Numai una si una! Dar cea mai tare, Daf Trans! Nici nu are rost o descriere si ar fi urat, ca jignesc: gunoaiele, escrocii etc. Locul astora este pa puscarie, dar ce sa faci,ca ei sunt baieti buni!
2
2
Conditiile participarii la licitatie ar trebui sa fie astfel incat sa poata participa doar firme demonstrate a fi capabile sa execute lucrarile sau sa prezinte listele cu eventualii subcontractori . Altfel pot sa licitez si eu pentru o autostrada,alte firme fac treaba si eu fac putina parnaie dar ma aleg cu cateva milioane bune de euroi. Ca autostrada se surpa,ma doare la basca,doar nu as fi primul care se angajeaza sa face pagube statului.
4
0
Sa fie luate la verificat toate firmele castigatoare cu primariile s-au contracte directe pana la sumele acceptate de lege, bagati la puscarie atat administratorii firmelor, primarii si viceprimarii, care fac aceste matrapaslacuri sifonand banul public cu ajutorul acestor firme. DNA sa-si execute atributiile pentru a-i mai pune la punct pe acesti evazionisti fiscali stiuti si acceptati de catre oamenii legii.Pusi sa returneze toate sumele incasate ilegal.Dosare penale pentru ilegalitatile facute cu buna stiinta de imbogatire rapida nejustificata.Mult succes DNA!
4
0
mergea si teldrum sa faca lucrarile
2
0
de ce anafu nu ii ia la puricat nu au angajati da au vile si masini ultimul racnet si nu platesc nimic
4
0
N-am mai mancat o friptura din 1900 toamna bag numai Doneruri nici cacat nu mai am ca n-am ce , eu alaturi de fratele si taticul meu Nas am fost sodomizati si obligati de Bogdan Pruia sa avem relatii sexuale ,ulterior ne-a dat si cu pipi pe noi iar lu taticu I-a lasat si pe muie un cadou
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212