REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° ConstanÈ›a Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° ConstanÈ›a Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O MINORĂ a fost RĂPITĂ pentru că NU a vrut să se mărite

O MINORĂ a fost RĂPITĂ pentru că NU a vrut să se mărite

Replica API 9 iulie 2021 | 23:12 1818

Şaban Ibram a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe şi lipsire de libertate în mod ilegal, în timp ce Sali Amide şi Şaban Eaşar au fost trimişi în judecată pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Cei trei sunt acuzaţi că au urmărit o minoră de 16 ani, iar ulterior au urcat-o pe aceasta cu forţa în automobil. Mai mult decât atât, Şaban Ibram a împins-o pe carosabil pe cumnata minorei, care s-a agățat de tricoul inculpatului aflat la volanul autoturismului, în încercarea de a-l oprii. Afost târâtă pe o distanță de câțiva metri, fiindu-i provocate leziuni traumatice la nivelul membrelor inferioare care au necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale.

Cum s-au petrecut faptele

Conform unei tradiţii turco-rome, minora de 16 ani fusese promisă fiului lui Şaban Ibram, în vârstă de 15 ani. După circa trei luni în care victima a locuit la domiciliul celor din familia Şaban, mai precis în Babadag, aceasta nu a mai dorit să convieţuiască cu fiul lui Şaban Ibram, rămânând astfel alături de familia ei. Nemulţumiţi de refuzul fetei de a mai rămâne în Babadag, familia Şaban a hotărât să o răpească pe aceasta chiar în ziua când a împlinit 16 ani. Pentru acest lucru, s-au deplasat la domiciliul minorei şi au urcat-o fără voia ei într-un autoturism, iar în momentul în care cumnata acesteia a încercat să îi oprească, a fost târâtă cu autoturismul câţiva metri.

Ce a spus instanţa

Instanţa a reţinut că fapta comisă relevă o gravitate sporită prin prisma faptului că a fost săvârșită de 3 persoane majore, într-un spațiu public, activitatea infracțională îndreptându-se împotriva unei persoane minore, sub pretext ca trebuie sa se căsătorească, iar în încercarea ei de a se opune, a fost lovită si introdusă într-un autoturism, fiind transportata împotriva voinței ei, ceea ce denotă o îndrăzneală deosebită, cu ignorarea riscului ca aceștia să fie depistați, urmările produse constând în atingerea gravă adusă relațiilor sociale ocrotite de legiuitor referitoare la libertatea și integritatea corporală a persoanei, rezonanța socială a unui astfel de caz în rândul comunității. Instanţa a decis condamnarea lui Şaban Ibram la 4 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, Şaban Eaşar a primit 3 ani în timp ce Sali Amide a primit tot 3 ani. Sentinţa a fost dată pe 2 iulie 2021 şi nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
arbeit macht frei!!
7
0
traditia asta e din vechiul testament, doar s-ar putea aplica si la ortodocsi
2
2
Cra Cra Cra??
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468