REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Oamenii de știință au dezvoltat un nou tip de insulină pe bază de plante

Oamenii de știință au dezvoltat un nou tip de insulină pe bază de plante

A.F. 17 iunie 2023 | 00:00 473

Insulina este vitală pentru pacienţii cu diabet zaharat insulino-dependent, acest medicament salvând vieți pentru cei aproximativ 537 de milioane de adulți care trăiesc cu această afecţiune medicală la nivel mondial.

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou tip de insulina pe baza de plante

Oamenii de știință au dezvoltat un nou tip de insulină pe bază de plante, care poate fi administrată pe cale orală, și potrivit studiilor preclinice, poate regla nivelul de zahăr din sânge similar cu insulina naturală.

Noul tratament reduce riscul de hipoglicemie, în comparație cu tratamentele actuale
Astfel, o nouă metodă accesibilă de administrare a insulinei, pe cale orală, dezvoltată de un cercetător american de la Universitatea din Pennsylvania, reduce riscul de hipoglicemie în comparație cu tratamentele actuale pentru diabet.

Studii clinice recente arată că metoda prin injectarea poate face ca insulina să ajungă atât de repede în sânge încât poate rezulta hipoglicemie, respectiv scăderea nivelului de zahăr din sânge sub limitele sănătoase.

Injectoarele automate pot furniza precis insulină precis și pot minimiza acest risc, dar sunt costisitoare și sunt disponibile doar pentru o mică parte dintre pacienții cu diabet din întreaga lume.

Administrarea pe cale orală de proinsulină, pe bază de plante, ar putea rezolva aceste inconveniente, potrivit unui nou studiu publicat în numărul din iulie al revistei Biomaterials, condus de cercetătorul Henry Daniell de la facultatea de stomatologie de la Penn.

Deși insulina clinică este utilizată de câteva decenii, îi lipsește una dintre cele trei peptide care apar în insulina naturală. Laboratorul în care lucrează cercetătorul a creat un tip de insulină pe bază de plante care conține toate cele trei peptide și care poate fi administrată pe cale orală, potrivit sursei citate de 360medical.ro.

Rezistența pereților celulelor vegetale protejează insulina de acizii și enzimele din stomacul pacientului înainte ca materialul să fie descompus de microbii intestinali. Apoi, insulina eliberată este livrată la ficat prin intermediul axei intestin-ficat.

Beneficiile noului tip de insulină

Potrivit cercetătorului, noul tip de insulină administrată pe cale orală, are toate cele trei proteine și este livrată direct la ficat. „Funcționează la fel ca insulina naturală, ceea ce minimizează riscul de hipoglicemie”, menționează cercetătorul, care studiază de multă vreme utilizările pentru proteinele cultivate din plante.

Pentru a produce insulină pe bază de plante, oamenii de știință au identificat genele insulinei umane și apoi au folosit ceea ce Daniell numește un „tun de gene” pentru ca genele să penetreze pereții rezistenți ai celulelor vegetale. Genele de insulină sunt apoi integrate în genomul plantei, în acest caz în genomul salatei.

Semințele rezultate au păstrat în permanență genele de insulină, iar salata cultivată ulterior a fost liofilizată, măcinată și pregătită pentru administrare orală, în conformitate cu orientările de reglementare ale Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA).

Acest proces este foarte diferit de producerea tradițională de insulină, care presupune cultivarea hormonului în celule de bacterii sau de drojdie, un proces costisitor care necesită purificare și o temperatură scăzută pentru transport și depozitare.

Noua metodă de producție a insulinei elimină nevoia de echipamente de laborator complexe și costisitoare și are ca rezultat un produs care este stabil la raft, la temperatura camerei.

Pentru oameni, livrarea de medicamente pe bază de plante ar putea modifica semnificativ tratamentul pentru diabet și alte boli. „Cu acest sistem de livrare, schimbăm întreaga paradigmă, nu doar pentru insulină”, spune cercetătorul, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108