REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Oficial rus: 'Maia Sandu ar trebui să apeleze la SUA și România pentru gaz'

Oficial rus: 'Maia Sandu ar trebui să apeleze la SUA și România pentru gaz'

Replica API 13 septembrie 2022 | 19:13 919

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ar trebui să apeleze la Statele Unite și România pentru gaz în locul Rusiei, a declarat senatorul rus Alexei Pușkov.

"Sandu nu poate plăti – să nu cumpere gaz. Să cumpere 'molecule de libertate' lichefiate din Statele Unite sau să ceară gaz din România natală", a scris el pe canalul său de Telegram, conform Izviestia.

Astfel, senatorul a comentat declarația șefului Republicii Moldova cu privire la prețurile ridicate la gazele rusești.

Aproximativ o mie de susținători ai partidului de opoziție "Șor" s-au adunat în 9 septembrie în apropierea clădirii administrației președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu o acțiune de protest. Manifestanții au acuzat autoritățile țării că nu au reușit negocierile cu Rusia privind aprovizionarea cu gaze, citează stiripesurse.ro.

Înainte de aceasta, la 1 septembrie, prim-ministrul Republicii, Natalia Gavrilita, a declarat că Cabinetul de Miniștri al Republicii Moldova va continua să despăgubească cetățenii țării pentru creșterea prețurilor la gazele importate din Federația Rusă. În plus, autoritățile republicii au făcut apel la populație cu o cerere de reducere a consumului de gaze cu 15%.

Anterior, pe 31 august, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut apel la populația țării să reducă cât mai mult consumul de gaze, din cauza temerilor că iarna prețurile sale vor crește la valori incredibile, în condițiile în care compania rusă Gazprom ar putea bloca furnizarea de combustibil către țară.

La 17 august, Moldovagaz a deconectat peste 2.000 de consumatori din cauza neplății datoriilor pentru utilizarea gazelor naturale, precum și pentru a evita o creștere a datoriei către Gazprom. La data de 16 august 2022, s-a constatat că consumatorii non-casnici nu au achitat datorii în valoare de 75,526 milioane de lei (aproximativ 3,9 milioane de dolari).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nice! E un semn bun! Inseamna ca rusii deja se tem de noi si de fratii nostri americani. Impreuna suntem de neoprit, romani, moldoveni, americani, nimic nu ne opreste, nici macar nuclearele. Sa moara Putin de oftica!!! Pana nu face poporul rus revolutie si pana nu-se elibereaza poporul rus de sub tiranie si dictatura, de sub minciuna si satanism, pana atunci nu va fi pace globala si vom tot asista la razboaie proxy, ce stau in calea dezvoltarii noastre, punand pe primul loc vanzarea de echipament militar si pe "sa moara capra vecinului". Vrem Romania Mare, iar americanii sa ne fie nasi!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272