REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
16.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

OMS - Coronavirus: Noua variantă Deltacron are un nivel redus de circulaţie

OMS - Coronavirus: Noua variantă Deltacron are un nivel redus de circulaţie

Replica API 18 martie 2022 | 03:56 418

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a observat că noua variantă a coronavirusului, detectată în trei ţări europene - Franţa, Ţările de Jos şi Danemarca -, care combină tulpinile Delta şi Omicron şi a fost denumită "Deltacron", are "un nivel redus de circulaţie, relatează EFE.

OMS nu respinge însă posibilitatea ca această impresie iniţială să fie legată de o scădere drastică a numărului de teste pentru COVID-19 în marea parte a lumii.

"Ca urmare a reducerii numărului de teste în lume ne aflăm în dezavantaj pentru a putea urmări în mod eficient noua tulpină", a comentat la o conferinţă de presă responsabila tehnică a OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove.

Ea a amintit că după doi ani de pandemie există o capacitate globală de diagnosticare şi secvenţiere genetică a coronavirusului considerabilă, la care deja se renunţă pe măsură ce pandemia se consideră încheiată sau mai puţin gravă.

Van Kerkhove a spus însă că este important să fie menţinute şi utilizate aceste capacităţi "deoarece cât timp virusul rămâne în circulaţie există şi mai multe posibilităţi să sufere mutaţii. Posibilitate unei recombinări (a variantelor) rămâne în continuare valabilă", a precizat ea, citează Agerpres.

OMS a denumit Deltacron această combinaţie de variante şi care a fost detectată într-un număr redus de cazuri în Franţa, Ţările de Jos şi Danemarca.

Autorităţile sanitare braziliene au informat marţi că au fost depistate două contagieri cu varianta combinată Deltacron, însă miercuri au revenit asupra informaţiei subliniind că este vorba de două cazuri care încă se cercetează.

O combinare a virusului se produce când două virusuri diferite - în acest caz variantele Delta şi Omicron - reuşesc să schimbe mari cantităţi de informaţie genetică, ceea ce duce la apariţia unui nou virus.

"Majoritatea acestor virusuri în urma schimbului enorm de coduri genetice nu sunt eficiente pentru a infecta oamenii, însă uneori apare unul de acest gen care poate deveni eficient", a declarat la rândul său directorul programului pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212