REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Orban despre subvenţia pentru partide: Banii sunt folosiţi împotriva noastră, împotriva democraţiei

Orban despre subvenţia pentru partide: Banii sunt folosiţi împotriva noastră, împotriva democraţiei

Alina FAT 6 octombrie 2022 | 00:00 602

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat, miercuri, la Ploieşti, că doreşte desfiinţarea subvenţiei pe care o primesc partidele politice de la bugetul de stat pentru cheltuielile curente, susţinând că aceşti bani sunt folosiţi de formaţiunile de la putere împotriva democraţiei.

"Săptămâna trecută am depus un proiect de lege prin care propunem desfiinţarea subvenţiei pe care o primesc partidele politice de la bugetul de stat. Ne referim la subvenţia pentru cheltuielile curente, nu la decontarea cheltuielilor de campanie. (...) Practic, expunerea cea mai mare la riscul de corupţie pe care o au oamenii implicaţi în politică se manifestă în campania electorală. Deci, noi dorim menţinerea acestui sistem de decontare a cheltuielilor de campanie, care şi asigură egalitate de şanse între candidaţii diferitelor formaţiuni politice, dar propunem eliminarea totală a oricărei subvenţionări de la bugetul de stat pentru activităţi curente ale partidelor", a spus Orban într-o conferinţă de presă la sediul organizaţiei judeţene a partidului Forţa Dreptei, scrie Agerpres.

În opinia sa, banii care intră în posesia principalelor partide din România sunt folosiţi "împotriva democraţiei, împotriva libertăţii de expresie".

"Este vorba de o sumă de 250 de milioane pe anul ăsta, calculat, care intră în vistieria principalelor partide din România şi, din păcate, aceste partide folosesc banii proveniţi din taxele şi impozitele noastre, îi folosesc împotriva noastră, împotriva democraţiei, împotriva libertăţii de expresie, împotriva egalităţii de şanse între actorii politice care concurează şi între candidaţi. Aceşti bani sunt folosiţi pentru a menţine la putere aceste partide toxice care guvernează extrem de prost şi care vor, pentru ca să rămână la putere, nu să îşi îmbunătăţească performanţa la guvernare, ci pur şi simplu vor să bage pumnul în gură mediei, vor să bage pumnul în gură oricărui cetăţean din societate care li se opune", a declarat Ludovic Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand erai la putere era buna subventia Orbane!Rusine Orbane!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108