REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

ORDIN de PROTECȚIE aprobat pentru o FEMEIE AMENINȚATĂ cu SABIA

ORDIN de PROTECȚIE aprobat pentru o FEMEIE AMENINȚATĂ cu SABIA

Replica API 24 iulie 2020 | 23:20 1542

O femeie a solicitat, luna aceasta, un ordin de protecție pentru cumnatul ei, în baza unui conflict existent, aceasta acuzându-l pe bărbat că a încercat să-i violeze fiica cea mare, totul culminând cu o amenințare cu sabia.

Cum s-au petrecut faptele

Un scandal între cumnați s-a încheiat cu un ordin de protecție emis pe numele unui bărbat. Mai exact, o femeia a alertat autoritățile după ce fratele soțului ar fi încercat să îi violeze fiica. Familiile locuiesc în aceeași scară de bloc, pe același palier, într-un imobil cu numeroase probleme de conformare socială. Pârâtul, bărbat de etnie romă, a provocat un imens scandal în scara blocului, venind de mai multe ori la ușa apartamentului reclamantei și adresând amenințări directe cu moartea, folosind cuvinte grele atât la adresa reclamantei cât și a fetei mai mari a acesteia. Totodată, cumnatul femeii s-a înfățișat, fără s-o folosească direct, cu o sabie în timpul acestor scandaluri.

Femeia a prezentat instanței înregistrări audio în care cumnatul său îi adresa injurii atât ei cât și fiicei. Bărbatul nu s-a sinchisit să se prezinte în fața autorităților, femeia având câștig de cauză.

Supraveghere strictă

Din cauza labilității comportamentale a pârâtului, a violențelor repetate la care recurge, a riscului de a trece de la vorbe la fapte (mai ales la momentul conștientizării emiterii acestui ordin de protecție), instanța a impus o supraveghere strictă (la început intr-un ritm mai mare, apoi, în măsura respectării interdicțiilor și conștientizării greșelilor, mai rar) a pârâtului.

Ce a decis instanța

Instanța a decis emiterea ordinului de protecție pentru femeie pentru o perioada de 6 luni, cumnatul acesteia fiind obligat să păstreze o distanță de minim 10 de metri față de reclamantă, cu excepția cazurilor în care părțile se află în sediul organelor judiciare sau în prezența organelor judiciare. Totodată, bărbatul trebuie să se prezinte de 2 ori pe săptămână, în prima lună și apoi o dată pe săptămână până la expirarea celor 6 luni de interdicție la poliție.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Protecita inseamna si imposibilitatea infractorului sa ajunga la victima,in arafa de confidentialitatea masurii in raport cu jivinele ziariste.La noi,protectie inseamna o hatrie,o stampila si eventual niste beri sa tina agresorul departe de victima pana expira ce scrie pe hartie. Protectie este fix PULA! Daca nu ai cutit,csau ceva ce poate provoca daune agresorului,esti PA ! Viata noastra depinde de noi,autoritatile fiind ocupate cu agresarea noastra si alte chestii. Nu suntem aparati de nimeni,chia nu intelegeti?!!! Fiti precauti si sa stiti ca realitatea este clara. Da,ce e verde e verde.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108