REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

OUG: Mandatele membrilor Colegiului director al CNCD care urmează să expire pe 22 aprilie, prelungite

OUG: Mandatele membrilor Colegiului director al CNCD care urmează să expire pe 22 aprilie, prelungite

Replica API 14 aprilie 2020 | 00:00 936

Mandatele membrilor Colegiului director al Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării, care urmează să expire pe 22 aprilie, inclusiv cele ale preşedintelui şi vicepreşedintelui CNCD, au fost prelungite de Guvern prin ordonanţă de urgenţă.

În ultima şedinţă de guvern, a fost aprobată OUG pentru completarea OG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare.

Potrivit actului normativ publicat luni în Monitorul Oficial, mandatul membrilor Colegiului director al Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării se exercită de la data publicării în Monitorul Oficial a hotărârii Parlamentului de numire a acestora.

Mandatul unui membru al Colegiului director al Consiliului durează până la publicare în Monitorul Oficial a hotărârii Parlamentului de numire a noului membru, dar nu mai mult de 6 luni de la data împlinirii termenului prevăzut de lege (mandatul este de 5 ani).

Mandatul preşedintelui şi vicepreşedintelui CNCD durează până la data publicării în Monitorul Oficial a hotărârii Colegiului director prin care au fost aleşi noul preşedinte şi noul vicepreşedinte, dar nu mai mult de 6 luni de la data împlinirii termenului prevăzut de lege, scrie Agerpres.

Guvernul arată că a emis OUG ''în scopul asigurării unui cadru legal pentru continuarea activităţii CNCD de soluţionare a petiţiilor privind posibile fapte de discriminare, raportat la faptul că la 22 aprilie încetează 7 mandate din cele 9 existente la nivelul Colegiului director, inclusiv cel al preşedintelui şi vicepreşedintelui instituţiei'', precizând şi că pentru soluţionarea unei petiţii sunt necesare minimum 5 voturi , ''fapt ce ar duce la un grad ridicat de afectare a interesului public prin imposibilitatea cetăţenilor de a beneficia de protecţia împotriva discriminării''.

Totodată, Executivul menţionează că din cauza coronavirusului, activitatea Parlamentului s-a modificat şi implicit a comisiilor, în sensul că acestea nu se pot reuni, audierea candidaţilor pentru Colegiul director presupunând întrunirea a 6 comisii de specialitate.

''Chiar dacă s-a dezvoltat o procedură de lucru online, în acest moment Parlamentul este în imposibilitatea de a finaliza la termen procedura de numire a membrilor Colegiului director'', se arată în actul normativ aprobat de Guvern.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ASA ESTE! AI MARE DREPTATE!
2
0
Desfiintati-l, toaca banii publici. Discriminata este majoritatea nu minoritatea.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272