REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Palaz incearca sa intarate CJC impotriva Primariei Constanta

Palaz incearca sa intarate CJC impotriva Primariei Constanta

Replica API 10 noiembrie 2010 | 00:00 134

Cine e vinovat pentru cozile la ajutoare?

Cine e vinovat pentru cozile la ajutoare?

Cristian Moldovanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, anunţă prin intermediul unui comunicat de presă că instituţia pe care o reprezintă a luat la cunoştinţă cu stupoare de declaraţiile prefectului Claudiu Iorga Palaz privind nemulţumirile unor categorii sociale defavorizate îndreptăţite legal să beneficieze de ajutoare alimentare prin programul PEAD 2010.

"Conform materialelor apărute în mass-media, domnul Claudiu Iorga Palaz consideră că angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa sunt vinovaţi de nemulţumirile beneficiarilor programului PEAD şi solicită preşedintelui Nicuşor Daniel Constantinescu să aplice prevederile articolului 5 din HG600/2009. Având în vedere agresivitatea declaraţiilor şi tenta de manipulare a opiniei publice, Biroul de presă al Consiliului Judeţean Constanţa precizează că funcţionarii CJC şi-au îndeplinit toate sarcinile prevăzute de cele 13 aliniate din articolul 5 al Anexei HG600/2009. În încheiere, dorim să precizăm că în ultimele 5 luni angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa au participat la campania de ajutorare a familiilor afectate de inundaţii (strângere de bunuri, sortare, încărcare, transport, în total 16 TIR-uri în 30 de zile), au distribuit rechizitele şcolare în unităţile de învăţământ din zona rurală, au distribuit bursele de merit din programul CJC destinat elevilor din zona rurală, au derulat operaţiunile necesare aplicării programului PEAD, îndeplinindu-şi în acelaşi timp şi alte sarcini de serviciu, în condiţiile în care schema de personal a fost redusă, sporurile salariale au fost eliminate iar salariile reduse cu 25%", susţin reprezentanţii CJC. Întrebat de reporterii cotidianului "Replica" de Constanţa de ce nu s-a adresat Primăriei Constanţa, prefectul Claudiu Iorga Palaz a susţinut că din punctul său de vedere problema e tot în "curtea" CJC întrucât ajutoarele UE vin de la Guvern către CJC. "Mai departe este problema lor cum le distribuie către primării", susţine prefectul. Prin urmare, el ca reprezentant al Guvernului în teritoriu s-a adresat direct CJC care ar fi trebuit să gestioneze situaţia. De altfel, Palaz insistă că CJC trebuie să se asigure că totul decurge bine. Întrebat dacă situaţia asupra căreia atrage atenţia Consiliului Judeţean este doar la stadiul "de vorbe", fără soluţii din partea Prefecturii, Claudiu Palaz a replicat faptul că în luna octombrie a transmis o adresă în atenţia primăriilor din tot judeţul, prin care anunţa administraţiile locale că, dacă au nevoie de ajutor în sensul distribuirii ajutoarelor de la Uniunea Europeană, pot cere acest ajutor. "Dacă au nevoie de ajutor, i-am anunţat că avem voluntari, sunt şi studenţi printre ei, care vor să ajute gratuit la distribuirea alimentelor. Nici la ora actuală nu am primit vreun răspuns de la primării, doar câteva ne-au anunţat că se descurcă: Valu lui Traian, Saraiu, Costineşti, Limanu şi Mihai Viteazu. S-ar fi putut evita cozile, pe care le vedem de câteva zile la televizor, dacă se cerea ajutorul Prefecturii sau dacă cei la CJC acţionau. Se puteau distribui ajutoarele în ordine alfabetică sau se puteau înfiinţa mai multe centre, soluţii existau", a declarat Palaz.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108