REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Parcarea de la Spitalul Județean destinată persoanelor cu dizabilități, ocupată de șoferii fără handicap. Video

Parcarea de la Spitalul Județean destinată persoanelor cu dizabilități, ocupată de șoferii fără handicap. Video

Georgiana BOGLEA 30 martie 2024 | 00:00 1681

În apropierea Spitalului Județean Constanța a fost creată o parcare destinată persoanelor cu dizabilități... însă, din păcate, este folosită și de șoferii care nu fac parte din această categorie. Deși există indicatoare care informează că este permis doar persoanelor cu dizabilități, unii conducători auto nu țin cont de reguli și evită să folosească parcarea supraetajată, ocupând locurile, și așa puține, ale șoferilor cu dizabilități.

Parcarea de la Spitalul Judetean destinata persoanelor cu dizabilitati, ocupata de soferii fara handicap. Videoșoferiță... fără handicap

Parcarea de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, cunoscută ca „parcarea verde”, a născut, încă de la inaugurarea sa, în anul 2012, numeroase controverse. Aceasta urma să fie gratuită, până când, în timpul mandatului lui Decebal Făgădău, s-a sesizat faptul că riveranii ocupau locurile în mod abuziv și s-a introdus taxarea. În timp ce Parcarea Verde este mai tot timpul goală, șoferii o ocolesc... cu riscul de a încălca regulile rutiere, și pe cele ale bunului simț.

Parcarea de la Spitalul Judetean destinata persoanelor cu dizabilitati, ocupata de soferii fara handicap. Videomașină pe combustibil parcată pe locul unei mașini electrice

Acest lucru se poate observa și atunci când vine vorba de locurile destinate șoferilor cu dizabilități, din fața parcării supraetajate.

Parcarea de la Spitalul Judetean destinata persoanelor cu dizabilitati, ocupata de soferii fara handicap. Videomașină pe combustibil parcată pe locul unei mașini electrice

Și persoanele cu dizabilități se confruntă cu o lipsă acută de locuri de parcare și, din păcate, nici pe cele existente nu le pot folosi. 

Parcarea de la Spitalul Judetean destinata persoanelor cu dizabilitati, ocupata de soferii fara handicap. Videomașină cu legitimație de handicap

În aceeași parcare au fost create locuri speciale pentru ca mașinile electrice să poată fi încărcate și bineînțeles că erau și acestea ocupate de persoane cu vehicule cu motor pe combustibil.

Parcarea de la Spitalul Judetean destinata persoanelor cu dizabilitati, ocupata de soferii fara handicap. Videocu siguranță, șoferul dubei nu are vreun handicap

Video:

Ce amendă riscă persoanele fără probleme care parchează pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilități?

Prin legea nr. 145/2020 s-a decis faptul că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu handicap riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea vehiculului de pe locul de parcare respectiv.

Parcarea de la Spitalul Judetean destinata persoanelor cu dizabilitati, ocupata de soferii fara handicap. Videomașină fără legitimație, parcată pe loc pentru persoane cu handicap

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alooo, presa și politia pe când faceți control și pe cardurile legitimație pentru persoanele cu handicap care sunt false, este orașul plin de ele!!!!
3
0
Astia sunt cretinii care conduc tiribombe prin Constanta
1
0
Ba tacăc cu ochi,când poliția locală dă amenzi, tot tu urli că nu amendează parlamentari. Acum de ce răcnești că nu își fac treaba, din moment ce tu vrei să nu și-o facă?
4
0
Politia locala e prin boscheti. Su ge p ula la caini
3
4
Când poliția locală îi sancționează, majoritatea populației țării urlă că ce fac așa grav și că trebuie iertați fiindcă sunt alții care comit fapte mai grave. Acum de ce răcniți că nu se aplică legea?
4
4
Bai Nestor, ia mai la vale in poolilee noastre de jarla frustrata.
8
5
Handicapati, familii cu copii, mame singure, batrani, mai inventeaza cate o categorie de locuri de parcare n fiecare zi. Daca locul e gol, luati-l fratilor. Ne pisam pe legiuitorul ticalos care discrimineaza continuu oamenii de rand. Dupa ei n-avem loc decat sa le platim taxe de 50 la suta din salariu, tva de 19 la suta plus accize si alte sute de taxe. Ia mai muriti ma.
7
10
Până la urmă, dacă tot vor jidanii egalitate, de ce discriminați oamenii fără handicap? Se vrea mixarea raselor, eliminarea proprietăților, egalitate în tot și toate, acceptarea dementilor, poponarilor, dar în toată ecuația albii și oamenii normali sunt discriminați. Nu mă mai întreb unde este dreptatea.
7
3
In realitate,numarul celor cu dizabilitati posesori de autoturisme este foarte mic. Procentual,numarul locurilor de parcare pentru dansii este excedentar. Cu alte cuvinte,se asigura motivatii ca niste unii sa-si faca planul de amenzi,mizand pe nesimtirea traditionala romaneasca de a parca oriunde,numai sa fie ,,la botul calului'' si pe lipsa locurilor de parcare din cauza proiectelor facute de constructori si primariile inteligente romanesti.
9
7
Pai da, ca Politia Locala stie doar sa ia salariul de bugetar puturos.
17
2
Mergeți pe Ștefăniță Vodă zona Euromaterna-Henri Coanda și zona Hasdeu , zona școală 12 Dimineata când ducem copii la școală mergem pe carosabil, toate trotuarele sunt ocupate de mașini, nu poți merge decât pe carosabil cu copii!!!
23
0
Tara e plin de handicapati. Nu e locuri de parcare destul pe tru cati handicapati este.
9
8
Dacă are handicap de ce are carnet de sofer, căci legea nu-i da dreptul??? Probabil ca el (sa ea) "so-fereste", căci are permis de conducere!!! Tara de "analfabeți functional"!!!
6
19
Ne bate războiul la ușă...și tu ne plictisești cu știri de genul asta
6
21
altceva n-ai gasit ce sa scrii :)) ai ramas fara stiri, prietene?
7
21

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272