REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Parlamentul European anunţă oficial că o susţine în continuare pe Kovesi

Parlamentul European anunţă oficial că o susţine în continuare pe Kovesi

Replica API 18 iulie 2019 | 00:00 235

Laura Codruța Kövesi

La cererea Conferinței președinților Parlamentului European, președintele David Sassoli va trimite în următoarele ore o scrisoare către Consiliu, reamintind sprijinul deplin al Parlamentului pentru Laura Codruța Kövesi în calitate de procuror general european, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Președintele Sassoli a declarat: "Înaintea reuniunii informale a miniștrilor justiției și afacerilor interne de la Helsinki, Parlamentul dorește să-și reînnoiască angajamentul față de Laura Codruța Kövesi în calitate de candidat al Parlamentului European pentru procuror șef european. Este esențial ca ancheta și urmărirea penală a presupuse infracțiuni împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, ​​corupția sau frauda fiscală transfrontalieră, să fie asigurate cât mai repede posibil."

În conformitate cu articolul 14 din Regulamentul de instituire a Procuraturii Europene, "Parlamentul European și Consiliul desemnează de comun acord procurorul șef al Uniunii Europene pentru o durată de cel puțin 7 ani, care poate fi reînnoită. Consiliul hotărăște cu majoritate simplă". Numirea procurorului general european este o codecizie a PE și a Consiliului.

În perioada anterioară, Comitetul pentru Libertăți civile și Comitetul pentru control bugetar i-au audiat pe cei trei candidați selectați de o comisie: Jean-François Bohnert din Franța, Laura Codruța Kövesi din România și Andres Ritter din Germania. Ulterior, ambele comisii au decis să o susţină Laura Codruța Kövesi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acum se vede de la o posta pt cine lucra ea de fapt
2
1
Omul de rind corect,cinstit o apreciaza ,hotii si penalii o denigreaza .Adevaratele valori ,oamenii capabili si cu coloana vertebrala sint apreciati la adevarata valoare de cei de afara ! Din fericire nu mor caii cind vor cainii ,si noi avem haite !
5
6
Dispera ciuma rosie.. Omul de rand o stimeaza...
10
11
O sugatoare de puli.Mi a supt mie pula lui Codlea si la cati sportivi or mai fi
8
10
Ce pula mea o tot ridica atat in slavi pe muista asta incompetenta?Ce cacat de mari realizari a avut???A actionat doar la comanda unor securisti nenorociti!
10
11
o penala in fruntea procurorilor europeni? Ce as rade sa o aresteze si sa o bage la zdup dupa numirea ei pe functie .Traiasca UE!
11
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108