REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Patronii hotelurilor și restaurantelor ameninţă, prin vocea lui Mohammad Murad, că nu mai plătesc taxele locale! Motivul: câinii vagabonzi!

Patronii hotelurilor și restaurantelor ameninţă, prin vocea lui Mohammad Murad, că nu mai plătesc taxele locale! Motivul: câinii vagabonzi!

Replica API 22 iunie 2019 | 00:00 289

Agenţii economici de pe litoral pun primarii la muncă

Agenţii economici de pe litoral pun primarii la muncă

Mohammad Murad

Pe litoralul românesc umblă liberi peste 5.000 de câini vagabonzi, care periclitează siguranța turiștilor și pe care, dacă primăriile nu îi strâng până luni, 24 iunie, și nu îi mută în adăposturi special amenajate, hotelurile vor înceta să mai plătească taxe către autoritățile locale, a declarat Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

"Dacă până luni mai există în vreo stațiune de pe litoral un singur câine vagabond și dacă primăriile nu intervin de urgență ca să-i ia din locurile în care se relaxează turiștii, noi, operatorii de hoteluri și restaurante suntem hotărâți să nu mai plătim taxele locale. Au apus vremurile în care tăceam și în care autoritățile locale făceau ce voiau ele", a mai spus Mohammad Murad.

El a afirmat că hotelierii de pe litoral plătesc, anual, la stat, pe unitate zeci de mii de euro sau chiar mai mult, și nu primesc în schimb nimic, nici măcar condițiile minime de siguranță și curățenie de care beneficiază concurenții din străinătate.

Din estimările patronatelor din turism, în acest început de sezon umblă liberi pe litoral mai mult de 5.000 de câini vagabonzi, iar numărul lor crește de la an la an. Practic, nu există nicio stațiune de pe litoralul românesc care să nu aibă cel puțin câteva sute de câini vagabonzi, care pun în pericol siguranța turiștilor.

"O singură întâmplare nefericită cauzată de un astfel de câine poate strica imaginea întregului litoral unde, în fiecare an, se investesc zeci de milioane de euro în noi unități de cazare și în renovarea celor vechi. Ca să strângă acești câini, firmele private ne cer în jur de 100 de euro de animal, dar nu e treaba noastră să ne ocupăm cu așa ceva, ci obligația autorităților locale cărora le plătim în fiecare an taxe", a adăugat președintele FPTR.

Patronatele cer public Ministerului de Finanțe să aprobe această grevă fiscală și amenință cu măsuri similare în curând dacă autoritățile locale nu vor rezolva și alte probleme elementare, de bun simț, precum iluminatul public și curățenia,

"Primăriile vor trebui să se obișnuiască de acum încolo cu ideea că nu le vom mai plăti atât de ușor taxele dacă nu își fac treaba. A început sezonul grevelor pe litoral și nu va mai fi suficient, ca până acum, ca autoritățile locale să stea cu mâna întinsă și să le pice banii fără să facă nimic. E timpul să treacă la treabă, pentru că noi, hotelierii, riscăm, investim și punem suflet, în timp ce primăriile au rămas cu aceleași vechi mentalități și cu aceeași lipsă de chef de muncă", a mai spus Mohammad Murad.

Recent, patronatele din turism au amenințat că nu mai plătesc taxele dacă lucrările la autostradă se mai desfășoară în plin sezon, îngreunând accesul turiștilor către mare, iar Ministrul Transporturilor și-a luat public angajamentul că va rezolva această problemă. Ministrul Răzvan Cuc s-a și ținut de promisiune și a deschis Autostrada A2 pe ambele sensuri, iar turiștii au putut circula fără probleme către mare. FPTR apreciază modul în care Ministrul Transporturilor și-a asumat să rezolve această problemă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SA NE IEI KARBALU LA TOTI DE ARABITOI INFECT
2
0
folosirea actiunilor dolozive in obtinerea unor drepturi... nu estem bine, bre harap poponar nenorocit ce esti! moarte arabilor!!
4
1
si eu daca mai vad un singur gandac in hotel nu mai platesc nimic ok?
8
0
Libidinosul asta incearca sa faca ordine prin Mangalia adevarul e ca putea sa ia si un roman hotelurile dar noi suntem buni doar de impuscat la revolutii si altii va freaca fetele si nevestele pe banii lui Ceausescu. Tara de ragat Garda la putere.
5
0
ati ajuns sa va comande unii veniti cu o sacosa de 1 leu , acum va umilesc . Sa darame si sa plece daca nu le convine , sunt si romani potenti ce pot dezvolta turismul , nu prin sclavie .
3
1
Arabitoiul mai bine s-ar ingriji de plata furnizorilor, domeniu in care e cam maidanez la randul sau.
9
1
Mohammad Murad mi se pare singurul om capabil sa dezvolte turismul .
2
10
foarte bine cred ca e poate singura solutie Poate asa edilii vor intelege ca pe strazi nu e locul comunitarilor Felicitari celor care au avut ideea
1
8
O metoda de a-si face reclama. Smeker dom patron. In rest nu stiu daca a semnat vreun contract care sa conditioneze respectarea legii privind imppozitele de caiinii pe care ii aduc unii prin oras sau chiar de starea nu stiu carui drum. Cand si-a deschis afacerea nu era aceasta situatie? Inseamna ca e slab antreprenor daca nu a observat atunci ce e pe aici. Reclama ieftina .
7
2
la cati caini sunt, nimeni nu ar mai trebui sa plateasca taxe in or. Constanta
12
3
un nenorocit care isi bate jkoc de angajati, nu mai are chef el sa plateasca impozite la stat, vrea totul gratis . ar merge un control ANAF la acest murad
12
3
Bah, da ma mai lasati in pace cu amenintarile voastre? Una doua, hop, nu mai platesc. Dar daca si turisti vor refuza sa plateasca serviciile voastre scumpe si mizere, cum ar fi? Ia ju mai platiti si sa va blocheze anaful conturile! Ia sa vedem, va tine? Nu v-ar fi rusine!
16
2
Alta poza nu aveti cu frumosul asta? Zici ca este Chucky in persoana
8
0
Acum cateva zile, se lega de Cuc, ministrul transporturilor, pe tema problemelor cu autostrazile. Aceeasi amenintare, ca nu-si plateste taxele. El si altii ca el. Cel putin asa sustinea acest bou masliniu. Acum, alta problema: cainii vagabonzi. Da' nu besi, in pizda ma-tii, de aici, mai bine? Ia mai du-te in tara ta bastina si etaleza-ti acolo pretentiile. Sau ti-e frica ca te decapiteaza aia, ca acolo nu prea stau pe ganduri si nu prea negociaza?
13
3
A inceput sezonul estival. Incasarile sunt sub asteptari. Este firesc sa existe frustrari, patronii danseaza pe sarma vara asta. Nu este timp pentru greseli, vara este scurta si iarna lunga.
12
0
faza cu A2 ca si asta cu patrupezii sunt lucruri normale. Inca ne chinuim sa fim normali.
8
2
Murad-mare idiot
8
3
pentru prosii de mai jos lucrurile de bun simt nu au valoare. muie lor si psd!...
5
8
Sa plece in tara lui sa ia si caini sa ii faca shaworma.
11
8
oricum nu plateste mare lucru. confiscare ansamblului hotelier si expedierea lui in tara de bastina ca prea are tupeu. ASTA SE INTAMPLA in alte taro
18
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108