REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Patronul firmei la care FĂGĂDĂU își SPĂLA mașinile, CONDAMNAT pentru TRAFIC de INFLUENȚĂ

Patronul firmei la care FĂGĂDĂU își SPĂLA mașinile, CONDAMNAT pentru TRAFIC de INFLUENȚĂ

Replica API 16 iulie 2021 | 00:46 4689

Dumitru Claudiu Apostolide a fost condamnat la 2 ani cu suspendare, iar Niculae Florian Lucian la 1 an și 4 luni, tot cu suspendare. Decizia magistraților Tribunalului Constanța nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Menționăm că Apostolide controlează firma Perfect Knik SRL, căreia Primăria Constanța i-a atribuit, în 2018, un contract pentru servicii de spălare a mașinilor din parcul său auto, fără organizarea unei licitații, pe baza unei proceduri simplificate.

Dumitru Claudiu Apostolide a fost trimis în judecată pentru trafic de influență alături de Florian Lucian Niculae. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța, pe 22.09.2020. Potrivit art.257 C.p., primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, săvârșită de către o persoană care are influență sau lasă să se creadă că are influență asupra unui funcționar pentru a-l determina să facă ori să nu facă un act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 10 ani.

După mai multe termene de judecată, magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat, la data de 14 iulie.

”Condamnă pe inculpatul Niculae Florian Lucian, la pedeapsa de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În baza art. 91 cod penal Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 2 ani stabilit de instanţă potrivit dispoziţiilor art. 92 cod penal. În baza art. 93 alin. 1 cod penal Obligă pe inculpatul Niculae Florian Lucian ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: - să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanţa; - - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare ce depăşeşte 5 zile, - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 3 C.pen. Inculpatul Niculae Florian Lucian va presta pe parcursul termenului de încercare o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa sau Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa care urmează a fi stabilită de Serviciul de Probaţiune Constanţa. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. 2. În baza art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 291 alin. 1 C.pen. Condamnă pe inculpatul Apostolide Dumitru Claudiu, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea unei complicităţi la infracţiunea de trafic de influenţă”, potrivit minutei judecătorești.

Mai multe detalii despre afacerile lui Apostolide, aici: Patronul firmei la care FĂGĂDĂU își SPĂLA mașinile, trimis în JUDECATĂ pentru TRAFIC de INFLUENȚĂ

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-l sugeti la pex pe Fragadel. Jurnalistii lui Chetac
3
0
Fratilot, vedeti ca de un an avem un pititos habarnist primaar ala unde isi spala masinile
9
0
Ce mizerie de articol.ce treaba are fagadau in doata povestea asta...
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468