REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Patru mituri legate de vaccinarea împotriva COVID-19

Patru mituri legate de vaccinarea împotriva COVID-19

Replica API 12 noiembrie 2021 | 01:30 1004

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara demontează patru mituri despre vaccinarea împotriva COVID-19 legate de modificarea ADN-ului sau îmbolnăvirea după prima doză.

Confruntați cu secțiile de terapie intensivă pline cu pacienți cu forme grave de COVID-19, medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara au decis să meargă din casă în casă pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a spitalului, unde medicii au postat și un mesaj cu 4 mituri despre vaccinarea împotriva COVID, pe care le demontează.

1. Vaccinurile COVID-19 te pot face să te îmbolnăvești de COVID-19

"Niciunul dintre vaccinurile autorizate în prezent în Uniunea Europeană nu conține virusul viu care cauzează COVID-19. Nu vă puteți îmbolnăvi de COVID-19 de la administrarea unui vaccin COVID-19".

2. Dacă deja ai avut boala, nu mai este nevoie să te vaccinezi

"Din cauza riscurilor grave pentru sănătate asociate cu COVID-19, pacienții trebuie sfătuiți să primească un vaccin COVID-19 chiar dacă au fost infectați anterior. În acest moment, experții nu știu cât timp cineva este protejat de COVID-19 după ce a contractat boala. Imunitatea pe care o câștigă cineva în urma unei infecții, numită imunitate naturală, variază de la persoană la persoană".

3. Vaccinul a fost dezvoltat într-un timp foarte scurt, există posibilitatea să nu fie sigur

"Nu au existat <> în ceea ce privește procesul științific și siguranța. Datele demonstrează că beneficiile cunoscute și potențiale ale vaccinurilor autorizate depășesc daunele cunoscute și potențiale ale infectării cu virusul SARS-CoV-2".ături>

4. Administrarea unui vaccin de tip ARNm va duce la modificarea ADN-ului

"ARNm nu poate altera sau modifica structura genetică sau ADN-ul unei persoane. ARNm-ul dintr-un vaccin nu intră niciodată în nucleul celulei, unde se păstrează ADN-ul nostru. Acest lucru înseamnă că ARNm nu afectează sau interacționează cu ADN-ul nostru în niciun fel. În schimb, vaccinurile COVID-19 care utilizează ARNm lucrează cu mecanismele naturale de apărare ale organismului pentru a dezvolta în siguranță protecție sau imunitate împotriva bolii", scrie hotnews.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
esti un bou deosebit
2
1
in acest moment expertii nu stiu - e scoasa din context dar emblematica - in rest gargara pt creduli date stintifice ioc ... ARNm nu intra in nucleu si nu modifica ADNul - pa bune?
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272