REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Pe trotuarele de pe bulevardul Ferdinand nu se mai poate parca. S-au montat stâlpișori. Video

Pe trotuarele de pe bulevardul Ferdinand nu se mai poate parca. S-au montat stâlpișori. Video

Georgiana BOGLEA 19 martie 2024 | 00:00 6150

Constanța se află sub „imperiul” stâlpișorilor. Ideea din spatele inițiativei a fost una simplă: pietonii nu puteau circula pe trotuar, deoarece nu aveau loc de mașinile parcate. Astăzi, s-a întors roata: șoferii se plâng că nu mai au unde parca, iar pietonii... că sunt prea mulți piloni. Cum o dai, nu e bine! De exemplu, tot bulevardul Ferdinand este împânzit, pe trotuar, cu stâlpișori... prea mulți, fără rost și inestetici.

Pe trotuarele de pe bulevardul Ferdinand nu se mai poate parca. S-au montat stalpisori. Video

Stâlpișori, stâlpișori și iar stâlpișori

Cu toate că municipiul Constanța a devenit un oraş al stâlpişorilor, constănţenii încă reclamă că există situaţii în care sunt nevoiţi să meargă pe mijlocul străzii, din cauza maşinilor parcate pe trotuare. Sunt câteva zone problematice în oraşul de la malul mării pe care locuitorii Constanţei le tot scot în evidenţă, motivul fiind problemele pe care aceştia le întâmpină din cauza autoturismelor parcate haotic. Există numeroase artere secundare prin cartierele oraşului unde oamenii sunt nevoiți să meargă pe carosabil, cu cărucioare, cu copii mici, mereu în alertă şi cu teamă, pentru că trotuarele sunt complet blocate de mașinile staționate. Dovadă sunt imaginile surprinse pe mai multe străzi din municipiu chiar de reporterii Replica.

Pe trotuarele de pe bulevardul Ferdinand nu se mai poate parca. S-au montat stalpisori. Video

Iar acolo unde municipalitatea a intervenit, blocând accesul mașinilor pe trotuar, pare să deranjeze inclusiv pietonii. O acțiune de împânzire a Constanței cu stâlpișori poate fi observată pe multe străzi ale Constanței. Stâlpișorii au un rost bine gândit, acela de a opri șoferii să parcheze autoturismele pe trotuar, dar când aceștia sunt mai mulți decât ar trebui, te face să te gândești care este menirea lor. În dreptul fiecărei case de pe bulevardul Ferdinand, de exemplu, sunt montați cel puțin câte patru stâlpișori de culoare portocalie. Însă care este rostul stâlpișorilor dinspre gardul caselor, având în vedere că pe partea dinspre șosea a trotuarului sunt și copaci plantați? Să se mai susțină câte un pieton de ele atunci când obosește?

Pe trotuarele de pe bulevardul Ferdinand nu se mai poate parca. S-au montat stalpisori. Video

Cireașa de pe tort este un stâlpișor care și-a găsit locul direct în șosea, stă singurel și stingherit acolo ca să marcheze, cumva, că este o gaură de canalizare și așteaptă cumințel momentul în care, cel mai probabil, va fi agățat de vreo mașină.

Pe trotuarele de pe bulevardul Ferdinand nu se mai poate parca. S-au montat stalpisori. Video

Cel puțin pietonii pot merge acum liniștiți pe trotuar fără a mai fi nevoiți să iasă în stradă ca să ocolească mașinile în mișcare, riscându-și astfel viața.

Pe trotuarele de pe bulevardul Ferdinand nu se mai poate parca. S-au montat stalpisori. Video

Reprezentanții primăriei ne-au transmis că au fost montați stâlpișorii pentru a nu mai parca mașinile. Aspect pe care-l știam deja. Nu înțelegem, însă, care-i rostul risipei!

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem de ales,: Stâlpișori sau mașini pe trotuare!
4
3
Nea T*o Hira suntem pe tine bre,,
3
1
cand se poate parca o masina pe trotuare,cwr v e obosite care sunteti?!?!??!?!
2
3
Poliția locală sta la pândă să amenajeze ptr parcare.Ziua in jur de 13.00 nu vede ce este pe Lăpușneanu in dreptul școlii Spectrul.Nu ai loc să treci, opresc și pe banda 2.Acolo nu au curaj să se ducă.Semaforul de la Dacia de inteligent ce este,nu functioneaza de două luni.
4
2
Ne meritam soarta,nu iese nimeni in strada,sa nu mai facă nimic fara referendum local cu este in lumea civilizată. Face Sucevei cu sens unic, a ieșit cineva din zonă să protesteze?Așadar ne meritam soarta.
7
4
Băaa domnu' primar cand vii de acasă vii cu bicicleta pe pistele euro pe care le ai facut cu atât pupincurism față de mUe?? Fă dracului parcări in spatiile publice si nu mai da avize sa construiască blocuri toti mafioții. Daca ai luat bani UE pt piste, borduri si trotuare de ce dracu nu accesezi bani si pt. niste parcări multi-etaje pt care proprietarii să plătească taxe! Ca pt desenele liniile pe asfalt ''gen ordinara de Udrea"" - chipiurile parcari! Fă dracului ceva util si cu cap nu te pune la bătrânețe sa găndesi UE cand tu ai trait toata viata comunist. Cred ca esti un om f. rau si meschin de aceea faci tot in ciuda omului! Daa, fii in rând cu noua orânduire care spăla creiere.
7
3
Ah ce bine )) la mai multe actiuni de genu ))
7
2
NU vrem locuri de parcare la Lapusneanu... vrem banda de autobuze ! Plecati inapoi la sat, de unde ati venit !
15
7
Aici unde sunt eu exista asha ceva nici in comune,in orashe nici nu se pune problema pentru ca aici sunt amenzi mari,cine vrea sa parcheze unde este interzis o face pe pielea lui,daca eshti prins odata amenda este mai mica,dar daca recidivezi atunci plateshti mai mult si tot mai mult pana ti se ia carnetul de shofer pentru ca eshti tu shmecher si nu invetzi nici din amenzi;nu se putea sa se faca asha ceva si in Constantza din 1990 pana astazi ?,de s-a ales sa se faca tzigania asta care dupa ce ca arata ca un k*t in mijlocul drumului i-a mai costat pe Constantzeni si o groaza de bani,ia spune mai Chitzac daca erai un particular si trebuia sa rezolvi problema asta cum faceai,scoteai bani din buzunar si plantai stalpishori sau ii amendai"pentru ca itzi permitea legea" pe cei care nu respecta legea findca sunt ei shmecheri si cu fumuri in cap ?.
12
5
Primarul Chitac nu a făcut nimic în oraș,doar a stricat.
20
7
Este primul in sondaje ca primar in functie.Tebuie sa iesim la vot daca vrem locuri de parcare pe LAPUSNEANU!
16
14
Stalpisorii sunt cu paraindarat. Cat mai multi, cu atat mai bine. Nu-i asa, bai bese-n cizme ?
16
6
Lăsați la naiba, cu stâlpișorii și bordurile! Asfaltați tot ce ați decopertat . Ați încasat taxe și impozite pentru a pune la dispoziția constănțenilor drumuri conforme, nu drumuri cu gropi și Șanțuri astupate cu piatră! Ceea ce întâmpla in toată Constanta, este demn de filme horror. Referitor la cei ce trebuie sa vegheze și sa stopeze apariția acestui HAOS, nu avem așteptări! Chiar încasează salariile degeaba! Sant drepturi necuvenite!
11
5
De la Mega zona Brik până la Alfa Beta zona taxiuri mașinile au parcare pe trotuare Poliția Locală și primăria ar trebui să verifice această zonă Pe strada Eliberării trotuarele sânt cu mașini Nesimțirea la mulți care parchează nu are limite Fiind trotuar chiar dacă parcau lăsau un metru pentru trecere pietoni Șoflanul când parchează aiurea o mașină are mintea de găină
16
4
Sa va dau mooie bai jurnalisti de c***t! De ce s******i comentariile, jegurilor? Nu va convine ca lucrati la un ziar la fel de imputit ca orasul acesta?
14
8
";
2
2
Uitati contractul de achizitie, accesati fara frica link-ul chiar daca nu are certificat de securitate.
6
3
Suna acum Chitac și va închide comentariile! m****a ai legatura
13
1
Ma intreb oare de ce orasul acesta arata in halul asta?
12
3
FANI, aproape in permanenta sunt masini parcate la fiecare colt de pe Bd.Tomis intre Capitol si Miga, dar Politia Locala nu se autosesizeaza in privinta asta, trebuie sa sunam noi sa semnalam aceste nereguli.
9
5
Bai chitac cui ai dat contractul pt stâlpișori.. Asa întrebam și noi ca să bagam pl in el
19
5
si la trocadero au montat stilpisori, dar tu nu stii de unde sare banul, ca doar sint alegeri! la trocadero au spart asfaltul saptamina trecuta, de ieri au inceput din nou sa sparga. cara apa cu ciurul. au scos vegetatia si au pus alta, trei fire de buruieni sifilitice. revolutia a prins intersectia cu trandafiri, gard viu. face-ti o comparatie cu ce este acum. ce sa mai spunem de investitii in locuri de munca ptr tineret. aveti mintea pina la genunchiul broastei, duceti-va acasa si va ascundeti.
15
4
Arati primarie un oras dintr-o tara democratica din UE cu stalpi pusi asa haotic ca in Constanta.In intersectii te lovesti de ei zilnic.Mai ales la intersectii si la trecerile de pietoni doi oamenii nu pot merge fara sa se loveasca de acesti stalpi zilnic. Cei cu copii, cu carucioare ,batrani handicap, cu bastoane.Este inadmisbil sa avem asa ceva si la intersectii.organele de control parca nic nu exista in orasul asta sa apere cetatenii.Cu 2 sacose nu poti merge si trece nu ai loc ,pe langa acesti stalpi fara sa te lovesti si nu esti singurul la trecerea de pietoni sunt zeci de persoane.Ocoleste cel din fata ta daca uiti de stalp dai in el si copil si adulti toti. Acesti stalpi sunt un pericol la intersectii la trecerilede pietoni.Acesti stalpi pun viata si sanatatea cetatenilor in pericol. Cum sa lasi toti nebunii sa pun acei stalpi ca acolo e vila lor si oamenii sa te accidentezi in acesti stalpi.Intr-o tara civilizata nu exista tigania, haosul,incompetenta primariei,a primarului.
15
7
Filmati si masinile parcate la fiecare colt de pe Bd.Tomis intre Capitol si Miga impiedicand traficul pietonal in continuarea trotuarelor .Femei cu carucioare ies in carosabil ca sa poata continua deplasarea pe trotuare.Care legi ,sa fim seriosi...primaria nu vrea bani
15
4
Mai avea Babuinul pe stoc și trebuia sa scape de ele!
15
2
In ce oras din UE a vazut Chitac si primaria kktului tigania asta? tov. primar incearca sa ne prosteasca dand declaratii false si mintind cetatenii "scoate 2000 de mp in plus suprafata la parcul de la gara".Astia ne cred atat de p****i,ne mint in fata cu o nesimtire crasa de cea mai joasa speta umana.Parcul ala cu tot are o suprafata,de unde scoate el 2 ha in plus? Sa ne spuna si sa ne arate.Arat tarc ca asta mic numit "parc" .in UE au tarc cu program si intarcuit? Ce imi da voie sa intru in cusca cu program de la ora 6-23 la gara? Sa intre ei cu ma-sa toti din primarie in tarcul ala cu program. Ce suntem la puscarie ne scoate cand vrea el cu ora in parc? Sa arate parcuri ingradite in UE . Unde vazut primarul spatlisori pe mijlocul trotuarului.Acolo la vila aluia sta un nenorocit care impreuna cu primaria si-au permis sa incalece legea si sa betoneze stalpisori pe trotuar.Un caricior cu un copil ,cetatenii se lovesc zilnic de stalpisorii celor din primariei. Unde in UE stalpi asa?
20
4
La cati tarani avem care parcheaza pe trotuare, e in regula cu acesti stalpisori. Nu avem cate un politist la fiecare marlan-sofer.
14
12
este noapte, daca esti bolnav, daca esti neatent dai in stalpii lui chitac. Cat au costat stalpii, cat a costat montajul, cat a costat intretinerea. Ca efectul va fi zero sau cu minus!
16
6
America e cea mai mare Democrație din lume ?. Da. La ei de ce se poate și la noi nu și anume: - cine nu are oficial loc de parcare, nu poate să-și cumpere mașină !-La noi de ce blocurile noi nu au parcare la parter ? Vă spun tot eu. Mafia imobiliară e în cârdășie cu autoritățile. Corupția și șpaga e la tot pasul. În cartierele cu case sunt mulți, mulți constănțeni care își pot parca mașinile în curte, dar sunt atăt de putori că le parchează pe stradă.
24
9
Să facă și locuri de parcare pentru rezidenți. Stau și mă întreb, cât costă acești stâlpișori ? Cine a profitat de pe urma lor ? Câți bani s-au dat pe ei? A cui e firma?
27
3
Cireasa de pe tort va fi atunci cand nu se va mai putea parca pe bvd Lapusneanu. Hai cu autobuzele si bicicletele!!
30
1
Asta e o vrăjeală de redactor , precum că ar deranja pietonii. Doar pe cei care nu vad din cauza telefoanelor și tot așa de bine ar putea lovi o persoana care e in drumul lui. Iar în privința mașinilor parcate pe trotuar , stâlpii sunt bineveniți. Atâta timp cât bădăranul cu mașina se urca pe trotuar și poliția specială nu face nimic , așteaptă doar pensionarea, ESTE FOARTE BINE. E adevărat că nu sunt suficiente locuri de parcare, dar nici cum parchează toți p****i pe trotuar nu e normal. Așadar poliția să își facă treabă și stâlpii , educația.
20
20
Degeaba, tot se gaseste cate un nesimtzit ca sa opreasca fix pe banda si sa opreasca circulatia! Se vede si in filmare.
24
2
Calitatea execrabila a lucrarilor se poate observa numai din cele cateva imagine. Cred ca vedeti in ce hal e montata o bordura. Asta acum, cand nici nu sunt receptionate lucrarile. In timp chm vor arata? Aaaaa. Sa nu uit. Doar 6 luni e garantia. APOI, MENTENANȚA. La asa lucrari proaste, se vor face reparatii ani intregi. Cat vor costa? Din banii cui? Ai constantenilor, ca doar nu din ai lui wc si ai profitorilor lui.
40
1
Cel mai mizerabil si distrus oras mare al Romaniai! Iasi, cluj, sibiu, brasov, timisoara, oradea sunt mult in fata noastra din pacate...
45
3
jaloane pentru pietoni. in curand o sa fie introdus carnet de pieton. sunt sofei nesimtit tataaa , dar sa pui pe ambele parti?.. au facut ca la vaccin au comandat prea multi este?...ce dracu mah e in neregula cu oamenii astia?..
31
3
Nu inteleg logica de a monta stalpi de o parte si de alta a trotuarului, cand de fapt ii putei pune in linie la marginea trotuarului si astfel separai trotuarul de asa zisa mini banda de biciclisti , respectiv partea care nu este pavata din trotuar!
27
2
la cata nesimtire zace in soferii din cta..toti vor parcari, dar nu oriunde, in scara de bloc daca se poate! nu inteleg ca orasul asta a fost gandit comunist, au votat 30 ani PSD care a costruit doar in interiorul orasului si nu in afara lui cum era normal ocupand si ultimele locuri unde se puteau face parcari. Acum injura pe unul care chiar a schimbat ceva, de bine, de rau. Votati PSD in continuare sau Stelian Mincinos Ion care ar da ce a ramas constructorilor de blocuri. Sau eventual AUR...:))))
24
26
Cu au distrus orașul, să-și vadă de ciorba lor, orașul e paradit cu mulți ani înainte și trendul va persista, oricine va veni primar
22
6
Sa ne mobilizam la vot si sa-l schimbam pe WC hitac! A distrus psihicul si sanatatea constantenilor, nu numai Constanta!
40
15
Și vă plângeți cu au distrus orașul. Daca nici în 2024 nu veți vota cu cine trebuie, atunci vă meritați stâlpișorii!
30
12
numarul stalpilor este direct proportional cu media nesimtirii soferilor acestui oras.
30
12
Da da sa fie stipisori cît mai mulți sa fie peste tot sa faceti oaiele mari celor distribuitorului. Tre vazut si din ce bani si ce fel ii semnat contractul,cu s au fara licitatie.Oare ăștia sa ii garanteze inca un mandat,eu zic ca din contra.Nici el nu cred ca mai vrea noi sint sătui de atiit NIMIC
23
6
Presa sau vreunul din candidatii astia minune la primarie a aflat prin ce firme au cumparat acesti stalpisori in ultimii 10 ani ? Si cat au costat? De aici se deduce spaga. Asta ar fi un subiect tare, de exemplu. Stalpisorii sunt easy money cumperi cate 100 200 pe luna pui trei ametiti de la DisComfort urban sa dea o gaura ii monteze si incasezi spaga. Asa cu spaga din lucrari e mai greu in primul rand dupa cum vedeti nu sunt in stare sa toarne nic asfalt nici sa monteze pavele. Uite asa orasul arata ca un tarc de animale. Pentru spaga! Vedeti ca Fagadau a facut la fel!!! El a descoperit reteta, daca va amimtiti cu stalpisorii lu Babuinu
36
5
Constanta este probabil unul din top 10 cele mai urate orase din Romania. Iasi, Timisoara si Cluj sunt cu 100 de ani inaintea noastra.... Oras plin de t****i, makidoni, c***e, pesti si bombardieri. Un oras cu 3 bulevarde si alea facute praf.
58
6
PUR SI SIMPLU AU DISTRUS CONSTANTA SI CONTINUA SA O FACA !!!
47
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108