REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
17.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Penitenciarul Poarta Albă, făcut de râs în presa internațională de un deținut

Penitenciarul Poarta Albă, făcut de râs în presa internațională de un deținut

Victor ROTARU 13 martie 2024 | 00:00 5431

Cinci traficanți de droguri din Marea Britanie au fost prinși de către autoritățile din România, fiind găsite la locul percheziției sute de comprimate de ecstasy, mai multe grame de canabis și cocaină, dar și mai multe comprimate de MDMA. Traficanții fost condamnați, iar unul dintre ei, Dsane Elton Gregory se plânge în presa din Marea Britanie de condițiile pe care le-a întâlnit la Poarta Albă. „E o nebunie aici“ a spus Elton pentru un ziar din Londra. „Am văzut oameni atacați cu cuțite. Sunt constant certuri... Mâncarea este necomestibilă. Sunt șobolani și șoareci peste tot“, a mai precizat deținutul.

Penitenciarul Poarta Alba, facut de ras in presa internationala de un detinutDsane Elton Gregory

În aprilie 2023, Cole Shakar i-a vândut unui investigator sub acoperire, pentru suma de 130 de euro, 0,44 grame cocaină și 5 comprimate ce conțineau 3,4 de MDMA, iar câteva ore mai târziu i-a vândut unui investigator sub acoperire, pentru suma de 500 de euro, 50 de comprimate ce conțineau 3,4 de MDMA și, totodată, a deținut asupra sa, în scop de vânzare, 0,50 grame de ketamină. De asemenea, în urma perchezițiilor, la o adresă din Constanța, alături de Cole Shakar, Fontana Jeremie Reece, Dsane Elton Gregory, Fontana Jeremie Callum și McCullough Paul David au fost găsite 25,66 grame de cocaină, 91 de comprimate ce conțineau MDMA, 2,90 grame de MDMA, 84,32 grame de cannabis, 2,08 grame de rezină de cannabis și 4,92 grame de ketamină, drogurile fiind destinate vânzării.

Penitenciarul Poarta Alba, facut de ras in presa internationala de un detinutcondițiile din penitenciar

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să îl condamne pe: Cole Shakar la 4 ani, 7 luni și 10 zile de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc; Fontana Jeremie Reece la 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, Fontana Jeremie Callum la 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc; Dsane Elton Gregory la 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc; McCullough Paul David la 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Sentințele nu sunt definitive. 

Penitenciarul Poarta Alba, facut de ras in presa internationala de un detinut

Ce au transmis polițiștii după descinderea de anul trecut

„La data de 30.04.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea a 5 inculpaţi, cetăţeni străini, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc. În cauză s-a reţinut că inculpaţii au transportat, depozitat şi deţinut droguri de risc şi de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa.

Penitenciarul Poarta Alba, facut de ras in presa internationala de un detinutDsane Elton Gregory

La data de 29 aprilie, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au prins, în flagrant delict, un bărbat, de cetăţenie străină, în timp ce vindea 50 de comprimate de ecstasy. Ulterior, poliţiştii, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, au efectuat o percheziţie domiciliară, în staţiunea Mamaia, fiind descoperite şi ridicate 141 de comprimate de ecstasy, 26 de grame de cocaină, 3 grame de ecstasy, 85 de grame de canabis, 5 grame de ketamină şi 2 grame de rezină de canabis. 

De asemenea, au fost descoperite şi ridicate 2.800 de lire sterline, 170 de dolari, 3.500 de euro şi 6.000 de lei. Conform DIICOT, drogurile ar fi urmat să fie vândute participanţilor la festivalul care se desfăşoară, în această perioadă, în staţiunea Mamaia.”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța pe 30 mai 2023.

Unul dintre traficanți se plânge de condițiile de la Poarta Albă

Potrivit presei din Londra, Dsane Elton Gregory spune că trăiește în prezent un coșmar, fiind prins la momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Elton a mai spus poliției că a vândut un singur plic de ketamină pentru bani. El a subliniat că rechizitoriul nu arată nicio dovadă care să sugereze că lucra ca dealer și că procurorul a făcut o asociere între el și un alt inculpat pentru că „au zburat în țară în aceeași zi”.

Penitenciarul Poarta Alba, facut de ras in presa internationala de un detinutpresa din Londra

În declarația sa, scrisă în luna februarie a.c., Elton a recunoscut posesia de ketamină și că ocazional lua ecstasy, dar a afirmat că nu a vândut. „Am fost la festival, consumam droguri, îmi asum întreaga responsabilitate pentru asta, dar nu m-am implicat niciodată în vreo afacere”.

Penitenciarul Poarta Alba, facut de ras in presa internationala de un detinutCondițiile de la Poarta Albă apărute în presa din Marea Britanie

E o nebunie aici” a spus Elton pentru un ziar din Londra. „Am văzut oameni atacați cu cuțite. Sunt constant certuri... Mâncarea este necomestibilă. Sunt șobolani și șoareci peste tot. Am avut două săptămâni fără duș și mirosul era insuportabil. Facem duș de trei ori pe săptămână și se spune că trebuie să facem duș cu ceainic.

Speranța mea este un tratament mai bun și un fel de schimbare. Știu că într-o zi voi pleca acasă. E greu să mă uit la asta acum. Standardele de aici sunt atât de inumane, încât nu pot continua. Este atât de supraaglomerat și violent.” El a adăugat că a primit vizite de la un reprezentant al Ministerului de Externe britanic, dar acestea au încetat în ultimele luni.

De-a lungul timpului, mai mulți deținuți s-au plâns de condițiile de la Penitenciarul Poarta Albă, printre nemulțumiri fiind spațiul extrem de mic în care aceștia îți duc zilnic traiul, dar și legat de mâncare, mulți deținuți mergând în instanță cu asemenea probleme.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va iau in ranga, ba, meltenilor!
1
1
Pai nu vedeti ma problema aici? La astia pentru nici un gram le dă 4 ani și la astia ai nostri care vând cu tonele nici macar nu i fileaza nu va duce bila deloc
2
0
PREZINTA IMAGINEA ROMANIEI...ORICUM ERAM DE RASUL LUMII SI MAI VREM SI SECRETAR NATO.LA c***t CU VOI
4
0
Care va toarnă in c*r beton sa va dau o gingie sau o mooie
2
1
Sa îl iei și pe Cătălin sa le faci o felație la toți prietenii mei din comentarii.Succesuri poponarilor
2
3
Ai dreptate felicitari ,iar cei ce te cearta sunt niste ratati de fosti puscariasi care se vor intoarce inapoi
3
2
ziua pleaca singuri la serviciu cu masina daca vor,apoi merg in week end la vanatoare cu insotitori,seara li se da de baut cutii cu bere sau cateva pahare de vin,,cazare ca la hotel in vila cateva persoane si supraveghetori care stau neinarmati,femei, si se joaca cu ei pe tv sau jocuri de societate
5
2
In ASIA il spinzurau pentru droguri si nu mai apuca sa se plinga la ziar .
12
2
Bine a-ți venit in Romania , va mai așteptăm pe la noi !
12
3
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost! Este câinele de pază. Care latră.... Contra Cost!!!!!
6
6
Cu ce a facut asta poze? Inca 3 ani de parnaie!
20
2
Bravo Catalin , esti singurul sanatos la cap de aici . Asa le trebuie la talhari si violatori . La ocna , la tirnacop cu norma . Cu bici din sirma luati
15
2
Fake news!
7
3
Penitenciarul este locul unde se executa pedepse de privare de libertate si anularea unor drepturi! Probabil in statele civilizate sunt conditii mai bune! Dar in alte state sunt conditii si mai grele! Vezi America Latina, Asia, Statele ExSovietice, Turcia, Rusia chiar... La noi este acceptabil! Se poate si mai bine...Nu-l plangeti pe Pastaie sau alti gulerati, caci pentru ei conditiile sunt mai bune! Mai ales pentru fostii alesi ai poporului! Credeti ca Bombo a stat in aceste conditii!? Iar pe Nutzi au chinuit-o putin, ca sa se razbune pe ea! Detentie usoara si Liberare, gagiilor!
22
5
MUNCII SE SCRIE CU DOI DE I ...
10
6
Pai sunt detinuti ce conditii vor,sa vina la CT BUS CONSTANTA,SA VADA IN CE CONDITII SE LUCREAZA CAD HALELE PE MUNCITORI,IN HALE PLOUA CA AFARA SI ASTA TINAND CONT CA SAU INCASAT BANI DE REPARATII PT.ELE ,ECHIPAMENTE DE PROTECTIA MUNCI EXISTA DOAR PE HARTIE
26
3
Închidă focarele de infecție din Romania.Cele câteva imagini sunt luxul din pușcării.Este mai rău decât în pușcăria din Guyana franceza de la începutul secolului al IX lea.
9
18
Pentru cuvintele tale ai aprecierea mea si a tuturor oamenilor cinstiti. Pentru infractori am un singur cuvant. Vreti respect? Respectatii intai pe cei din jurul vostru. Nu poti pretinde respect daca tu nu i respecti pe ceilalti, daca tu ii furi pe ceilalti sau daca le dai droguri sau daca trimiti fete la produs bani pentru tine. Nu esti util societatii. Esti o capusa ce merita a fi strivita de legi aspre.
29
4
Sa dea Dumnezeu sa te vezi acolo și să vezi ce mișto este.Cand dorești raul unora sa nu cazi tu in belea.
7
17
Mai mizerabile decât cotețul in care ți eu păsările și porcul.Comentatorul plmele de mai jos Cătălin se crede in secolul I i. e.n .El crede că numai cei care sunt in libertate sunt oameni cei din pușcării sunt animale și trebuiesc sa te comporți că un animal ce ești tu.Inseamna că la tine acasă este cotețul din pușcăriile r*mânești.
10
16
Chitac, iti plac noile conditii in care vei locui?
15
6
ca nu e nici unul blond cu ochi albastri !
24
1
Pai....puscaria e facuta sa suferi, sa nu iti doresti sa te mai intorci acolo, nu e facuta sa te simti bine. Discutia cu conditiile de detenta precare e o mare tampenie.....dc parnaiasul se simte bine acolo, o sa vrea sa se intoarca si o sa dea iar in cap ca sa obtina vacanta gratuita....Ar trebui sa fie pusi la munca zilnic ,batuti, tinuti in condtii grele si fara nici un drept la nimic, astfel incat, atunci cand se vor libera , vor fi invatat ceva din experienta puscariei, si nu vor dori sa se intoarca acolo. Chestiile astea cu Uninea European, cu regulile lor tampite, drepturile detinutilor, conditiile de viata, eliberare condtionata, sunt un stimulent la activiate infractionala , nu la reducerea ei.Eu asi reintroduce pedeapsa cu moartea , castrarea pradatorilor sexuali si a pedofililor , confiscarea averilor in cazuri de furt, delapidare sau abuz. Legislatia din China ar fi un bun exemplu pentru Romania- vezi nivelul de criminalitate de acolo fata de Romania.
48
10
Si Mazare sta ingropat in aceleasi custi si nu se plange. Spalati wc dupa folosire. Stiu mai multi care se pisau in mancare
25
5

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389