REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Pericol în Faleză Nord din cauza unei trotinete lăsate în mijlocul străzii!

Pericol în Faleză Nord din cauza unei trotinete lăsate în mijlocul străzii!

Replica API 7 februarie 2022 | 15:50 1971

Odată cu încălzirea vremii, peste tot prin Constanţa au reapărut trotinetele electrice abandonate în mijlocul drumului, încurcând circulaţia. Acestea sunt lăsate la voia întâmplării prin parcuri, pe trotuare, prin parcări, încurcând atât traficul rutier, cât şi pe cel pietonal. Astfel, fără să îi pese că ar fi putut provoca un accident rutier, o persoană a lăsat o trotinetă electrică la intersecția străzii Ciprian Porumbescu cu Pescarilor, în Faleză Nord. Trotineta era lăsată chiar în mijlocul străzii, șoferii fiind nevoiți să o ocolească.

De când au apărut şi la Constanţa, trotinetele electrice au cauzat numai probleme pentru toţi participanţii la trafic. Şi asta din cauza celor care le utilizează şi se amuză teribil când fac tot felul de glume: abandonează vehiculele la intrările în parcări ori în mijlocul şoselei sau a trotuarelor. O astfel de glumă se putea transforma într-o tragedie, duminică, 6 februarie. Astfel, o trotinetă electrică a fost lăsată de un asemenea glumeț, fără să se gândească la consecințe. Într-o zonă intens circulată, la intersecția străzii Ciprian Porumbescu cu Pescarilor, un accident ar fi putut să se întâmple, trotineta nefiind foarte vizibilă. Șoferii care au trecut prin zonă și-au strigat nemulțumirea în privința acestor ”pericole” pe două roți.

Ce spun poliţiştii rutieri despre aceste fapte

Potrivit poliţiştilor rutieri, prezenţa trotinetelor în trafic, pe drumuri, unde li se permite accesul, este perfect legală. Legislaţia pe care utilizatorii trotinetelor o au de respectat este similară cu cea a bicicliştilor, în schimb, “teoretic, aceste trotinete nu pot fi abandonate oriunde pentru că aplicaţia în care se loghează utilizatorul, pentru a putea activa trotineta, solicită pentru dezactivare o fotografie care îl atenţionează pe utilizator asupra modului în care părăseşte vehiculul. Altfel, dacă nu primeşte acordul pentru delogare, trotineta rămâne activă şi utilizatorul plăteşte”, au declarat poliţiştii rutieri.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare aceste trotinete as au rostul in tara asta ? chiar cei ce le detin ar trebui luati la rost si amendati pe masura caci le detin fara a verifica pe cei ce le inchiriaza fiind un pericol si asa in circulatie !
10
4
Si ce va mai place sa dramatizati!
16
5
de vina nu sunt trotinetele ci ghertzoii care le calaresc.
30
0
Putea sa o mute cineva si gata. Da lenea e mare. Si replica ca de obicei face din tantar armasar.
27
9
daca e pericol asa mare fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume si muta nenorocita aia de trotineta intr-un loc sigur!
27
6
De ce a trebuit sa l puneti exact pe ha ndicapatul ala cu 82 TRM.Ala abia isi parcheaza mizeria lui de masina.
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108