REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Peste 3.500 de CADRE DIDACTICE așteaptă să fie IMUNIZATE

Peste 3.500 de CADRE DIDACTICE așteaptă să fie IMUNIZATE

Replica API 2 februarie 2021 | 15:33 1676

Cu toate că au fost reticente la început, iată că în momentul de față, cadrele didactice au „dat buzna” pentru a primi serul anti-Covid, pregătindu-se pentru reluarea cursurilor, fizic. Până acum au fost vaccinate 303 de cadre didactice iar pe listele de așteptare sunt nu mai puțin de 3,674 de persoane.

În contextul în care elevii vor începe să meargă la ore fizic, din data de 8 ianuarie, iată că profesorii și-au luat măsuri și au început imunizarea în masă. În județul Constanța activează 6.676 cadre didactice în unitățile de învățământ de stat și 478 la privat. Dintre acestea, până în acest moment s-au vaccinat 245 cadre de la stat și 58 de la privat. Însă, în perioada următoare vor fi imunizate 3.450 de persoane de la stat și 224 de la privat. Cadrele sunt deja înscrise pe platformele de vaccinare.

„Sunt mulți colegi care vor să se vaccineze”

Inspectorul școlar general, Sorin Mihai, a recunoscut, în cadrul unei conferințe, că la început profesorii au fost reticenți în a se vaccina, însă, acum vor și nu au unde să se imunizeze. „Dacă la început erau reticenţi, acum toate locurile la vaccinare sunt ocupate. Nu mai avem unde să ne programăm pentru vaccin. Acestea au ajuns până după jumătatea lunii februarie. Sunt mulţi colegi care vor să se vaccineze, dar nu au unde. Trebuie să mai avem puţină răbdare”, a mai explicat Sorin Mihai.

Persoane infectate cu Sars-Cov2 în ultima săptămână

În săptămâna 25 - 31 ianuarie 2021, au fost înregistrate următoarele cazuri de infectare: 6 cadre didactice, 8 elevi, 3 studenți, 3 angajați din unitățile de învățământ, și anume personal auxiliar.

Marți se decide, oficial cum se vor redeschide unitățile de învățământ

Președintele Klaus Iohannis, a declarat că din data de 8 februarie, odată cu începutul semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor deschide. Declarația președintelui Klaus Iohannis: „Am avut până o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, ministrul Sănătății și alte personalități din domeniu. Tema discuției a constat în: deschidem sau nu deschidem școlile pentru învățământul față în față. Și pot să vă comunic că am ajuns – în unanimitate, cei care au participat la discuție – la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul II, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide.

Deci, scenariul verde – toți merg la școală. Scenariul galben – grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, celelalte clase stau în on-line. Scenariul roșu, când se depășește numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. În data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, vom face tot împreună o reevaluare a situației pandemice și decizia finală - repet, decizia finală - va fi luată pe 2 februarie”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da, ne vom imuniza cu ajutorul vaccinului. Ceilalti, sa treaca prin boala, cat mai repede.
0
1
Pentru orasul Constanta au fost disponibile pe platforma putin peste 6000 de locuri, doar sambata, 16.01.2021. Aceste locuri au aparut si s-au epuizat in aceeasi zi. De atunci nu au mai existat decat in Maangalia, Harsova, Medgidia, Cernavoda. Incompetenta si a spus cuvantul - nu a existat sincronizarea stocurilor REALE de vaccin cu platforma, pe sitemul japonez JIT -just in time. Planificarea s a facut dupa stocurile ipotetice, dupa contractele semnate - vezi pielea ursului din padure. Efectul? Cei care au apucat sa faca prima doza vor beneficia si de rapel, cu pretul amanarii altora.
3
1
dupa ce ca nu se invata pe la scoli mai nimic ....
0
5
ati vrut sa spuneti ca asteapta sa fie injectate, ca de imunizoare nu poate fi vorba, vedeti la Israel
6
5
Ce gargara de propaganda de doi lei! Nu ne vaccinati ca nu aveti cu ce....conducere de rahat! Ce ati ales asta aveti! Doamne e plina romania de retardati care ne conduc. Inclusiv Robotelul militar de la Constanta.
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272