REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PETIȚIE pentru prelungirea VACANȚEI de IARNĂ până pe 9 IANUARIE

PETIȚIE pentru prelungirea VACANȚEI de IARNĂ până pe 9 IANUARIE

Replica API 20 decembrie 2021 | 00:21 8893

De doi ani sistemul de învățământ românesc oscilează între învățământul online și cel fizic, din cauza pandemiei de coronavirus. Elevii au fost bulversați de toate aceste schimbări și vacanțe neprevăzute astfel că a fost inițiată o petiție prin care se cere Ministerului Educației extinderea vacanței de iarnă până în 9 ianuarie 2022 pentru toți elevii (deci și pentru cei din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal). Prin această extindere, toți elevi ar beneficia de o săptămână de destindere după un semestru încărcat de teze, lucrări, proiecte și referate.

Diferența între ciclul gimnazial și cel primar

Unul dintre motivele indicate de inițiatoarea petitiției este situație în care, într-o familie, un copil este în ciclul gimnazial, iar celălalt este în ciclul primar. Conform ordinului actual de ministru, ei ar avea vacanțe diferite (primul până în 3 ianuarie, celălalt până în 9 ianuarie), ceea ce îngreunează planificarea activităților în familie. Revenirea la vacanța unitară de iarnă pentru toți copiii ar rezolva această problemă.

Final de semestru încărcat

A fost luat în calcul și semestrul destul de încărcat teste, teze, lucrări, proiecte, referate - toate într-un ritm alert, cu toate că acesta a fost destul de scurt. Așadar, o vacanță cu timp suficient pentru odihnă și recreere, fără teme, ar fi extrem de benefică și ar ajuta la relaxarea elevilor.

Excursii deja planificate

Printre motive se află și familiile care și-au planificat de mult timp excursii pentru ianuarie 2022 (au și plătit avans) . Acordarea dreptului la vacanță unitară de iarnă le-ar permite acestora să beneficieze de excursiile pe care deja și le-au programat. Altfel vor pierde atât banii plătiți deja, cât și zilele de concediu pentru care au muncit întreg anul.

Părinții ar fi de acord cu prelungirea vacanței

”Aș fi de acord cu prelungirea vacanței, pentru că acești copii sunt destul de bulversați de toate aceste schimbări și ar avea nevoie de încă o săptămână de vacanță” a declarat un părinte pentru ziarul Replica de Constanța.

Sorin Mihai

Doar Ministerul poate hotărî modificarea anului școlar

”Nu cred că se poate schimba programarea anului școlar chiar atât de ușor însă hotărârea aparține Ministerul Educației care stabilește durata vacanțelor la nivel național” a declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai, pentru Replica de Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468