REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Petre Daea: Plafonarea preţurilor la alimente ar afecta producătorii. Nu vor urma scumpiri

Petre Daea: Plafonarea preţurilor la alimente ar afecta producătorii. Nu vor urma scumpiri

Replica API 2 septembrie 2022 | 18:19 896

Plafonarea preţurilor la alimente ar afecta producătorii, spune ministrul Agriculturii, Petre Daea. El susține că nu există motive pentru noi scumpiri în perioada următoare.

Petre Daea

„Trebuie să avem în vedere faptul că, în momentul unei plafonări a unor preţuri, cei care vor suferi în primul rând vor fi producătorii agricoli. Din perspectiva aceasta eu gândesc că trebuie să facem tot ce este necesar să ajutăm fermierii să întoarcă brazda ţării, pentru că din rodul pământului trebuie să ne hrănim toţi”, a spus Petre Daea.

„Nu văd scumpiri la această dată, pentru că preţul s-a liniştit la produsele care se procesează, nu văd scumpiri în condiţiile în care s-au plafonat şi s-au stabilit nivelele acestea de cost la energie. Iată că nu sunt elemente care să ne determine să previzionăm scumpiri ale produselor agroalimentare în acest moment”, a adăugat ministrul, potrivit Agerpres, citează digi24.ro.

În 20 mai, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, declara, la Brăila, că eventuala reducere a TVA la unele produse pe fondul scumpirilor ar putea să nu aibă efect, din punctul său de vedere fiind de preferat ca Guvernul să definească produsele strategice la care preţurile să fie plafonate.

„Nu ştiu cât efect ar avea reducerea TVA, nu sunt un mare fan. Să reduci de la 5% şi mai mult... Cred că ar trebui să intrăm într-o zonă mai curajoasă şi să definim nişte produse strategice şi, ţinând cont că şi statul face un efort cu subvenţiile în agricultură, să mergem pe anumite produse cu o anumită plafonare. Dar nu trebuie creat un dezechilibru economic”, a spus Ciolacu.

„România e asigurată alimentar în acest moment”, a adăugat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mosule sclerozat, comunistule! Ti-ai angajat neamurile, finul...l-ai facut secretar de stat ?? Dispari hahalera pesedista! Sunteti incompetenti, mincinosi si penali.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108