REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

PIAȚA IMOBILIARĂ în IMPAS, VÂNZĂRILE au SCĂZUT CU 20 la SUTĂ

PIAȚA IMOBILIARĂ în IMPAS, VÂNZĂRILE au SCĂZUT CU 20 la SUTĂ

Replica API 16 august 2020 | 00:00 3244

Constănţenii care nu au timp să îşi caute singuri o locuinţă, au la dispoziţie o alternativă: agenţiile imobiliare. Cât de solicitate sunt agenţiile imobiliare din Constanţa în această perioadă, dacă au scăzut prețurile și cum a afectat piața venirea sezonului am aflat de la reprezentantul unei societăți de profil.

”Piața imobiliară este în stagnare, cu toate că unele imobile se vând. Dar contează și zona foarte mult, la Capitol se vând cel mai bine și la Delfinariu. Prețurile nu au scăzut ba pe alocuri chiar au crescut, proprietarii nu vor să negocieze deloc. Ca statistică, față de anul trecut vânzările au scăzut cu 20 la sută. Cu toate astea, prețurile rămân la fel dar cred că după terminarea sezonului o să existe o scădere a prețurilor. Sunt mai mulți factori, acum depinde și de începerea facultăților, dacă or să fie cursurile online atunci automat mulți or să piardă toate acele venituri din chirii. Chiar și la închirierile în regim hotelier prețurile au scăzut cu 10 la sută.” a declarat pentru ziarul Replica, un specialist în domeniul imobiliar.

Închiderea teraselor la orele 23 a afectat foarte mult închirierile

În privința hotârârii închiderii teraselor la ora 23, lucrul acesta a afectat închirierile: ”Până acum veneau foarte mulți tineri care veneau să se distreze, închiriau pe termen lung. Dar acum dacă terasele se închid lam ora 23 nu mai au ce să facă la mare,nu au unde să se distreze, așa că vin în special familiștii să închirieze. Lucrul acesta îi afectează foarte mult pe cei care se bazau pe lunile acestea de sezon pentru a da buful.”

Nu se poate pune problema de o criză imobiliară

Se poate spune că deocamdată este o perioadă de așteptare, de a vedea cum evoluează situația și abia putem analiza cererea și oferta. Acum, spre deosebire de perioada crizei din 2008-2009, există foarte multe imobile construite sau aflate în construcție, așa că nu se poate pune problema de o criză imobiliară. Cerere o să existe mereu, sunt clienți care fac credite, programul Prima Casă încă funcționează, problema este doar daca perioada aceasta va continua și după sezon, abia atunci poate să existe un blocaj un pic mai mare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prea multi sau facut milionari cu construind blocuri, pandemia ia mai linistit putin, romanu nu se mai baga la rate ca pana acum,mai sta putin cu chirie si e mai castigat pe termen lung.
0
0
E posibil sa faci un pas in casa,incaltat in sosete iar vecinul de jos sa-ti bata la usa ca faci zgomot?Asta se intampla in blocurile noi.Pentru cei ce nu cred,luati-va apartament in bloc nou.Daca nu,macar cateva zile de acomodare clientului sa-i fie lasate.
1
0
Facem venetia la mamaia nord si mai dublam o data preturile
2
0
Asta-i avantajul razboiului bacteriologic ca nu strica infrastructura.Dupa injumatatirea populatiei planetei vor fi libere case multe multe si gratis doar sa fie un platitor de impozite pe ele!
5
2
Toti cacatii de imobiliari sa o ia in gura ! Au construit boii hoteluri cu mii de camere pt un sezon de 2 luni ... si ala cu Covid ! Ati investit machidonilor evazionisti ... foarte bine banii ! Sa ne cacam pe fatza voastra si a lu' Halep !!!
17
2
La ce zdrente de blocuri se fac ar trebui sa scada cu 70%.
22
0
afacerilor din imobiliare stau bancile,preturile in Ro au ajuns ca in vest,diferenta este ca cel ce zideste nu castiga 3-4000 euro salariu lunar ca afara,constructorul nu plateste impozite ca afara,proprietarul nu plateste taxe ca afara,...doar preturile sunt chiar mai mari ca afara Covidul va aduce normalitatea in domeniul imobiliar,vorbim in martie 2021 despre preturi,bancile vor parasi corabia precum sobolanii
13
0
a verificat calitatea acestor constructii? Urmatorul cutremur, ne va spune mai multe....
24
0
Cutiile machidonesti nu se mai vand, foarte bine, sunt facute sa ia ochii cumparatorului. Numai o criza adevarata ar stopa tavalugul acoperirii suparfetelor verzi cu cladiri si betoane. Doamne ajuta sa vina acea criza sa-i prinda pe machidonii smecheri cu santierele blocatesi toata forta de munca sa plece in vest, sa-i vedem pe unde vor mai constri ei.....
28
1
in Anglia preturile imobilelor au scazut cu 30 la suta numai in Romania dezvolatatorii tin coda sun si vor mii de euro pe un metru patrat . Incet incet vine tavalugul si peste voi
28
1
Cu certitudine a scazut dramatic cererea de imobile pe fondul recesiunii care vine din vest.Toate statele UK ,Germania,Franta,Spania etc au declarat scaderi ale pib-ului ISTORICE.Urmeaza o criza cel putin ca in 2008.
20
1
Preturile cerute au crescut atat la case cat si la apartamente !Acum,sa vedem daca exista si cerere,bancile sunt reticente la acordarea de credite .Cu pandemia,au aparut destule probleme legate de locurile de munca si implicit de venituri!,,Specialisti" pe toate drumurile!
16
0
Daca scade pretul imobilelor, bancile au o mare problema. Ipotecile ar putea sa nu mai acopere riscul de neplata. Atunci bancile vor cere garantii suplimentare sau banii toti inapoi.
9
1
Chiar daca tranzactiile stagneaza, atata timp cat pretul materialelor, al fortei de munca si al terenurilor se mentin sau cresc, atunci este logic ca pretul apartamentelor sa se mentina sau sa creasca.
5
12
Sa mori tu... "Acum, spre deosebire de perioada crizei din 2008-2009, exista foarte multe imobile construite sau aflate in constructie, asa ca nu se poate pune problema de o criza imobiliara". Daca asta e "specialist", inseamna ca Orban e prim-ministru: in criza sub-prima - aia din 2007 - nu numarul constructiilor a fost problema. Ci numarul de cumparatori. Imbecilule!
19
0
Ba ej nebun? Cum sa scada ma , mai ales acum cand unii au vacanta mare in stomac ca au fost tinuti in casa de pandemie? Preturile sunt exact ca acum un an. Doar sunt unii care nu au bani sa traeaca strada dar vor sa cumpere vile
3
9
Vrajeala de samsar de locuinte! Cum sa creasca preturile la apartamente cand toti cei care au ceva bani fug la casa? Si de unde bani pentru restul, ca sa cumpere apartamente la fel ca inainte de pandemie? Poate vrea sa spuna ca vanzarile au ramas la nivelul lunilor ianuarie-februarie, cand nu prea cumpara cineva locuinte...
26
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108