REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Plângere penală împotriva consilierului Sărăcilă, pentru tulburarea posesiei şi distrugere

Plângere penală împotriva consilierului Sărăcilă, pentru tulburarea posesiei şi distrugere

Replica API 15 iunie 2011 | 00:00 2013

Asociat cu un fost poliţist de frontieră condamnat pentru trafic de influenţă

Asociat cu un fost poliţist de frontieră condamnat pentru trafic de influenţă

De numele fostul viceprimar al comunei Tuzla, Marian Sărăcilă (în prezent consilier), se leagă o nouă plângere penală. De data aceasta, pentru tulburarea posesiei, folosirea neautorizată şi abuzivă a proprietăţii altuia, distrugere etc. Sesizarea este semnată de un cetăţean din Bucureşti, Dan-Ioan Dondera, şi înaintată, luna trecută, prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Bărbatul a recurs la această plângere după ce, încă de anul trecut, a făcut demersuri pe lângă Primăria Costineşti, respectiv Poliţia din localitate, pentru identificarea celor care îi folosesc abuziv terenul agricol.

După luni de aşteptare, Poliţia Costineşti a răspuns: "în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că terenul deţinut - lot A 308/6/1 - a fost lucrat agricol, din 2007, de SC Agricola Prod SRL Tuzla". Odată primit acest răspuns, Donderea a depus şi plângere împotriva societăţii, deţinută, conform datelor oficiale, de Elena Sărăcilă (soţia fostul viceprimar din Tuzla, Marian Sărăcilă) şi Ştefan Stanciu, fost poliţist de frontieră la Vama Veche, condamnat pentru trafic de influenţă. Asupra plângerii bucureşteanului vom reveni în numerele viitoare, cu declaraţii ale acestuia şi documente, care atestă că a fost nevoit inclusiv să facă pe detectivul particular pentru a afla cum este posibil ca un străin să îi cultive, "cu japca" proprietatea. Mai departe însă, vă prezentăm şi alte cazuri similare, de data aceasta fără plângeri depuse împotriva firmei lui Marian Sărăcilă. "Hectare întregi, care au fost date revoluţionarilor, iar mulţi nu se pot ocupa de ele, sunt lucrate fără acte, fără acordul proprietarilor, fără nimic, de Sărăcilă, fostul viceprimar. Vin oamenii, ne spun, apoi când află că e vorba despre Sărăcilă, nu mai vor să facă plângeri la Poliţie", ne-au spus angajaţi ai Primăriei comunei Tuzla. Terenurile pe care se lucrează sunt situate în zona turnului de televiziune, între lacuri. Priveliştea e de vis, terenurile sunt în extravilan, pline acum de culturi de grâu, porumb, cartofi. Privind de-a lungul şi de-a latul, ai zice că agricultura românească nu este încă decedată. Este însă făcută abuziv, cu încălcarea proprietăţii, iar pentru a ne convinge că cele declarate de angajaţii Primăruiei Tuzla nu sunt "instigări" puse la cale de primar (Constantin Micu) şi actualul viceprimar (Reşit Taner), despre care se ştie că au o mai-veche duşmănie cu fostul vice Sărăcilă, am luat legătura şi cu mai mulţi cetăţeni care deţin terenuri în zona indicată mai-sus: Vasile Drăgan, consilier, ne declară că a avut pământ, dar l-a vândut. "L-am vândut, dar pe el lucrează Sărăcilă. Dintotdeauna a lucrat, aşa, fără să întrebe pe nimeni". Ali Erden este un alt locuitor al comunei Tuzla care confirmă povestea. El este proprietar al unei suprafeţe de 1.500 de metri pătraţi: "Am aflat că Sărăcilă îmi cultivă pământul. Nu-mi dă nimic, nu avem nici un contract, nici o înţelegere", spune Ali Erden, care însă vede şi partea plină a paharului: "Decât să stea pământul degeaba... Eu nu am avut timp să-l cultiv". În situaţii similare se află şi alţi tuzleni, ca de exemplu Mihai Solomon, Emil Cioacă, Nicolae Cioacă etc.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108