REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Plante pe care le poți folosi în ceaiuri pentru ficat

Plante pe care le poți folosi în ceaiuri pentru ficat

Replica API 22 februarie 2021 | 00:00 1123

Ficatul este unul dintre organele esențiale pentru detoxifiere, în special când vine vorba de reglarea colesterolului, lipidelor, metabolizarea glucidelor și proteinelor și de sinteză anumitor celule din sânge. Pentru că are un rol atât de important, trebuie să facem tot ce putem să îl menținem sănătos și complet funcțional, preparând ceaiuri pentru ficat, cum ar fi: ceai de gălbenele, ceai de păpădie, ceai de anghinare.

Deși este singurul organ care dispune de capacitățile necesare pentru a se reface singur și a-și însănătoși celulele, ficatul are nevoie și de susținerea noastră, de un stil de viață sănătos, multă hidratare și suplimente sau remedii naturale.

Ceaiurile pentru ficat din plante medicinale ne pot fi de mare ajutor, fie consumate regulat, cu rol de prevenție, fie într-un tratament mai intensiv, pentru calmarea durerilor și restabilirea funcțiilor normale ale ficatului. Ceaiurile cu astfel de beneficii sunt recomandate în special persoanelor cu afecțiuni hepatice dar, și celor care consumă în mod regulat tutun, alcool, zahăr, trăiesc sau lucrează în medii toxice.

Care sunt plantele recomandate în ceaiurile pentru ficat?

Pentru afecțiunile hepatice, este recomandat consumul de ceai de armurariu ,deoarece este bogat în silimarina, aminoacizi, lipide și acid fumaric. Toate aceste substanțe au rol antiinflamator și de regenerare celulară.

Mai este recomandat și ceaiul de anghinare, un bun stimulent al funcției hepatice și, poate cel mai important, al celei biliare. Este recomandat în cazurile de disfuncții hepatobiliare, în hepatitele cronice și chiar și în preciroză, pentru a susține stagnarea evoluției bolii.

Poți bea și ceai din frunze de măslin sau ceai de păpădie (din rădăcina), ambele cu puternic efect de detoxifiere. Aceste infuzii susțîn eliminarea toxinelor și stopează procesele de oxidare din organism. Ceaiul din rădăcina de păpădie stimulează producția de bilă, care la rândul ei, ajută ficatul să metabolizeze grăsimile, dar are totodată și un rol hepatoprotector, ajutând ficatul să se protejeze și să se repare în urmă expunerii la toxine.

Ceaiul de turmeric are proprietăți antioxidante extrem de benefice pentru ficat, dar și pentru întreg organismul. Turmericul are capacitatea de a reduce inflamația, dar și de a ajută ficatul să își repare țesuturile afectate de boli hepatice, precum steatoză hepatică sau hepatită C.

Alimente "grele" pentru ficat

Ceaiul verde, obținut din frunzele de ceai nefermentate, conține cea mai mare concentrație de antioxidanți care pot îmbunătăți funcțiile hepatice și pot combate efectul radicalilor liberi la nivelul acestui organ. Dacă alegi ceaiul verde, însă, trebuie să fii foarte atent la cantitatea consumată, întrucât dacă faci excese din punct de vedere cantitativ, efectul obținut nu va fi cel dorit. Acest ceai poate avea efecte toxice la nivelul ficatului atunci când este consumat în cantități foarte mari.

Nu în ultimul rând, ceaiul de gălbenele, cu un efect antiinflamator, antiseptic și de regenerare, este și el recomandat pentru persoanele cu afecțiuni hepatice.

Tratamentul hepatic, în special bazat pe remedii naturale, este unul de durata. Se recomandă consumul a cel mult 2 căni de ceai pe zi, iar rezultatele se observă după 2-3 luni de tratament.

Puteți consuma astfel de ceaiuri și dacă urmați un tratament cu anticoncepționale, pilule ce pot avea efecte negative asupra ficatului.

Indiferent de tipul de ceai consumat pentru efectele curative asupra ficatului, e important să nu neglijezi consultul medical de specialitate, precum nici tratamentul medicamentos oferit de medic. Tratamentul pentru afecțiunile hepatice, alături de remediile naturiste precum ceaiurile din plante și adoptarea unei diete sănătoase, vor ajută pacientul să trateze mai eficient bolile de care suferă, scrie doc.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108