REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Platforma online de auto-recenzare a picat la doar câteva ore de la inaugurare

Platforma online de auto-recenzare a picat la doar câteva ore de la inaugurare

Replica API 15 martie 2022 | 14:44 1091

Odată cu startul auto-recenzării pentru Recensământul populației și locuințelor pe anul 2021, platforma online s-a blocat. Directorul executiv al Institutului de Statistică Constanța, Monica Eliana Constantin, a declarat pentru reporterii Replica de Constanța că a fost vorba despre o defecțiune tehnică, cauzată de numărul mare de date introduse, iar reprezentanții Institutului de Statistică Constanța au fost afectați de această problemă.

În ziua de luni, 14 martie a.c., s-a dat startul auto-recenzării pentru Recensământul populației și locuințelor 2021, care presupune, în premieră în România, auto-recenzarea online. Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România, mai exact care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni, se poate auto-recenzare completând un formular de preînregistrare sau un chestionar de auto-recenzare.

După doar câteva ore de la inaugurarea platformei online, aceasta s-a blocat. Monica Eliana Constantin, directorul executiv al Institutului de Statistică Constanța, a declarat pentru reporterii Replica de Constanța că este vorba despre o problemă tehnică, cauzată din cauza numărului mare de accesări a site-ului oficial.

Monica Eliana Constantin, directorul executiv al Institutului de Statistică Constanța

Este o defecțiune tehnică. Sunt foarte multe date preîncărcate deja. Suntem și noi afectați destul de mult din cauza defecțiunii, dar se va remedia situația”, a declarat directorul executiv al Institutului de statistică Constanța, Monica Eliana Constantin.

În ceea ce privește declararea necompletă a persoanelor ce locuiesc într-un imobil, directorul executiv al Institutului de Statistică Constanța, Monica Eliana Constantin, a declarat că ”în acest recensământ, în prima parte, au fost încărcate surse administrative. În cea de a doua etapă, din 16 mai, se va merge pe teren și se vor face verificări.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
itistii ulii platiti regeste,dracaleti fraieri de mor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108