REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PNL Constanţa: Consideraţii privind proiectul de lege referitor la exploatarea minieră de la Roşia Montană

PNL Constanţa: Consideraţii privind proiectul de lege referitor la exploatarea minieră de la Roşia Montană

Replica API 3 septembrie 2013 | 00:00 161

Comunicat de presă PNL Constanţa:

Partidul Naţional Liberal consideră că proiectul de lege referitor la exploatarea minieră de la Roşia Montană trebuie să facă obiectul unei analize serioase şi aplicate la nivelul Parlamentului. În aceste condiţii, susţinem înfiinţarea unei comisii parlamentare speciale pe tema proiectului Roşia Montană deschisă tuturor celor interesaţi.

Pe acest subiect este posibilă şi o dezbatere extraparlamentară unde să-şi expună punctul de vedere cu calm şi pe baza unor argumente valabile toţi cei interesaţi.

Guvernul USL nu a adoptat pur şi simplu proiectul Roşia Montană realizat în 2011, ci a renegociat condiţiile în care s-ar putea face exploatările miniere punând accentul pe trei aspecte esenţiale: investiţii suplimentare în mediu, mărirea participaţiei statului până la 25% şi creşterea redevenţelor. Guvernul a realizat partea de negociere tehnică asumându-şi apoi responsabilitatea de trimite proiectul de lege în Parlament pentru dezbatere. În caz contrar, statul român riscă fie acţionat în judecată de companiile implicate şi să plătească despăgubiri estimate la 2 miliarde de dolari.

Nu pot fi ignorate avantajele economice semnificative pe care le-ar genera o investiţie la Roşia Montană: locuri de muncă, venituri din redevenţe şi din TVA, impozite pe profit, pe salarii.

Constatăm că preşedintele Traian Băsescu nu se dezminte nici de data aceasta şi încearcă să speculeze electoral o temă importantă pentru România. Dacă ar fi fost consecvent propriilor poziţii, Traian Băsescu ar fi trebuit şi acum să susţină demararea proiectului Roşia Montană, aşa cum a făcut în timpul Guvernului Ungureanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108