REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PNL Iași cere Primăriei să renunţe la obiceiul de a oferi sarmale gratis de hramul Sfintei Parascheva: Este jignitor!

PNL Iași cere Primăriei să renunţe la obiceiul de a oferi sarmale gratis de hramul Sfintei Parascheva: Este jignitor!

Replica API 8 octombrie 2018 | 00:34 442

Liberalii ieşeni cer Primăriei să renunţe la obiceiul de a oferi sarmale gratis în 14 octombrie, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, pe motiv că este jignitor pentru demnitatea unui om să fie pus să stea la coadă pentru o porţie de mâncare.

Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, a declarat, vineri, presei, că Primăria ar trebui să renunţe la obiceiul ca în fiecare an, în 14 octombrie, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva să ofere sarmale gratis.

"Mi se pare de neacceptat imaginea cu mii de oameni stând la coadă pentru o porţie cu mâncare. Este jignitor pentru demnitatea unui om să-l pui să stea la coadă. Imaginea este una a dezolării. Este o mare păcăleală că sarmalele sunt gratis. Genul acesta de a cumpăra cu un blid de mâncare ascunde neputinţa şI incompetenţa, e un tichet spre linişte", a afirmat liderul liberalilor ieşeni, Marius Bodea.

El susţine că ieşenii s-ar bucura mult mai mult dacă, în loc de mâncare gratis, ar vedea cum se face un parc unde să se plimbe cu nepoţii.

"Imaginea cu coada la mâncare gratis nu arată a civilizaţie. E dezolant, trebuie oprit imediat obiceiul ăsta", a adăugat Marius Bodea.

Primarul Mihai Chirica nu a putut fi contactat pentru a comenta afirmaţiile liderului liberal ieşean.

În fiecare an, în 14 octombrie, imediat după Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, Primăria oferă pelerinilor zeci de mii de sarmale gratis, acestea fiind pregătite la Cantina de Ajutor Social din subordinea municipalităţii.

Pentru a fi siguri că prind o porţie de sarmale, unii oameni se aşază la rând înainte de încheierea slujbei, fiind necesară intervenţia poliţiştilor locali pentru a nu se crea îmbulzeală.

În curtea cantinei unde sunt servite sarmalele sunt aşezate garduri metalice, iar oamenii intră în grupuri de 20-30 de persoane pentru a se evita îmbrâncelile.

În anii anteriori, la masa pelerinilor venea şi primarul Iaşiului, care se plimba printre oameni şi discuta cu aceştia.

sursa: news.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu fac politica.Cred ca e distractie mare si printre Sfintii care apara Romania cand vad cum dinti-de-grebla a cheltuit ca prostul 40 milioane pentru ''referendum''Mai e un caz patologic machidonul Becali care fura inconjurat de Icoane''mare credincios marturisitor''si multi,multi altii.Deja Credinta a ajuns subiect de negociere intre derbedeii politici din Romania.Dati de mancare oamenilor sarmani,asta nu e pacat,e milostenie.
0
0
Mocangeala pentru prostime!!! Si dupa ce infulecati sarmalele mergeti la ''beserica'' sa va spuna preanesimtitul ce trebuie sa faceti la urmatorul referendum!
0
1
De ce nu va dati voi cu parerea la ceea ce va pricepeti: minciunele, comisioane, boicotarea familiei, si lasati sfintii in pace.
2
0
cand esti cu burta lipita de coada spinarii, o sarma fierbinte e mana dumnezeiasca!
2
1
penele umede de la curul gainii de ce mai bine nu interzic pomenirea in sine pentru ca sf parascheva nu era moldoveanca ci romanca din vechea romanie,rumelia,sau sudul bulgariei de azi,imperiul romano bulgar condus de petru si asan,moastele ei au stat si-n serbia o vreme de 200 de ani,iar acum este ocrotitoarea moldovei,poate ca nu este de acord,asa ca doua sarmale pentru unul flamand sunt bine venite,muiepenele
3
1
Adevarat,cei ce sunt in situatia neplacuta da rdisperata de a trai din ajutoae,sunt suntati de asemenea evenimente. Vii undeva,oriunde ai dori sa fii,ia-ti pachet! Biserica nu e cantina,credinta inseamna dedicatie si sacrificiu in tote formele ei. Dumnezeu e peste tot,dar daca vrei sa faci un pelerinaj,iti asumi asta,exact ca si asumarea a ce a facut Iisus in pustiu.Altfgel nu e dedcat o labareala de ochii lumii. Ori esti practicant,ori nu! Multi romani sunt doar de fatada si asta e un mare pacat,mai ceva decat ateismul demonic.
1
3
ce vorbesti mah? la sarmale inainte
3
2
Sunt de acord sa nu se mai dea mancare. Sarmalele nu sunt din banii bisericii, ci ai primariei.
9
6
acu jigniti-ne cu inca o portie dar sa aiba carne in ea ca pe pnl nu maia re cine sa-i voteze
6
6
EU ADOLF IOHANNIS HITLER DE NATIE NEAMT FASCIST LE DAU MUIE LA TOTI ENORIASII DE LA MOASTELE SF.PARASCHEVA.EU SUNT UN DOBITOC PUS PRESEDINTE DE MERKEL SA VA SAU MUIE LA ROMANI.VREAU SA AM GUVERNUL MEU SI SA FIU VOTAT PANA LA SFARSITUL VIETII PRESEDINTE SI DORESC MII DE CASE SA LE INCHIREZ.O SA IAU O PULA IN GURA PE LUMEA CEALALTA EU SI PARASUTA MEA
4
15
Cum asa?iasul,oras regal,in an centenar,si sa nu primeasca mancarica slugile principesei margareta? Dublati portiile ca sunt flamanzi dupa putere.
6
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108