REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Polițiștii constănțeni spun că sunt protejați superficial în plină pandemie!

Polițiștii constănțeni spun că sunt protejați superficial în plină pandemie!

Replica API 17 martie 2020 | 11:27 3679

Polițiștii sunt trimiși pe teren, în plină pandemie, cu măști chirurgicale. La o primă vedere, nimic nu pare în neregulă, însă detaliile pot face diferența între un agent sănătos și unul infectat. Măștile chirurgicale, primite de 90% dintre polițiști, împiedică pacienții infectați să contamineze persoanele din jur, iar aceste măști nu trebuie purtate mai mult de 3 ore.

Mai exact, aceste măști nu vor proteja deloc polițiștii să contacteze noul coronavirus. De cealaltă parte, măștile respiratoare sunt împărțite în trei categorii FFP1, FFP2 și FFP3, fiind cele pe care oamenii legii ar fi trebuit să le primească. În funcție de categorie, masca respiratoare are un procent de filtrare între 80% și 99%. FFP2 este în prezent masca pentru protecția împotriva contactării Covid-19.

"90% din polițiști au primit măști chirurgicale, cazurile în care doar s-au spălat pe mâini cu achiziționarea unor măști. Doar să fie la număr și să fie repartizate, dar nefolositoare în situația dată. Masca chirurgicală nu filtrează aerul, ci protejează alte persoane de o persoană bolnavă. Problema este că nu avem niciun fel de normativ în MAI care să indice ce măsuri ar trebui sa fie luate", a declarat, pentru "Replica", Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

Pentru a afla care este situația în județul Constanța, am discutat cu mai mulți polițiști. Cu toții au recunoscut că au primit doar măști chirurgicale, de unică folosință, împreună cu mănuși. Unii dintre agenții constănțeni ne-au precizat că fără mască sau cu mască, riscul este același. În restul țării, aceeași situație.

"Suntem total neprotejați de sistem"

În plus, șefii de structuri din poliție sunt obligați să ia măsurile necesare pentru dezinfectarea spațiilor de lucru, autospecialelor și să aibă dezinfectant la intrarea în sedii. "Am văzut o sticlă de dezinfectant la seful de tură, restul nu am primit nimic. Misiunile de post control se mențin în continuare, suntem total neprotejați de sistem, acesta este adevărul", a scris un polițist din Satu Mare.

Poliția Română a distribuit mai multe poze pe Facebook, în care unii agenți apar folosind măști respiratoare, cele adecvate în plină pandemie. Potrivit anumitor surse, toți polițiștii care folosesc acest tip de măști, le-ar fi cumpărat din buzunarul propriu.

Potrivit Legii 319/2006, legea securității și sănătății în muncă, achiziția ar fi trebuit făcută în baza unei analize de risc, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Cei care erau în măsură să facă asta sunt acuzați de agenții din teren de indiferență și incompetență.

Ce spune Poliția din județul Constanța

Reprezentanții IPJ Constanța susțin că la nivelul județului au fost distribuite materiale și echipamente de protecție, constând în mănuși, măști, covoare antimicrobiene și soluții dezinfectante.

"Fiecare polițist a fost instruit și este instruit permanent cu privire la modalitățile de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus. Totodată, fiecare polițist este echipat, la intrarea în serviciu, cu mască de protecție, mănuși și are posibilitatea de a folosi substanțe dezinfectante. Permanent, conducerea IPJ Constanța monitorizează situația, iar materialele sunt suplimentate și repartizate în mod constant, tocmai pentru a nu exista subunități cu deficit de protecție și pentru ca polițiștii să gestioneze, în continuare, situația operativă în mod corespunzător", a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru gigi....invata sa scrii, analfabetule !!!
0
0
Eroilor... Am mai mult respect pentru casierii din supermarket care se expun mult mai mult decat o faceti voi si nu se mai victimizeaza. Luati pensii speciale cand intrati la menopauza si acum mai vreti tampoane.
2
2
trinotrii de gabori au gasit motiv sa ceara iarasi pomana.Ba inutililor,drojdia tarii!
3
0
Mai faceti panda cu radarul centura si telefonul si acum. Jigodiilor la modul general nu toti
5
3
Sunt destui ,,protejati"la Tulcea,pe acolo a trecut anul trecut o tona de cocaina!Cata o mai fi trecut fara sa se stie!
2
0
Bai politistilor si in Germania politisti muncesc chiar mai mult decat voi pentru ca astia de aici traiesc doar din salariu caci au jurat sa respecte si sa aplice legea tari si nu s-au laudat niciodata ca"ce importanti sunt ei pt.societate ",ba dincontra cand sunt laudati de oameni sau media ei raspund ca nu si-au facut decat munca pentru care sunt platiti,daca isi fac un selfi asa cum ati facu voi nu doar ca rade toata tara de ei dar sunt si bagati in sedinta de superiori lor,pentru ca in caz de boala lumea ii asculta pe medici nu pe politisti.
3
3
Pe putorile de la Ovidiu nu va scoate in strada nici pe cei de la OVI PROTECT decat in campanie electorala
2
0
Foarte bine fac ca spun lucrurilor pe nume. Ati fi vrut sa bage capul in nisip ca voi restul si sa se prefaca ca totul va fi bine?
5
1
Lu' ma-ta i-a placut sa suga pula numai de la.politisti in uniforma ! De fapt , tu existi tot datorita unui politist , pt ca ma-ta cand a obosit si o dureau falcile un politist mai batran ... si-a facut mila de ea si a pus-o capra ! Asa ai aparut Tu , boule !
12
5
Nu sunt protejati deloc la Tulcea nici masca nici manusi nimic
3
0
GABORI!!!SUPORTATI SISTEMUL CUM IL SUPORTAM NOI CETATENI!!
8
9
V-ati luat amenzi de circulatie din cauza voastra , nu mai criticati atata armata si politia. In Romania de sus se conduce, ce drepturi si masuri sa ceri ca te da afara si aduce pe altul care nu zice nimic. Voi aia care va dati acum bataiosi de ce nu cereti voi sa se ia masuri. Eu am cerut si mi s-a zis ca ma plang prea mult si nu s-a rezolvat nimic. Nu va mai c...ti pe voi ca habar n-aveti cum se conduce tara asta. Asa e nu avem nimic. Fereasca sa fie si la noi ca in Italia si Paris, in final cred ca tot acolo vom ajunge.
3
3
ai s----r bine ca va plageti voi dar MEDICI care sunt expusi direct ati vazut cat sunt de protejati? ati vazut vrun grup de MEDICI sa faca poze ca voi si sa se planga ? despre ce vorbim?
8
6
De ce tot comentati aiurea, am ajuns in halul asta datorita voua ca nu sunteti in stare sa va cereti drepturile si toate lepadaturile au ajuns la conducere. postati si mancati c.. at dar nu sunteti in stare sa comentati daca este cineva fizic in fata voastra. Sictir
2
6
O categorie de lucratori mereu nemultumita!!! Noua sa ni se dea si sa ni se faca!! Bai rahatilor cu ochi, puneti mana si implicati-va! Nu mai asteptati mocaciuni!
10
10
Nu vine contravirusul la facturierul de procese verbale.Sa stea si ei acasa cum sta toata lumea iar selectia naturala sa-si faca treaba.Resursele planetei sunt limitate ,pentru continuitatea vietii pe Terra musai injumatatita populatia altfel apare extinctia!
6
5
magaru , du-te dracului . siktir
0
6
Dar ce vreti acum, costume de cosmonauti ?
12
4
Politistii sunt mai protejati decat personalul medical. In upu constanta nu mai dunt madti si manusi. Hslate nici atat!
10
1
M am uitat ieri pe TV 5 Monde Medici si asistente din Paris se plangeau ca nu au masti , holurile sunt pline de pacienti pe targi improvizate sau scaune , masurile se iau gradual sa stie si Base ca aomenii trebuie sa aiba timp sa se pregateasca psihic si sa se retraga la ei daca sunt in deplasare .Am vazut la Tv multi prosti cu diploma Cristoiu ieri a enervat un biet doctor care e pe baricade de zile intregi iar Cristoiu il provoca si mai si radea ca un redus
9
1
la peste 4000 lei pe luna NET si au saracit ca si-au cumparat o masca ? ipocrizia dauneaza grav sanatatii.
6
12
Sa puna spagile la "bataie ' !!!!
8
8
Astia sunt fotogenici ma, astia doar de selfiuri sunt buni, nnu stiu ei sa se lupte cu virusu, mai bine ar stabin carantina cine stie cati oameni mai infecteaza.
6
7
dati.va demisia!cime va angajeaza,nu stiti sa faceti nimic.Pariu ca jimeni nu o va faace?
7
9
Daca nu ar fi prezenti la munca,birou sau pe strada, oare cine ar mai coordona implementarea masurilor si restrictiilor pe timpul starii de urgenta?Ati sta voi in locul lor?Va puteti lauda cu vreun gest de voluntariat in aceasta perioada?Ati constientiza ca este necesar sa intelegem aceste masuri si cat de important este sa constientizam gravitatea situatiei? Nu lucrez in politie sau in alta institutie a statului,insa cunosc foarte bine ca lucrurile au inceput sa se schimbe odata cu generatiile noi de politisti. Exemplu : Ati sta vreunul sa faceti cercetarea la un accident auto cu victime?
17
9
La munca nu la panda. Va plangeti din orice
9
12
Este gresit. 90 la suta din politisti nu au masti, dar pot fi purtatori, avand in vedere ca intra in contact cu multe persoane
12
1
Sa isi cumpere singuri, au salarii si beneficii enorme. Noi restul prostiilor ce sa mai zicem, hai sa facem toti cheta, sa le cumparam la politisti!
10
15
Ma intreb daca stiu a le folosi ...la cat de bine pregatiti sunt ?
9
10
Sau doarme in birou ?
7
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272