REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ponta îl bănuiește de trădare pe Tăriceanu. Au apărut fricțiunile înainte de moțiune

Ponta îl bănuiește de trădare pe Tăriceanu. Au apărut fricțiunile înainte de moțiune

Replica API 9 octombrie 2019 | 02:12 460

Primele fricțiuni între liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și șeful Pro România, Victor Ponta, au ieșit la iveală încă înainte de moțiunea de cenzură.

Victor Ponta a transmis unor apropiați că are informații că Tăriceanu negociază pe la spatele lui cu PNL și Klaus Iohannis. Acesta a spus că liderul ALDE, împreună cu Daniel Chițoiu, a avutr întâlniri la Palatul Cotroceni în care au discutat variantele post-moțiune. Întâlnire de care el nu a fost anunțat, așa cum ne-au precizat surse politice.

Dacă Ponta crede în varianta unui premier independent susținut de PSD și ALDE, Tăriceanu aeste convins că președintele Klaus Iohannis nu va desemna un nou premier din partea unei coaliții formate în jurul PSD.

Am putea avea o majoritate de stânga, a declarat Victor Ponta.

La rândul său, Tăriceanu spune că guvernarea va gravita în jurul PNL, un Guvern monocolor sau o coaliție a opoziției. O alta variantă este un Guvern tehnocrat.

Călin Popescu Tăriceanu a reiterat ideea că ALDE nu va participa la o viitoare guvernare.

"Chiar dacă nu este un candidat al PSD, rămân cu îndoieli foarte serioase că președintele va numi un nou premier din partea unei grupări coalizate în jurul PSD.

Să vă spun și care este raționamentul și cum cred că va judeca președintele. PSD-ul și coaliția din care am făcut parte s-a erodat foarte tare, are împotrivă 70% din populație și nu cred că are suflul necesar pentru a duce o nouă guvernare. De aceea nu cred că președintele va da un mandat tot celor de la PSD. Democratic, cred că așa este normal ca la guvernare să vină o coaliție care beneficiază de încrederea populației.”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tariceanu strans cu usa datorita dosarelor din justitie o sa joace cum i se canta.
0
0
Romania are nevoie de multi oameni curajosi care sa le indese cacatul pesedeilor pe gat !!! Sa le confiste averile facute din furt si sa-i bage la parnaie !!!
1
0
Romania are nevoie de o stanga nationalista care sa tina piept hastagistilor vanzatori de tara
8
4
PSD cadavre politice , zombii. Daca mai ramaneti nenorociti tara zdrentelor de gainari. Cine fura azi un ou maine v-a fura un bou, caractere infecte.
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108