REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poştăriţa acuzată că a fugit cu banii pensionarilor, pusă secretară la primăria lui Nicky Anghel

Poştăriţa acuzată că a fugit cu banii pensionarilor, pusă secretară la primăria lui Nicky Anghel

Replica API 8 octombrie 2015 | 08:01 835

Ape tulburi la Castelu!

Ape tulburi la Castelu!

În timp ce oamenii sunt ancoraţi în cotidianul zbuciumat, chinuindu-se să răzbească pentru a apuca ziua de mâine, la nivel „înalt” se dau lupte clădite pe manevre, pentru atingerea supremaţiei şi spălarea petelor din „cazier”. De la jumătatea lunii septembrie, se pare că lucrurile se degradează din ce în ce mai tare, Constanţa riscând să atingă extremele ridicolului, asta dacă nu a făcut-o deja. Vorbim despre momentul în care prefectul Constantin Ion a semnat ordinele de eliberare din funcţie a trei primari din judeţul Constanţa, după ce aceştia din urmă au „bifat“ o condamnare definitivă.

Alături de ei ar fi trebuit să se afle şi Nicolae Anghel („alintat” Nicky) de la Castelu, dar încă este în funcţie. Concedii luate pentru a amâna ziua decisivă, poştăriţe fugite de acasă în pelerinaj puse ca şi secretare în Primărie şi locuitori bulversaţi. Cam aceasta este situaţia în momentul de faţă la Castelu, motiv pentru care mai mulţi localnici, între care şi doi consilieri locali, au mers în audienţă la subprefect.

Scandalurile izbucnite la Mircea Vodă, Tuzla, Oltina şi Castelu, având în prim plan primarii, nu sunt de azi, de ieri. Fapte penale, cercetări şi condamnări. Numai că, din varii motive, numai de „mai marii” judeţului ştiute şi acoperite cu chichiţe smulse din golurile care lasă loc de interpretări ale legii, aceştia nu au fost destituiţi din funcţii decât recent, şi numai trei dintre ei, ordinul fiind semnat de către prefectul Constantin Ion la mijlocul lunii septembrie. Chiar şi aşa, cu ordinul semnat pe masă, Constantin Micu de la Tuzla pleca la un schimb de experienţă în Cehia, pe banii Primăriei.

„Aşa, şi care e problema?”, a spus el atunci, întrebat fiind de către reporterii „Replica” dacă este adevărat. Ulterior s-a întors, dar, potrivit localnicilor, tot el este cel care dă cu subsemnatul zilnic la Primărie. Ajungem şi la Castelu, acolo unde situaţia este şi mai suspectă. Chiar dacă printre cei care trebuiau să se aleagă cu ordinul de demitere semnat de către prefect ar fi trebuit să fie şi Anghel, acest lucru nu s-a întâmplat întrucât secretarul comunei nu a eliberat referatul necesar. De ce? Pentru că a intrat în concediu. Şi concendiul a tot durat şi a durat…

Şi, totul intră şi mai mult în ceaţă. Chiar dacă prefectul spunea că aşteaptă raportul de la secretar, respectiv Corneliu Mihon, după data de 26 septembrie, când acesta va reveni din concediu, actele spun altceva şi anume că a intrat în concediu pe 28 septembrie pentru o perioadă de 25 de zile, urmând să revină la primărie după 30 octombrie. „Cererea dumnealui de concediu a fost depusă pentru perioada 28 septembrie - 30 octombrie, inclusiv“, au precizat reprezentanţii Primăriei Castelu. În plus, chiar dacă acesta ar elibera preţiosul referat, se pare că tot nu se poate nimic şi asta pentru că Nicolae Anghel a depus o cerere în instanţă de revizuire a hotărârii judecătoreşti, care a fost acceptată, urmând a se analiza.

Poştăriţa care era suspectată că a fugit cu banii, avansată în comună

Nemaiputând suporta situaţia instalată în comună, mai mulţi localnici, între care şi doi consilieri locali, respectiv Viorel Corbu şi Florică Ciolacu, au hotărât să dea cărţile pe faţă. Aceştia au discutat cu reporterii „Replica” de Constanţa, spunând că secretară la Castelu este acum Mariana Niculache. Aceasta a fost dată dispărută în aprilie 2014, chiar de către propriul soţ. Femeia lucra la Oficiul Poştal Nisipari, existând la acea dată suspiciunea că a fugit cu banii pentru pensii.

După ce au fost alertate autorităţile cu privire la dispariţia femeii, aceasta şi-a sunat soţul, anunţându-l că se află la Prislop şi că urmează să meargă şi la o altă mănăstire, în pelerinaj, însă nu-şi luase liber de la serviciu. Ulterior a ajuns acasă, fiind audiată de poliţişti. „La data de 28.04.2014, aceasta s-a prezentat la sediul Postului de Poliţie Castelu, unde a fost audiată de către poliţişti. Cu această ocazie s-a stabilit că persoana în cauză a plecat în mod voluntar de la domiciliu, iar în acest interval de timp s-a deplasat la un lăcaş de cult din judeţul Hunedoara.

În perioada dispariţiei de la domiciliu, Mariana Niculache nu a fost victima vreunei infracţiuni. Facem menţiunea că, până în prezent, C.N. Poşta Româna S.A. nu a comunicat existenta vreunui prejudiciu, poliţiştii continuând însă verificarile în acest sens, urmând a face propuneri legale prin unitatea de Parchet competentă”, au spus reprezentanţii IPJ Constanţa. Scandalul s-a stins în cele din urmă şi acum se pare că ţine locul secretarului.

Consilierii locali şi localnicii din Castelu, în audienţă la suprefectul Levent Mustafa Accoium

Consilierii locali Viorel Corbu şi Florică Ciolacu, alături de Florin Daniel Băncilă, Laurenţiu Zugrăveanu cât şi alţi localnici, spunând că au ajuns la capătul puterilor, au mers marţi, 6 octombrie, la Prefectura Constanţa, pentru a intra în audienţă.

“Am vrut să-i punem o întrebare domnului prefect, de ce nu este demis din funcţie primarul localităţii Castelu, Anghel Nicolae. De ce secretarul nu s-a întors din concediu pentru că trebuia să se întoarcă şi să-i facă referat. Elena Volesnchi care a fost pusă în locul lui a plecat şi ea în concediu tocmai să nu-i facă nici ea referatul, iar acum a fost pusă pe post o doamnă din Nisipari, care a fost poştăriţă şi care a fugit cu pensiile şi alocaţiile. Probabil că aţi auzit de Niculache Mariana. Mihon Cornel e în concediu, la fel şi Elena Volenschi.

Dar, practic ei au fost trimişi în concediu de Nicolae Anghel”, a declarat, pentru “Replica”, Florin Băncilă. Cât despre vizita la Prefectură, aceasta a fost puţin dificilă la început, au spus oamenii, în sensul că nu au fost lăsaţi să intre toţi, vreo 5 la număr, după care lucrurile s-au clarificat şi au intrat în audienţă la subprefectul Levent Mustafa Accoium. “La început a vrut să nu ne primească pe toţi, iar dacă era vorba de aşa ceva, am zis că plecăm acasă. În cele din urmă am fost primiţi şi am avut o discuţie cu domnul subprefect. Acesta ne-a explicat că există o plângere penală depusă pe numele secretarului, la Parchet, şi că se aşteaptă o decizie în cazul lui Anghel, întrucât acesta a cerut revizuirea hotărârii judecătoreşti”, au mai spus oamenii. Însă, problemele sunt mult mai multe, susţin ei.

Aşa cum Florin Băncilă menţiona, pentru “Replica”, că este în procese cu Nicolae Anghel de ani de zile, din pricina unui teren care i-ar aparţine de drept şi că i-ar fi dat bunuri cu valoare de mită secretarei Silvia Gheorghe pentru a fi ajutat, iată că şi alţii sunt în aceeaşi situaţie, printre care şi Laurenţiu Zugrăveanu. În plus, aceştia au avut de reclamat mai multe nereguli, inclusiv legate de bugetul Primăriei care ar fi fost risipit, dar şi despre fonduri alocate alandala. Subprefectul le-ar fi spus să cuprindă toate reclamaţiile şi să le aşterne pe hârtie, urmând să mai aibă loc şi alte audienţe.

Citeşte şi:

Scandalos! Un bărbat din Castelu cere să fie ARESTAT pentru dare de MITĂ: oi, brânză şi taioare în schimbul moştenirii

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108