REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Prăbușire istorică pentru euro

Prăbușire istorică pentru euro

Replica API 5 septembrie 2022 | 00:00 2014

Euro a scăzut sub 99 de cenți pentru prima dată în aproape două decenii, în timp ce lira sterlină a fost în corzi luni, pe fondul opririi furnizării de gaze de către Rusia pe conducta sa principală către Europa, scrie Reuters. Euro a coborât la 0,9880 dolari în tranzacțiile din Asia, cel mai scăzut nivel din 2002, în timp ce lira sterlină a atins un nou minim al ultimilor doi ani și jumătate, la 1,14445 dolari, și a rămas aproape de minimul pandemic.

Indicele dolarului american, care măsoară dolarul în raport cu un coș de șase valute, euro fiind cea mai ponderată, a atins un nou maxim al ultimelor două decenii, urcând la un maxim de 110,25. Rusia a anunțat că nu va relua livrările pe conducta Nord Stream, invocând o scurgere la o turbină. Acest lucru a coincis cu anunțul miniștrilor de finanțe din Grupul celor Șapte de a stabili un plafon de preț pentru petrolul rusesc.

Lira sterlină a fost, de asemenea, afectată de îngrijorările legate de creșterea costurilor energiei. Ministrul britanic de externe, Liz Truss, a declarat în weekend că va lua măsuri imediate pentru a combate creșterea facturilor la energie și pentru a spori aprovizionarea cu energie dacă va deveni următorul prim-ministru al Marii Britanii, așa cum se așteaptă. "Nu putem avea încredere în perspectivele pentru gazele naturale în Europa, iar acest lucru este negativ pentru euro. Depinde foarte mult de Putin", a declarat Osamu Takashima, strategul-șef FX al Citigroup Global Markets.

Yenul, la 140,38 pentru un dolar, a fost sub presiune, aproape de minimul ultimilor 24 de ani. Dolarul australian, sensibil la risc, a scăzut cu 0,41% și a fost aproape de un minim al ultimelor șapte săptămâni, la 0,6780 dolari, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ucrainienii au decimat romanii si acum noi aplaudam si ii invitam in parlament. Bravo Putin
0
0
Cata dreptate ai! Europa aia cu principii care nu a vrut sa ''finanteze razboiul din Ucraina'' sta acum cu degetul in gura si o suge grav!
0
0
Deja europa regreta , ma refer la cetateni de rand nu la rapandulele care conduc europa . Faptu ca ne-am bagat unde nu ne fierbe oala . Intr-un conflict intre doi frati . Ce treaba aveam noi . Cand uraticrainieni i-au calcat in picioare pe minoritari .Daca rusi s-au suparat , au facuto pe buna dreptate . Rusia este un stat puternic si nu a acceptat abuzurile uraticrainienilor . CINE STIE CAND VREODATA O SA NE MAI REVENIM . Germania se salveaza s-au macar incearca pentru ca are bani . Noi , ceilalti , cu noi cum ramane ?
1
0
da Rubla? ce va ma joaca Zelenschi, papitoi de europeni....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212