REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Precizări privind ORA DE RELIGIE: opţiunea se exprimă o singură dată!

Precizări privind ORA DE RELIGIE: opţiunea se exprimă o singură dată!

Replica API 2 februarie 2018 | 00:00 332

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța au transmis o înștiințare conducerilor unităților de învățământ din județul de la malul mării cu privire la opțiunea de participare la ora de religie.

„Opțiunea de participare la ora de religie se face în scris, o singură dată, la începutul fiecărui ciclu de învățământ, iar în cazul în care elevul/părintele/tutorele își schimbă opțiunea, atunci se depune o cerere de retragere, conform textului Legii 153/2015”, se arată în nota ISJ Constanța. Altfel spus, opțiunea respectivă se exprimă la începutul ciclului primar, ciclului gimnazial sau al celui liceal, nu la început de fiecare an școlar.

„Metodologia de organizare a predării disciplinei Religie în învățământul preuniversitar stipulează în mod clar că opțiunea de participare la ora de religie se face în scris și dacă s-a optat o dată nu trebuie să depună în fiecare an. În cazul în care elevul/părintele/tutorele se răzgândește și nu mai vrea să participe atunci se depune o cerere de retragere”, au precizat și reprezentanții Ministerului Educației Naționale. Solicitări pentru exprimarea opțiunii trebuie să depună, ulterior începerii anului școlar, doar elevii care se transferă din străinătate sau imigranții.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu stiu cu cine ai facut istorie dar tre' sa stii ca Iorga nu a omorat o musca in toata viata lui in schimb el a fost impuscat de legionari
0
0
iorga a fost un criminal , a scuipat si calcat in picioare cadavrele expuse in strada ale legionarilor ce l-au pedepsita pe buna dreptate pe marele criminal armand calinescu si care au fost executati fara judecata de bestia carlista. In rest sunteti niste tampiti daca puneti informatica in opozitie cu religia. Religia cuprinde informatica nu si invers
0
2
Prima scoala a luat fiinta in tinda bisericii ....
3
3
Bai homo habilis cum le stii tu pe toate.Daca mai traia Nicolae Iorga iti dadea cu monitorul peste degete in timp ce tastai.
2
3
bun asa copii nostri fac religie si informatica .se bat cap in cap religia care tine de evul mediu si info care tine de viitor .singurl scop e ca sa aiba teodosie prosti care sa-i bea apa din cinsterna si care sa le cumpere lumanarile
4
4
o prostie, sa pui religie in scoli...
4
5
Legea invatamantului interzice prozelitismul in scolile obligatorii de stat.
3
4
Prea corditu va indeamna sa prostiti lumea
6
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108