REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PREMIERĂ la Spitalul HÂRȘOVA, în lupta cu CANCERUL la SÂN

PREMIERĂ la Spitalul HÂRȘOVA, în lupta cu CANCERUL la SÂN

Replica API 4 septembrie 2020 | 21:17 6232

Pentru prima oară în cadrul Spitalului Orășenesc Hârșova s-a efectuat o puncție ganglionară axilară ghidată ecografic prin metoda “true-cut”, în cazul unei paciente diagnosticată imagistic cu leziuni mamare și axilare cu caractere suspecte pentru malignitate.

"Cele mai multe tumori maligne care afectează sănătatea femeilor sunt localizate la nivelul sânului. Ideal ar fi ca acestea să fie depistate în stadii incipiente, iar acest lucru se poate realiza cu ajutorul autoexaminării, la o ecografie mamară sau, mamografie (care este și metoda de screening după 45 ani), precum și la consultul senologic, care ar trebuie respectate de orice femeie.", a declarat dr. Alexandru Gavrilă, medic primar radiologie și imagistică medicală cu competență în senologie, din cadrul Spitalului Orășenesc Hârșova.

Odată ce există suspiciunea unei tumori, specialiștii recomandă teste și investigații suplimentare, însă diagnosticul de tumoră benignă sau malignă se pune doar cu ajutorul biopsiei. În plus, o abordare specială în cazul cancerului mamar o reprezintă și biopsia ganglionului santinelă.

*dr. Alexandru Gavrilă

"În functie de rezultatul anatomopatologic medicul oncolog decide ce pași trebuiesc urmăriți în continuare. Chirurgii trebuie să înteleagă ca această abordare terapeutică în cancerul de sân este în beneficiul tuturor și că actul chirurgical trebuie efectuat la momentul oportun, la nevoie, existând un procent important de remisii după tratament. În acest caz, în premieră, în cadrul Spitalului Orășenesc Hârșova, m-am consultat și cu doi medici pe care ii consider personalitățile de frunte ale senologiei din România, este vorba de Domnul Dr Mihai Lesaru de la Institutul Clinic Fundeni și de Doamna Dr Carmen Lisencu de la Institutul Oncologic Cluj.", a mai afirmat doctor Alexandru Gavrilă, medic al Spitalului Orășenesc Hârșova.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce rusine din partea lui nadrag sa l mudte de kur pe copilul asta era Joi prin centru cu o adunatura de Tigani si de FATALAI CA VIOREL BULANCEA cum de lipsea BEIKA RUSINEN SI SUKCESSSSSS IONESCULEEEEEEEEEEEEEEEEEE
0
0
Am reusit sa facem lucruri bune la spitalul regional Hirsova dar observ ca se face o presiune pentru aducerea unui medic pe nume macelarul care in trecut se credea dumnezeul acestui spital si formase un roi de viespi in jurul lui care daca sar intoarce ar strica tot ce sa facut bun pina in acest moment .cu parere de rau vor pleca majoritatea medicilor
1
0
Felicitari domnule doctor si mult succes echipei din care faceti parte pentru reusita si sa aveti incredere ca acest primar tinar va sustine cu proiecte si dotari. Am urmarit tot timpul modul de lucru si actiunile domnului primar si am constatat ca este foarte ambitios si atent la detalii
4
1
Si grija mare la alegeri pentru ca kioskarii si macelarii vor puterea CA NADRAG PRIMAR BEICA meneger FRKII chirurg si alti lingai ca VASILE SI ALTIIII succes si dnului MENEGER ZIDARU SI PRMARULUI IONESCU
3
2
Domnule doctor, nu sunteti harsovean si in buletin, dar sunteti cu sufletul, apreciere si respect maxim pentru ajutorul oferit oamenilor din oras.
5
0
DOMNULE DOCTOR TOT RESPECTUL. NU NUMAI PENTRU ACESTA INTERVETIE CI PENTRU INTREEAGA ATIVITATE DE PANA ACUM.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108