REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Premierul FLORIN CÎȚU a fost la CONSTANȚA: Sunt mai bun ca ORBAN! VIDEO

Premierul FLORIN CÎȚU a fost la CONSTANȚA: Sunt mai bun ca ORBAN! VIDEO

Replica API 27 august 2021 | 17:43 3464

Premierul Florin Cîțu s-a aflat, joi, 26 august, la sediul Filialei Constanța a Partidului Național Liberal din bulevardul Ferdinand, nr. 49. Vizita acestuia s-a datorat prezentării moțiunii ,,România Liberală” cu care candidează pentru funcţia de preşedinte al PNL. În cadrul conferinței, premierul a ținut să precizeze că va câștiga lupta pentru șefia PNL, că îl va învinge pe Ludovic Orban și va acorda sprijin județului Constanța.

„Am văzut ca sunt etichetat ca un liberal, despre asta vom vorbi azi, despre liberalism și despre responsabilitatea de a moderniza România. Este un început de campanie foarte bun care va duce la câștigarea alegerilor. Trebuie să îmbunătățim procedurile pentru investiții, astfel încât banii europeni să fie accesați mai sigur. Oamenii, primarii, au idei, au proiecte, vor să știe că proiectele nu mai sunt întârziate de democrație. Trebuie să facem rectificarea bugetară, să vedem ce resurse avem pentru investiții, acolo unde sunt probleme, se pot folosi bani din fondul de rezervă al Guvernului.“, a declarat premierul Florin Cîțu.

Referitor la rectificarea bugetară, Cîțu a declarat că este gata, că este pozitivă: „A fost publicată execuția pe luna august. Aș vrea să mergem cu deficit sub 7%. Astăzi, Ministerul Finanțelor a reușit să se împrumute în euro la dobândă negativă, la o scadență de 2, 3 ani.”

Întrebat despre cât de mult va susține județul Constanța, Florin Cîțu a declarat: „Alocările banilor nu se fac pe criteriile politice. Anul acesta am făcut un lucru pentru Constanța: 90% din cheltuieli sunt susținute de la buget. Pentru situații de urgență, pentru cheltuielile unor proiecte în derulare, finanțăm din fondul de urgență. Toate proiectele vor fi susținute.”

Reabilitarea Cazinoului va continua și vor fi bani pentru transportul elevilor, spune premierul

Referitor la Cazino, Cîțu a declarat că va continua finanțarea acestuia. „Sunt proiecte care au fost începute și vor fi continuate. Cazinoul e unul dintre ele.”

Cât despre dorințele elevilor privind transportul, Cîțu a a spus că „mă voi asigura ca CJ să asigure gratuitatea și banii să fie decontați de la buget. La navetă, au fost alocați 11 milioane de lei, la începutul anului. Banii sunt în buget, nu este problemă.”

Cîțu refuză să spună dacă este mulțumit de Stelian Ion

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea ministrului Justiției, constănțeanul Stelian Ion, Cîțu a evitat să răspundă: „Cred că fiecare ministru trebuie să-și ia rolul în serios, mă aștept să-și atingă obiectivele.”

Întrebat dacă resimte scumpirile, premierul a declarat: „Toți am resimțit scumpirile. E important ca veniturile românilor să crească. În ceea ce privește evoluția prețurilor, Banca Naționala estimează o creștere a inflației, dar cred că lucrurile sunt sub control, în ceea ce privește creșterea prețurilor. Vreau ca puterea de cumpărare a românilor să fie mare.”

Cîțu spune că suntem pregătiți pentru Valul 4

Cîțu a mai precizat, în contextul pandemiei și a valului 4, că ”suntem pregătiți. Dar singura soluție e vaccinarea, dacă vrem să avem valul 4 mai mic. Voi promova în continuare această soluție. Fără ajutorul societății, fără susținerea societății, va fi complicat. E nevoie ca toți actorii să se implice în această campanie de vaccinare.”

Florin Cîțu: Sunt mai bun decât Orban

În încheiere, premierul a ținut să accentueze faptul că va ieși câștigător din lupta pentru șefia PNL. ”Sunt mai bun decât Ludovic Orban”, a spus el.

Iată un extras din moțiune

PNL va rămâne un partid de centru-dreapta, care are drept curente principale liberalismul, creştin-democraţia şi conservatorismul, a subliniat Florin Cîţu în moţiunea cu care candidează pentru funcţia de preşedinte al partidului. „Partidul Naţional Liberal va rămâne un partid de centru-dreapta, care are drept curente principale liberalismul, creştin-democraţia şi conservatorismul. Lianţii ideologici care unesc toate orientările din interiorul partidului sunt fondul liberal comun şi apartenenţa la mişcarea populară europeană. Democraţia şi proprietatea privată nu pot fi un moft sau un lux, după cum s-au exprimat unii, ci ar trebui să reprezinte normalitatea. Nu poate exista o diferenţă între cum înţelegem să apărăm principiile democratice în interiorul partidului şi modul în care înţelegem să le extindem în viaţa publică, dar în acelaşi timp trebuie să fim siguri că respectăm adevăratele principii ale democraţiei şi liberalismului”, se arată în moţiunea intitulată „România liberală”.

Principalele puncte propuse pentru dezvoltarea României

Principalele puncte ale documentului propuse de premier pentru dezvoltarea României sunt revizuirea Constituţiei, desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, intrarea ţării noastre în Spaţiul Schengen şi apropierea de moneda euro, creşterea investiţiilor şi încurajarea antreprenoriatului, cât şi digitalizarea ANAF, recuperarea prejudiciilor din infracţiuni şi sporirea încrederii în instituţiile statului.

Virgil STOIAN, Mirela PASCAL, A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se vede !
6
0
de la replica, aplauze indelungate!!!
6
0
Ma rog sa canstige Orban sefia PNL si pe toata conducerea PNL Constanta sa va decapiteze - niste oportunisti si inconjurati NUMAI de interese financiare. Doamne ajuta!!!
12
0
Mai bun ca Orban la concentratie in aerul expirat ?
8
0
Ai umplut companiile de stat de incompetenti care au lipit afise la PNL, a se vedea porturile. Directorasi si sefi servicii fara competente si cu salarii colosale. ALO! DNA!!!
15
0
La ce oare este mai bun ? La baut, minciuni, la hotie, ori la evaziuni , auzi bani ce reveneau primariilor sant la mana USR-ului , De ce ? putoiu asta gandeste oare ori este executantul talibanulu ?i
13
0
Tinand cont ca a fost actiune electorala este corect sa foloseasca masinile si spp-istii platiti din bani publici
12
3
Iti dam la m.w.i.e
14
1
Pinocchio ai nasul mare
18
1
Doi alcoolisti
22
1
Nu ne intereseaza. Abia asteptam alegerile sa va dam jos si pe voi, incapabililor!
21
2
Mars fgm de ji godie. Multa mwe cu kkt pnl!!
27
6
Un hot cu alta palarie. Traiasca secu!
30
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468