REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Premii importante la concursurile de canto, pentru elevii Colegiului de Arte „Regina Maria”

Premii importante la concursurile de canto, pentru elevii Colegiului de Arte „Regina Maria”

Replica API 30 martie 2019 | 02:43 534

Primăvara reprezintă pentru artiștii Colegiului de Arte ”Regin Maria” începutul unui nou semestru în care competițiile de gen abundă în oferte. Elevele secției Artă vocală- Canto clasic își fac tot mai des simțită prezența la concursurile de Interpretare vocală, de unde se întorc cu premii si aprecieri juste asupra muncii depuse alături de profesorii lor îndrumători.

“Crai Nou” este un concurs de interpretare vocală ce s-a desfașurat chiar în perioada vacanței intersemestriale, la Brașov, fiind prezidat de binecunoscuta soprană Felicia Filip. Cele două elevele participante la această competiție, Claudia Marinescu ( clasa a XII a – prof. coord. Roxana Băluță ) si Ana Maria Soponaru ( clasa a XI a – prof coord. Laura Eftimie) au avut parte de concurență serioasă, ambele reușind să obțină premiul III acompaniate de pianista Crimhilda Cristescu din București.

Au urmat două concursuri importante in București „Victor Giuleanu” care s-a desfășurat la Liceul de muzică „George Enescu” si „Revelația vocilor” organizat la Școala de muzică nr 3, având în juriu profesori de canto de la Liceul de muzică „Dinu Lipatti”. Minivacanța artistică a avut un rezultat mult așteptat, elevele participante reușind să facă față cu brio emoțiilor și să obțină din nou premii deosebite. Claudia Marinescu ( clasa a XII a – prof. coord. Roxana Băluță ) Premiul III la „V. Giuleanu” si Premiul I la „Revelația vocilor”, Ana Maria Soponaru ( clasa a XI a – prof coord. Laura Eftimie) Premiul III la „V. Giuleanu” si Premiul I la „Revelația vocilor”, Andra Maria Ilie-Barangă Premiul I la „Revelația vocilor” (clasa a X a prof. coord. Lucia Mihalache), Cristina Geleanu- Premiul II la „Revelația vocilor” (clasa a X a prof. coord. Roxana Băluță). Elevele au fost acompaniate la pian, cu multă măiestrie și dăruire de prof. Marta Claudia Băceanu Tudor din București.

Trebuie meționați și profesorii pianiști corepetitori cu care elevele au lucrat la clasă Ioan Caruțiu, Sabina Oprea, Luca Matei, care și-au adus, alături de profesoarele de canto, Roxana Băluță, Laura Eftimie, Lucia Mihalache un aport considerabil din punct de vedere artisitic. Viitoarele concursuri, dar si Olimpiada Națională de Muzică se apropie cu pași repezi, astfel că munca în echipă va continua cu și mai mult interes.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu pot sa concep ca o scoala de arta trebuie sa scoata artisti inculti! Se bat cap in cap! Dimpotriva, eu stiu ca artistii trebuie sa aiba o cultura generala dezvoltata! Din pacate stiu si eu ca asta este mentalitatea si textul explicativ acolo, dar cred ca e doar o scuza a acelor cadre didactice de a nu munci cu copiii nostri ! Oare ministerul invatamantului este de acord cu asa ceva, ce parere ar avea? Dar inspectoratul scolar? Pacat de oamenii de acolo care intradevar isi fac treaba si pun suflet in ce fac!
1
0
Intr adevar nivelul este foarte scazut la scoala. Si se justifica prin aceea ca e scoala de arta. Mai grav este ca sunt destul de putini cei care fac orele de instrument asa cum ar trebui. Ca dovada ca rezultatele sunt destul de putine. Sunt cadre didactice care nu fac orele pentru care sunt remunerate. Ma intreb care sunt criteriile de performanta in aceasta institutie de invatamant?!
2
1
Profesorii de specialitati sunt competitivi in aceasta unitate de invatamant. Cinste lor! E drept, nu toti, padure fara uscaciuni nu exista, e adevarat. Dar ce faceti cu nivel scazut de tot pe care il au elevii la invatatura in aceasta scoala, comparativ cu alte scoli din oras?!
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272