REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Președinte PER, Dănuț Pop: „Proiectul de țară al lui Spătaru este o țintă pierdută“

Președinte PER, Dănuț Pop: „Proiectul de țară al lui Spătaru este o țintă pierdută“

Replica API 17 mai 2022 | 00:00 612

Președinte PER, Dănuț Pop, susține că proiectul de țară anunțat de ministrul economiei Florin Spătaru „arată rău”. Pop se referă la proiectul de construire de avioane militare românești.

Dănuț Pop

„Cred că ministrul economiei Florin Spătaru a prins curaj după declarația lui Dâncu despre producerea mini-submarinelor și a blindatelor în România, motiv pentru care s-a gândit că după acel moment poate să spună și el orice. A anunțat ieri un proiect de țară privind construirea de avioane militare românești. Ce să zic, sună bine, dar arată rău!

La noi cad MIGurile ca muștele iar companiile de stat sunt incapabile la ora asta să producă. Sunt într-o continuă resuscitare! Plus că România nu are industrie de fel, darămite în acest domeniu.

La Cugir, in februarie, când peste 1000 de angajați își strigau disperarea, domnul ministru era de negăsit. Abia după patru zile au trimis un Secretar de Stat să le închidă gura protestatarilor. Intre timp, premierul Ciucă ne spune că fabrica de armament de la Cugir nu ar fi produs nici măcar 1000 de pistoale. Cu toate acestea visăm avioane militare românești, mini- submarine și armament termobaric.

Oameni buni, când ați investit ultima dată în ceea ce astăzi trebuia să numim industria de armament a României?

Mai mult, aveți binecuvântarea de la americani? Că noi avem abonament la vechiturile lor!

Pentru a produce un avion în țară ar trebui să ai asigurată existența industriei orizontale, capabilă să producă materialele și echipamentele! În prezent, nu mai există întreprinderi care să producă aliaje de aluminiu, oțeluri speciale, cabluri, rulmenți, materiale speciale gen kevlar, componente electronice, etc.; importul acestora va face ca produsul finit să fie extrem de scump, nevandabil, inducând pierderi uriașe operatorilor aerieni! Dacă ministrul Spătaru vrea să asamblăm avioane, asta este cu totul altceva, dar în acest caz va trebui să convingă marii producători să-și relocheze o parte a facilitaților în România, ceea ce nu se va întâmpla! În condițiile în care marii producători de avioane militare din Franța, Italia, Suedia, controlează și deciziile la nivel european, nu vom avea sprijinul lor niciodată! Din păcate, este o țintă pierdută!”, a precizat Dănuț Pop, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108