REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Președintele american a încurcat numele țării gazdă a summitului ASEAN

Președintele american a încurcat numele țării gazdă a summitului ASEAN

Valentina CAMARA 14 noiembrie 2022 | 00:00 494

Liderul de la Casa Albă s-a referit sâmbătă la Cambodgia, care găzduiește un summit internațional condus de liderii din Asia de Sud-Est, ca fiind Columbia.

O nouă bâlbă marca Joe Biden

Acum că suntem din nou împreună aici, în Cambodgia, aștept cu nerăbdare să construim un progres și mai puternic decât cel pe care l-am făcut deja și vreau să îi mulțumesc prim-ministrului Columbiei pentru conducerea sa în calitate de președinte al ASEAN și pentru că ne-a găzduit pe toți”, a declarat Joe Biden, cu ocazia întâlnirii cu omologii săi din cadrul Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est, la Phnom Penh.

El s-a referit la prim-ministrul Cambodgiei, Hun Sen, care prezidează în prezent blocul regional format din 10 membri.

Joe Biden, care se află într-o călătorie cu opriri la summitul COP27 privind clima din Egipt, la ASEAN din Phnom Penh și la summitul G20 din Indonezia, a făcut o greșeală similară în timp ce vorbea cu reporterii la Casa Albă recent.

El a declarat jurnaliştilor că “se îndreaptă spre Columbia”, corectându-se rapid “vreau să spun Cambodgia”.

Președintele democrat, care împlinește 80 de ani pe 20 noiembrie, a declarat săptămâna aceasta că intenționează să candideze pentru realegere în 2024, o decizie finală urmând să fie luată probabil la începutul anului viitor.

Prea bătrân pentru Casa Albă?

Bâlbele ocazionale ale lui Biden și tendința de a se abate de la scenariu în timpul aparițiilor în direct au fost apreciate de criticii săi republicani ca fiind o dovadă că președintele Statelor Unite ale Americii este prea bătrân pentru această funcție.

Susținătorii săi numesc acest lucru ageism și spun că președintele, care a depășit bâlbâiala de care suferea în copilărie, a improvizat în discursurile publice timp de zeci de ani.

Ca societate, Statele Unite îmbătrânesc și lucrează până mai târziu în viață. Se preconizează că populația cu vârsta de 65 de ani și peste se va dubla aproape de la 52 de milioane în 2018 la 95 de milioane până în 2060.

Până în 2026, mai mult de unul din patru bărbați de peste 65 de ani va continua să lucreze, potrivit previziunilor organizației nonprofit Population Reference Bureau, potrivit fanatik.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand eram mic jucam cu prietenii jocul de carti Pacalici!!Vad ca unele tari au Pacaliciul lor dar problema e ca sunt multi!!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272