REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Președintele Belarusului face afirmații halucinante despre masacrul de la Bucha

Președintele Belarusului face afirmații halucinante despre masacrul de la Bucha

Replica API 14 aprilie 2022 | 00:16 1154

Președintele belarus susține că FSB poate furniza materiale despre "operațiunea specială a serviciilor britanice". Ceea ce s-a întâmplat la Bucha a fost o operațiune specială psihologică desfășurată de Marea Britanie, a declarat președintele belarus, Alexander Lukașenko, în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său rus, Vladimir Putin, după ce a vizitat cosmodromul Vostochny, transmit agențiile ruse de presă.

Aleksandr Lukasenko

"Astăzi am discutat în detaliu despre această operațiune specială a lor. O operațiune psihologică desfășurată de britanici. Dacă aveți nevoie de adrese, parole, tururi, numere de mașini care au ajuns la Bucha și cum au făcut-o, FSB-ul Rusiei vă poate furniza aceste materiale. Dacă nu, atunci putem ajuta în acest sens", a declarat Lukașenko, citează stiripesurse.ro.

Potrivit acestuia, Moscova și Minskul "au dezvăluit complet, din prima până în ultima oră, această poziție urâtă, josnică a Occidentului".

La începutul lunii aprilie, autoritățile ucrainene și presa occidentală au difuzat fotografii și înregistrări video de la Bucha care arătau cadavrele unor persoane în haine civile, multe dintre ele având mâinile legate. Primarul orașului, Anatoli Fedoruk, a declarat pentru AFP că alte 280 de persoane au fost îngropate în gropi comune.

Ministerul rus al Apărării a calificat aceste materiale drept o provocare și a declarat că, în perioada în care orașul s-a aflat sub controlul armatei ruse, locuitorii locali nu au fost răniți. Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a calificat situația de la Bucha drept "un spectacol conceput pentru publicul occidental", al cărui scop este de a discredita Rusia.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a precizat că datele privind crimele de la Bucha sunt o "punere în scenă" pe care Kievul a întreprins-o pentru a perturba negocierile de pace. Potrivit acestuia, Ucraina a încercat să întrerupă contactele imediat după ce aceste materiale au apărut în mass-media.

După imaginile de la Bucha, UE și-a anunțat intenția de a înăspri sancțiunile împotriva Rusiei. Un nou pachet, al cincilea, a fost introdus săptămâna trecută.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nenea asta e tra la la.El si cu libidinosul criminal de la kremlin trebuie sa sfarseasca rau de tot....
1
0
cere FSB ului dovezi , si primesti cate vrei in Asia cu voi barbarilor , Europa nu de nasul vostru ....
0
0
pentru autobaza asta va rog.Cu ceapa multa ca are intalnire diseara
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108