REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
11.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Preşedintele Poloniei acuză Bruxellesul: ”Vrea să provoace cu orice preţ o schimbare de putere în Polonia.”

Preşedintele Poloniei acuză Bruxellesul: ”Vrea să provoace cu orice preţ o schimbare de putere în Polonia.”

Valentina CAMARA 8 noiembrie 2022 | 00:00 699

Preşedintele polonez, Andrzej Duda, a declarat că se opune unor noi concesii făcute Comisiei Europene, care blochează fonduri europene importante din cauza preocupărilor privind independenţa justiţiei în Polonia, transmite duminică AFP.

"Nu voi mai oferi niciun răspuns la sugestiile celeilalte părţi", a declarat Duda într-un interviu care va apărea luni în săptămânalul Sieci şi din care au fost publicate sâmbătă extrase de către portalul wpolityce.pl, apropiat conservatorilor naţionalişti la putere, scrie agerpres.ro.

"Din câte ştiu, am îndeplinit toate condiţiile pentru a primi fondurile din planul de relansare", a subliniat Duda. Este vorba despre circa 35 de miliarde de euro menite să remedieze consecinţele pandemiei de coronavirus.

Varşovia a efectuat câteva modificări la reformele sale din justiţie pentru a răspunde oficial criticilor Bruxellesului şi Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), dar aceste schimbări nu au fost considerate suficiente de Comisia Europeană pentru a asigura independenţa judecătorilor faţă de puterea politică.

Întrebat despre o eventuală flexibilizare a poziţiei poloneze, Duda a considerat această abordare inoportună. "Nu cred că un nou pas în direcţia aşteptărilor celeilalte părţi poate da rezultate. Consider că partea poloneză a manifestat prea multă bunăvoinţă", a apreciat el.

În fine, Duda a considerat că "tabăra liberală de stânga, ai cărei reprezentanţi sunt majoritari în Comisie, vrea să provoace cu orice preţ o schimbare de putere în Polonia", potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Treaba este clara degeaba se da polonezul rotund,esti in U.E.respecti regulile din U.E.,cui nu ii convine nu il tine nimeni cu forta,poate sa iasa din Uniunea Europeana si face ce vrea el,dar fiti atenti polonezilor si romanilor"pentru ca avem si noi dastia care gandesc asa"care spun ca nu este bine in U.E.,deci fiti atenti ca si Marea Britanie a spus ca vrea afara din U.E si a iesit,iar astazi englezi spun ca isi vor steaua lor inapoi,la steaua aia de pe steagul Uniuni Europene se refera,ori Polonia sau Romania luate impreuna nu au nici un sfert din puterea regatului unit al Mari Britanii si Irlandei de nord.
5
0
dansezi cum iti zic eu. Nu vrei, mwie !!!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272