REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Prețul la gaz dă jos PRIMUL Guvern din lume: proteste VIOLENTE în Kazahstan

Prețul la gaz dă jos PRIMUL Guvern din lume: proteste VIOLENTE în Kazahstan

Replica API 7 ianuarie 2022 | 02:42 1399

Președintele Kazahstanului Kassym-Zhomart Tokayev (foto) a acceptat demisia guvernului țării. Tokayev a semnat miercuri decretul corespunzător, documentul fiind publicat pe site-ul web al șefului statului.

„În conformitate cu articolul 70 din Constituția Republicii Kazahstan, decid: să accept demisia guvernului Republicii Kazahstan”, se arată în document. Alikhan Smailov (n.r.: prim-viceprim-ministru în guvern) este desemnat temporar în atribuțiile de prim-ministru, se arată în document. Potrivit decretului, membrii guvernului vor continua să-și îndeplinească atribuțiile până la aprobarea noii componențe a cabinetului de miniștri. Prezentul decret intră în vigoare de la data semnării.

Guvernul demisionat a fost condus de Askar Mamin, care a fost numit prim-ministru în februarie 2019.

Demisia guvernului kazah a fost precedată de proteste masive. Mitingurile care au început duminică în Zhanaozen (un oraș din regiunea Mangistau, în vestul Kazahstanului) împotriva creșterii prețului gazului lichefiat au escaladat în proteste violente în toată țara.

Într-o serie de orașe din Kazahstan, oamenii au ieșit în stradă în sprijinul protestatarilor din Zhanaozen, scrie stiripesurse.ro

Pe lângă cererile de scădere a prețurilor la gaze, oamenii au început să prezinte cereri de îmbunătățire a bunăstării oamenilor, de a demisiona guvernul etc.

De asemenea, au început revolte în cel mai mare oraș al țării, Almaty.

Miercuri seara, președintele Kassym-Zhomart Tokayev a introdus starea de urgență în regiunea Almaty și Mangistau până pe 19 ianuarie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce numai in tarile aflate sub influenta Rusiei, se revolta oamenii si isi cer drepturile? Pentru ca Rusia le face numai rau! Sa va dau un exemplu despre cum actioneaza Rusia. Ea este ca unul care iti sparge dintii, apoi se lauda cat de bine i-a pus la loc si iti mai cere si bani pentru lucrare... Planeta ar fi un loc mai bun fara Rusia. Incep sa ma intreb daca nu ar fi fost mai bine sa-l lasam pe Hitler sa-i cucereasca. Oricum il dadeam jos pe Hitler, dar scapam de rusii astia fara suflet.
10
0
Va jucati voi cu focul cum a facut si Hitler, dar armata lui nu era invincibila cum credea si nici supersonicele lui Putin nu sunt invincibile. O sa aveti o surpriza, tovarasilor. Haraso davai sushi ha ha ha. Rusia mai traieste datoria Marii Britanii si USA care au bombardat rafinariile de petrol si l-au oprit pe Hitler. Fara ei, azi se vorbea numai germana in Moscova. Stiti care este inamicul vostru? Voi sunteti, se vor ridica adevaratii rusi, il vor alunga pe Putin si isi vor cere drepturile. Freedom for Russia! Kill Putin!!!
7
1
vedeti mai tovarasi cum se face treaba?Dar la rumanski a picat prima data guvernul.Avem cozi de topor destule in cel mai crestin,frumos si intelept popor din lume.Haraso Sa vedem cine urmeaza...
3
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212