REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primăria a început să demoleze toboganele vechi! Ce spune Făgădău despre viitoarele 100 de locuri de joacă - AUDIO

Primăria a început să demoleze toboganele vechi! Ce spune Făgădău despre viitoarele 100 de locuri de joacă - AUDIO

Replica API 25 septembrie 2017 | 19:59 458

În timp ce reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța îi așteaptă pe cei ai Primăriei pentru a discuta despre situația locurilor de joacă din municipiu, iată că au început demolările.

Mai exact, reprezentanții Primăriei s-au apucat de ”treabă” și au cam omis să mai dea curs invitației în vederea discuției. Până acum au fost demolate circa 6 locuri de joacă, în Tomis Nord și Tomis III.

Amintim că Protecția Consumatorilor a cerut celor de la primărie să se întâlnească încă de vineri, 15 septembrie.

Potrivit șefului CJPC Constanța, Horia Constantinescu, toate primăriile din județul Constanța vor primi adrese prin care li se va pune în vedere să remedieze problemele de la locurile de joacă sau, până la remedierea lor, să le închidă sau să afișeze panouri de informare privind starea lor.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a declarat, pentru Replica, faptul că de circa 10 zile a început dezafectarea locurilor de joacă aflate într-o avansată stare de degradare.

"Locurile de joacă reprezintă o problemă, un punct slab. Am fost primul care a vorbit despre acest subiect, în campania electorală, când am spus că oraşul Constanţa va avea 100 de locuri de joacă moderne. Evident că între ce îţi propui şi ce găseşti la faţa locului sunt diferenţe. Am început încă de anul trecut inventarierea locurilor de joacă - sunt 73 în acest moment, pe care le-am împărţit în trei categorii: 43 dotate cu elemente vechi, montate până în 2001, 27 modernizate în perioada 2008-2013, dar care au elemente ce necesită şi ele reparaţii şi alte locuri de joacă ce îmbină atât elemente din 2001, cât şi din perioada 2008-2013. Pentru modernizarea locurilor de joacă am alocat sume consistente, cum nu au mai fost prevăzute în bugetul local al Constanţei", spune Decebal Făgădău. Edilul a explicat că, pentru refacerea locurilor de joacă, trebuie parcurşi aceiaşi paşi ca în cazul oricărei construcţii, cu avize şi aşa mai departe, iar din acest motiv lucrurile se mişcă atât de greu. "Am identificat 66 de locuri de joacă pe care le-am integrat într-un proiect de modernizare, pentru care am parcurs cadastru, avizare, am cerut să ştim exact care este situaţia lor. Aşa am constatat că terenul aferent unor locuri de joacă, pe loturile respective, există notificări din partea foştilor proprietari, notificări care nu au fost rezolvate. În cazul unora, s-au îndreptat şi în instanţă. Doar 38 de locuri de joacă din cele 66 au situaţia juridică favorabilă", a declarat Făgădău.

Conform edilului, în cazul locurilor de joacă pentru care există posibilitatea să nu mai poată fi folosite, există discuţii cu grupuri de mămici din diferite zone ale urbei, în vederea identificării altor spaţii libere. "În cazul celor 38 de locuri de joacă pentru care avem o situaţie juridică favorabilă, suntem în stadiul de obţinere de avize (în vederea modernizării - n.r.)", a mai spus Făgădău.

Una peste alta, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a subliniat că până la finalul mandatului de primar urbea va avea 100 de locuri de joacă moderne.

DECLARAŢII COMPLETE ALE PRIMARULUI DECEBAL FĂGĂDĂU - AUDIO:

A.C.

Citește și:

Locurile de joacă sunt un pericol pentru copii, iar autoritățile fac PING-PONG cu adrese!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bre nea' Fagadau matale minti si cand respiri bre ce dracu..hai inteleg or mai fi prosti si prin Constanta dar nu suntem bai toti mosi si babe da-te'n norocu canalizarii,adios alt mandat la Primarie,eventual pe la Poarta Alba unu de 10 ani.
5
1
baaaa prostilor voi ati ascultat ce zice primarul? 38 locuri de joaca din 120 au o.situatie favorabila. Adica restul.se retrocedeaza. Asta ne vinde tot pamantul. Prostilor care ati votat PSD.
6
1
trebuie iarba si banci. sa alerge copiii sa se joace cu mingea. nu mai puneti fiare. sper ca nu e vreo firma pe teava care face vanzare cu chestii de amenajat parcurile
7
0
vrem politie locala prin parcuri
4
1
s-au mai eliberat niste locuri sa isi faca cipanii blocurile lor din materiale ieftine care vor cadea la primul cutremur.
11
1
Ba primarule da-ti demisia de onoare.LaRATC director este cumnatul tau.Sa-ti fie rusine.
6
3
Si la far cand?? Zilnic se drogheaza tineretul frumos si liber.
6
4
niste nemernici, nu sunt in stare de nimic. iluminatul este praf, trotuarele sunt praf, etc.... tot ce au facut a fost sa termine ce a inceput mazare. ei doar isi numesc rudele in fuctii de conducere si isi umfla buzunarele
11
3
Si problema refugiatilor care sau refugiat in parc tabacarie si posibil sa faca talhari sau violuri . Cine o rezolva sau de ce primim capre salbatice venite pe mare.
6
3
Mai bine le darama decat sa le repare...iese mai ieftin pe hartie, se face economie la buget, are Fagadau mai mult ce maca
6
4
Sa faca Cambella blocuri in locul lor. Si-asa e consatean cu fagadau. Poate sunt si neamuri, cine stie....
8
3
Nici strazile din Constanta nu arata prea bine... Rugam sa nu fie notificata primaria pentru a nu ne fi inchise sau demolate strazile.
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108