REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primăria condusă de Gabriela Firea a reacționat după gafa monumentală la adresa lui Cornel Dinu. Au vrut să-i acorde titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului ca antrenor al Stelei

Primăria condusă de Gabriela Firea a reacționat după gafa monumentală la adresa lui Cornel Dinu. Au vrut să-i acorde titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului ca antrenor al Stelei

Replica API 12 noiembrie 2019 | 00:00 355

Pe ordinea de zi a Consiliului General al Capitalei de pe 14 noiembrie a ajuns și proiectul prin care Cornel Dinu (71 de ani) urmează să primească titlul de cetățean de onoare. Numai că primăria a spus despre Cornel Dinu că a fost antrenorul Stelei, nu al lui Dinamo, echipa sa de-o viață.

Cornel Dinu a vorbit despre gafa Primăriei Capitalei, care i-a acordat titlul de cetățean de onoare fostului antrenor, însă în referatul de specialitate s-a strecurat și o eroare. Dinu apare pe postul de antrenor la Steaua București, în loc de Dinamo, club pentru care a scris istorie.

„Mulțumesc celor care s-au gândit și la mine. Nu e o greșeală care să aparțină doamnei primar Firea. La câte avea de semnat pe zi... săraca e și ea om. Cred că nu e exclus să fie o glumă firească pentru că cea care și-a cerut prima scuze a fost doamna Capatos (n.r. - soția prezentatorului TV Dan Capatos), o persoană din anturajul doamnei Firea.

Să nu fie ceva pus la cale de Dan, știut fiind faptul că el e dinamovist”, a declarat Cornel Dinu la TV Digi Sport.

„În afară de Nistor ceilalți jucători nu știu nici formula apei”

„Mister” susține că a avut o discuție cu Dusan Uhrin, antrenorul lui Dinamo, și s-a amuzat pe situația în care e echipa: „L-am văzut pe Uhrin acum câteva zile, am crezut de la început în el. Ridică valoarea echipei. M-am întâlnit cu săracul Uhrin și glumeam cu el.

I-am spus «ce greșeli ai făcut într-o viață anterioară de acum trebuie să te chinui cu asemenea jucători care sunt la Dinamo?» E foarte greu pentru Dinamo să prindă play-off-ul. La Dinamo, în afară de Nistor, ceilalți nu cred că știu nici formula apei”.

Dinamo a strâns 21 de puncte după 16 etape și ocupă locul 9 în clasamentul Ligii 1, la cinci lungimi de locul 6, ultimul care asigură prezența în play-off.

Primăria Capitalei a oferit un punct de vedere pentru GSP.ro: „Direcția Cultură, Învățământ, Turism din cadrul Primăriei Capitalei regretă greșeala apărută în documentația Proiectului de hotărâre prin care, în ședința Consiliului General al Capitalei de joi,14 noiembrie, se propune acordarea titlului de cetățean de onoare al Municipiului București domnului Cornel Dinu.

Proiectul a fost retras de pe site-ul instituției și va fi republicat în varianta actualizată.

Direcția de Cultură din cadrul Primăriei Capitalei își cere scuze domnului Cornel Dinu, o glorie a fotbalului românesc, dar și fanilor echipei din șoseaua Ștefan cel Mare. Legendă a clubului Dinamo București, pentru care a jucat și la care a antrenat, având 454 de meciuri în Liga 1 și 53 de goluri marcate, dar și căpitan și antrenor al echipei naționale, de numele lui Cornel Dinu se leagă multe momente de bucurie ale fanilor sportului cu balonul rotund!”

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un demers lăudabil, dacă în referatul de specialitate nu s-ar fi strecurat o eroare. Hotnews arată că în CV-ul lui Cornel Dinu apare postul de antrenor principal la Steaua București, în loc de Dinamo, clubul pentru care „Mister” a scris istorie.

Ce scria în referatul semnat de Gabriela Firea

„Corneliu Constantin Dinu (n. 2 august 1948, Târgovişte), cunoscut sub numele de Cornel Dinu, este un fost jucător şi antrenor de fotbal român. A fost antrenor principal la Steaua Bucureşti, apoi a mai antrenat CS Târgovişte, ASA Târgu Mureş, Oţelul Galaţi, U Cluj şi FC Olt şi a fost selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României în campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 1994, drept pentru care a fost şi decorat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a lll-a".

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa imi sugi pula semneaza klaus wernner johannis 5 case una adica a 6 mi a luat o smecherii
0
0
in securist ordinar si el si nevasta sa
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108