REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Primăria Constanța pompează peste 1 milion de lei într-o parcare, în Mamaia Nord

Primăria Constanța pompează peste 1 milion de lei într-o parcare, în Mamaia Nord

Replica API 12 februarie 2020 | 15:19 585

Stațiunea Mamaia a cunoscut, în ultimii ani, un amplu proces de modernizare, remarcându-se, în special, zona de nord a stațiunii, acolo unde s-au construit mai multe imobile, atât cu destinație de cazare, cât și funcțiuni legate de activități de agrement și sportive, locuințe de cazare etc. Nu s-au construit însă și suficiente locuri de parcare, fapt pentru care, în fiecare sezon estival, șoferii au nervii întinși la maxim, atunci când vine vorba de căutarea unui loc de parcare. Capacitățile existente în cadrul imobilelor ce asigură cazarea sunt depășite cu mult de traficul atras de spațiile de agrement din zonă, așa că Primăria Constanța va investi peste 1 milion de lei într-o parcare publică.

Amplasamentul terenului existent, liber de construcții, în suprafață de 2864 mp., este situat în partea de Nord a stațiunii, zona Summerland, vizavi de clubul Ego, aflându-se la 50 m de bulevard. Ca urmare, pentru execuția lucrărilor în baza documentațiilor tehnice, se impune elaborarea studiilor de fezabilitate/documentații de avizare pentru lucrări de intervenții și proiecte tehnice de execuție. Pentru documentația tehnic-economică, se urmărește realizarea următoarelor obiective principale: îmbunătățirea numărului locurilor de parcare din zona Mamaia Nord, educarea participanților la trafic în scopul de a-și parca autovehiculele numai în spații special amenajate și îmbunătățirea amenajării urbanistice și peisagistice a municipiului Constanța. A fost elaborat studiul de fezabilitate pentru ”amenajare parcare auto publică în stațiunea Mamaia, zona Summerland”, urmând să fie prezentat consilierilor local în ședința dina ceastă lună. Valoarea lucrărilor este de 1.055.948,53 lei cu TVA, iar durata este de 4 luni de la data începerii. Vor fi 106 locuri de parcare și 4 locuri pentru persoanele cu dizabilități.

În prezent, terenul este neîmprejmuit, neamenajat, greu accesibil și neigienic. În imediata apropiere a amplasamentului vizat se mai află o parcare, însă este privată.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zicea ca repara tevile alea luate de la CET. Se sparg zilnic. Chiar e necesara alocarea banilor pe asa ceva?
3
0
pai ba bulangiilor voi ii faceti parcare lu ala cu hotelul mai exact lu ala cu solid resedince de a cumparat cladirea aia acolo si voi veniti si ne vinde-ti gogosi pishamash pe voi de labagii infecti DNA baga-i in seama ca are nevoie ala din fata de la nuba de parcari pt hotel ca nu o sa mai fie bloc acolo cica hotel si hotelul este a lu muie ala solid resedince care face bloc langa bloc turcalete-le a umplut mamaia de betoane ..
3
0
Acolo nu este Navodari UAT? Cu ce drept face Constanta parcare acolo ?
4
1
Foarte bine domnu primar, pai ce voiau saraciile care va denigreaza, sa fac parcare din banii mei ??? Arminlu nu chiari !
3
2
De ce nu supaetajata????
5
0
Doar 106 locuri, fix pix
9
0
Acestia sunt banii nostrii!Ai celor care te au votat si acum REGRETA!
8
0
Parca zona aia face parte din dosarul retrocearilor, cum poate investi acolo?
8
0
distrugeti spatiul verde si faceti parcari si peste 1-2 ani va plangeti de poluare si ne mai bagati o taxa hai sa va chis in freza
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108