REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Primăria Constanța și Asociația Animal Society au semnat un protocol de colaborare pentru gestionarea animalelor abandonate

Primăria Constanța și Asociația Animal Society au semnat un protocol de colaborare pentru gestionarea animalelor abandonate

Replica API 16 februarie 2021 | 00:09 1680

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și președintele Asociației Animal Society, Anca Tomescu, au semnat luni, 15 februarie a.c., la Constanța, protocolul de colaborare ce vizează gestionarea eficientă a situației animalelor abandonate din oraș.

Astfel, începând de marți, 16 februarie, începe derularea primei etape a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“, un proiect care implică mai multe campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș ce vor fi realizate pe raza municipiului Constanța, un recensământ al acestora, efectuat în premieră de către Animal Society, mai multe programe de informare și conștientizare adresate constănțenilor, dar și un apel pentru implicarea societății civile.

„Problema câinilor fără stăpân din municipiul Constanța este una care a fost scăpată de sub control în ultimii ani și pentru rezolvarea căreia, așa cum am promis, am adus alături de noi oameni care au experiență în acest domeniu, oameni cu care vom colabora atât în interesul animalelor abandonate pe străzi, cât și în interesul constănțenilor. Proiectul născut din colaborarea Primăriei Constanța cu Asociația Animal Society vine să facă ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani: să ne îngrijim de aceste biete animale. Tocmai de aceea, dacă ne vom implica și le vom oferi un cămin, fie că vorbim despre unul instituționalizat sau că adoptăm un animal, atunci vom avea de câștigat cu toții. În paralel, lucrăm la reabilitarea și modernizarea Adăpostului, astfel încât capacitatea acestuia să ajungă de la 243 de locuri, cât are acum, la 400 de locuri“, a transmis primarul Constanței, Vergil Chițac.

“Ne bucură inițiativa municipalității Constanța și ne exprimăm speranța că cetățenii vor răspunde apelului nostru la responsabilitate și implicare. Am început deja să primim foarte multe mesaje din partea constănțenilor, care arată interes față de demersul nostru și avem încredere că acest proiect este unul bine primit și că va aduce schimbări pozitive în ceea ce privește situația acestor animăluțe și în viața întregii comunități. Trebuie să înțelegem că o societate sănătoasa se construiește prin efort comun!, a declarat Anca Tomescu, presedintele Asociației Animal Society

Prima etapă a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“ o reprezintă campania de sterilizare gratuită, efectuată exclusiv de echipa Animal Society, ce se va desfășura în perioada 16 februarie - 12 martie 2021, la sediul Adăpostului pentru animale abandonate din Constanţa, strada Vârful cu Dor nr. 5.

Cetățenii interesați vor putea să își sterilizeze fără costuri animalele de rasă comună, efectuând o programare în acest sens la numărul de telefon 0730.583.510, de luni până vineri, între orele 09:00-14:00.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A inceput si Chitac cu manglele
2
1
In Tomis 2 sunt vreo 20 de pisici. Poftiti, va rog!
3
3
Primaria si tanti Tomescu asta de la asociatie stiu ca in zona garii e plin de maidanezi de calci pe ei vand urci in autobuz la cap de linie? La fel zonadintre blocurile Hi,H9, H10 .maulul portului,poarta4 si stadionul portul colcaie de maidanezi si pisici! Se intalnesc ,discuta si....,doar atat!
2
3
Daca Chitac nu rezolva problema cainilor din Constanta, pa-pa votul meu la viitoarele alegeri.
4
3
In poza sunt maidanezi 100%
2
1
Astea sunt marile probleme ale Constantei, animalele fara stapan. Pe restul le-ati rezolvat! Rusine PNL pt incompententa de care dati dovada! Unde sunt proiectele mari de infrastructura le care le-ati promis in campania electorala? In afara de ce v-a lasat Fagadau nu ati initiat absolut nimic! Pardon, va ocupati de demolari si controale celor pe care nu-i placeti! Sunteti cei mai slabi! Rusine!
10
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108