REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primarii de comune preferă să arunce banii pe chilabale decât să cumpere calculatoare pentru școala online

Primarii de comune preferă să arunce banii pe chilabale decât să cumpere calculatoare pentru școala online

Replica API 28 aprilie 2020 | 00:22 4253

Ordinul de ministru care a impus drept obligatorii cursurile online au făcut ca mulți dintre elevi și părinți să își manifeste nemulțumirea deoarece nu au logistica necesară pentru a putea participa la aceste cursuri.

Dacă au existat comune care au renunțat la organizarea zilelor aniversare pentru a achiziționa tablete, calculatoare sau alte gadgeturi pentru elevii fără posibilități, altele se plâng că este o perioadă grea, iar achiziționarea de tablete nu este o prioritate. Asta în condițiile în care aceleași comune erau vestite pentru sumele pe care le dădeau pentru chiolhanurile pe care le organizau de zilele comunei sau cu orice alt prilej care le dădea ocazia să încingă grătarele și să dea cep butoaielor cu vin.

Petrecere cu Vali Vijelie, invitat special

Primăria Pantelimon este una dintre comunele care, deocamdată, nu se gândește la achiziționarea de tablete pentru elevi: ”Deocamdată nu avem alocate fonduri pentru cumpărarea de tablete, dar dacă se va lua hotărârea că trebuie cumpărate, o să vedem ce o să facem”, sunt declarațiile lui Costel Armășescu, primarul din Pantelimon, în condițiile în care pentru petrecerea de 8 martie a cheltuit nu mai puțin de 19.000 de lei. Iar nu mai departe de acum 2 ani, stadionul din Pantelimon era asaltat, cu ocazia zilelor comunei, de localnici pentru a-l vedea în carne și oase pe binecunoscutul manelist Vali Vijelie, care are un tarif destul inabordabil.

Ziua Femeii, sărbătorită cu 17.000 de lei

Nici comuna Crucea nu este una care să se uite la bani când este vorba de distracție și de petreceri în care femeile comunei să serbeze ziua internațională a femeii. Pentru acest gen de distracție, primarul a plătit nu mai puțin de 17.000 de lei. Cât despre tabletele necesare elevilor, primarul nu a putut fi contactat de către reporterii Replica pentru a împărtăși proiectele sale în legătură cu acest subiect spinos.

Primarul din Aliman, George Nicola, este de asemenea la fel de greu de găsit, motivația fiind lipsa semnalului la telefon. Și acesta este la fel de galant cu femeile din comună, pentru o petrecere la care au participat nu mai puțin de 250 de femei, el achitând 30.000 de lei. În privința tabletelor, încă așteptăm punctul lui de vedere.

Dacă se prelungește starea de urgență și la anul…

Edilul din Grădina, Gabriela Iacobici, este un pic cam nehotărâtă în privința achiziționării tabletelor: ”Deocamdată nu știm. Să vedem, dacă se prelungește și la anul starea asta de ”covid” și situația de urgență. Nu am discutat încă nimic nici cu consiliul local. La noi copiii au telefoane inteligente, sunt doar câțiva care nu au. Deocamdată nu avem nimic prevăzut în buget pentru așa ceva.” sunt cuvintele primarului care a cheltuit de asemenea pentru ziua Femeii nu mai puțin de 20.000 de lei.

În concluzie există bani în bugetele comunelor pentru petreceri însă copiii de aici vor fi în continuare lipsiți de mijloacele tehnice cu care ar putea participa la învățământul online.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alo, Replica, ce faceti? Cersiti bani ca sa-i pupati in cu_r? Cine da mai mult, mai multe limbi primeste?
0
0
asa au facut toti primari,in loc sa doteze spitalele si scolile locale...Dar unde nu-i cap vai de picioare...!!! E nevoie si de gradinite ,dispensare...!!! Astai primaria din Romania ,cand se vede cu banii in buzunare mai intai salarii cat mai mari restul la prostime prin firme proprii de unde mai pot ciupi ceva,prin licitati aranjate...
1
0
copii nu voteaza, iar prostii se cumpara
1
0
cu diploma,mai bine nu Cand invatamantul romanesc va garanta cu locuri de munca pe cei pe care-i instruiesc atunci menirea lui e logica,altfel tot invatamantul romanesc tb reformat de la zero si nu numai invatamantul
0
0
La Tortoman, nu s-a miscat nimic, de ani de zile. Doar politie locala si paza inutila, care pazeste trecera de pietoni. Acum, se aude, ca vrea capela ptr morti. Chitic, mai intai sa faci ptr vii, ca dupa ce murim, nu mai conteaza. Toti fac, prin comunele din jur, dar la Tortoman, nimic, doar manevre
2
0
te bag in pizda matii cu cenzura paduche pesedist!!!!!!
0
0
Nea prostonac, exista dex! Boule!
0
0
Au expirat contractele de monitorizare a presei?
1
0
ce sunt alea nea ziarist premiant de pulizer?...
2
0
scolarii nu voteaza
3
1
mult prea ingaduitor cu nemernicii.de-aia se fura si cand vine moartea la unii la usa si ramane fara coasa.
1
1
si la cumpana este la fel nu intereseaza pe nimeni
1
1
Daca ordinal privind invatamantul on line vine de la govern,atunci la naiba,e treaba guvernului sa gaseasca urgent caile de aplicare in asa fel incat sa nu devina doar o basina cu stropi ! Guvernul sa aloce bani pentru tabletele sau calculatoarele alea,caci se stie bine ,cele mai multe localitati rurale efectiv nu au fonduri ,iar parintii majoritatii copiilor romani sunt saraci ca cei din Bangladesh,doar ca propaganda ,teveurile nu arata realitatea cruda ! Romania nu e doar Bucuresti si romanii nu doar gusatii ragaind a de toate fara merit,ci e o majoritate de saraci,obiditi,umiliti.
1
2
sa dam fiecarui copil un stalpisor, asta e programul nostru electoral doizerodoizero.
4
3
Numai in Tortoman nu se intampla nimic , Chitic n-a facut nimic in sat !
3
2
sa ne jucam cu copii, ce scoala online, prea putini mai invata, profesori slab pregatiti.
4
1
un articol scris in statia de autobuz. ce treaba are tableta necesara anul acesta pentru elevi cu ziua unei comune de acu doi ani. si pe fagadau de ce nu l-ati intrebat cum e cu investitiile total aiurea
7
0
Va dati seama ce bucurie pentru primari hoti"adica aproape toti"COVIDul asta,cine mai vine acum sa le controleze contabilitatea lor,la fel si directori de spitale cum sa ii controleze cineva pe"eroi"cum,cat si pentru ca au cheltuit bani care au fost alocati de stat spitalelor pe care ei le conduc.
9
1
nu voteaza
6
0
inafara, sarbatori cu cantec! cu banii multi, salarii cat se poate si mai mult, pe banii cui? au mana libera sunt ordonatori de banii nostrii!
8
1
Asa este, eu fumez de 1200 lei pe luna cu nevastamea beau de 700 dar nu am 800 sa iau un calculator plus ca mai trebuie si monitor de 300 sa mi dea statul si primarul ce mataranga mea din banii prostilor care muncesc
13
2
De chiulabale am auzit, dar de chilabale, nu.Un jurnalist de scoala noua.
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108