REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Primăriţa din Cumpăna, nemulţumită că locuitorii îşi ţin câinii la poartă

Primăriţa din Cumpăna, nemulţumită că locuitorii îşi ţin câinii la poartă

Replica API 21 aprilie 2012 | 00:00 653

3 persoane, muşcate de maidanezi

3 persoane, muşcate de maidanezi

Situaţia câinilor comunitari a devenit atât de critică la Cumpăna încât primarul localităţii, Mariana Gâju, a început să tragă semnale de alarmă. Potrivit acesteia, locuitorii nu par să înţeleagă gravitatea problemei şi parcă fac intenţionat pentru a îngreuna şi mai mult acţiunile Primăriei. Se pare că locuitorii sunt mari iubitori de animale, ca mulţi dintre noi, însă au un mod mai aparte de a-şi exprima afecţiunea şi anume prin montarea de "coteţe" în faţa porţilor pentru adăpostirea câinilor pe care îi consideră proprietate personală. "Trag un semnal de alarmă pe această cale către locuitorii din Cumpăna. Şi eu iubesc animalele, am trei câini, dar îi ţin în curte. Dacă ai un animal, asumă-ţi responsabilitatea, îngrijeşte-l, ţine-l în curte sau în locuinţă. Dar nu, la noi se pun coteţele în stradă, în faţa porţii sau a blocului şi, gata, câinii sunt ai lor. Nu se poate, devin agresivi, muşcă lumea...", a declarat, pentru "Replica", Mariana Gâju, primarul localităţii Cumpăna. Doar în ultima perioadă numărul persoanelor muşcate de câini s-a ridicat la cifra trei, unul fiind raportat chiar joi, în zona Dealul Spirii. Iar cum costurile sunt mari, firmele de ecarisaj mai mult şomează decât lucrează. "Ne costă 260 de lei pentru fiecare câine în parte. Foarte mult. Oricât am încerca să facem aceste demersuri lună de lună nu prea reuşim. Firmele de ecarisaj spun că le chemăm prea rar şi tot aşa. Soluţia este la locuitori, trebuie să ne ajute şi să-şi ţină câinii în gospodării", a mai spus Gâju.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe strada Vantului nr.6 in zona locului de joaca pentru copii, s-au inmultit foarte mult cainii vagabonzi care sunt hraniti de unele persoane ce locuiesc in zona.Au inceput sa fie agresivi cand trecem prin zona iar odata cu lasarea serii nu se poate iesi din casa.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108