REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Primarul din Valu lui Traian a inaugurat Centrul de Tineret

Primarul din Valu lui Traian a inaugurat Centrul de Tineret

Replica API 3 octombrie 2014 | 01:23 1078

Ani Merlă şi Florin Mitroi

Veşti bune pentru tinerii din comuna Valu lui Traian! Un centru de Tineret a fost inaugurat pe 2 octombrie, care le va oferi acestora metode alternative de învăţare, o educaţie informală care să vină ca o completare la cunoştinţele pe care le acumulează în şcoli, dar şi acces la informaţie. Totodată, centrul doreşte să asigure un loc de întâlnire pentru activităţile cultural - artistice şi educative. Însă, această veste nu este singura, edilul, Florin Mitroi, spunând că nu se va opri aici!

O clădire nefuncţională a fost transformată într-un spaţiu benefic pentru locuitorii din Valu lui Traian, în special pentru tineri, unde se vor putea aduna pentru activităţi cultural – artistice şi educative. Spaţiul are o suprafaţă totală de 364 de metri pătraţi, fiind dotat cu mobilier adecvat şi echipamente IT necesare desfăşurării activităţilor specifice, care va putea deservi peste 4.039 de tineri. Proiectul a fost finaţat prin Progamul Regional Operaţional 2007 – 2013, Axa Prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, valoarea totală fiind de 1.915.321,36 lei, din care 1.424.541 de lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată, pe când 29.073,00 lei este contribuţia proprie a beneficiarului, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa. Panglica a fost tăiată joi, 2 octombrie 2014 de către primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi, şi Ani Merlă, directorul executiv al Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa. Această dată a fost special aleasă pentru a nu face parte din campania electorală. „Centrul de Tineret a fost reabilitat pe un program al zonei Metropolitane Constanţa, de unde şi noi facem parte, bineînţeles. Suntem în zona Metropolitană încă din 2007, de la înfiinţare. Aici a funcţionat un cămin, era foarte vechi şi am considerat să-l reabilităm şi să-l extindem tocmai pentru acest centru de tineret, datorită faptului că în localitate, în 2004, când eu am luat funcţia de primar, erau cam 700 de elevi, iar acum numărul s-a dublat, ajungând la 1.460. Am considerat că este bine şi util pentru toţi tinerii din localitate”, a declarat Florin Mitroi, primarul din Valu lui Traian. Practic, clădirea a fost reabilitată încă din fundaţie şi astfel de proiecte au avut loc şi în alte localităţi. „Deocamdată s-au finalizat la Lumina, Corbu, Poarta Albă şi urmează, spre sfârşitul acestei luni, la Tuzla. Mai rămân în execuţie Cumpăna şi Mihail Kogălniceanu. Deci, în fiecare comună din zona Metropolitană, o fostă clădire, care trebuia reabilitată, am transformat-o într-un centru tineret. Clădirile au fost reabilitate din temelii, s-a pornit de la fundaţie, de la subzidiri, de la consolidări de grinzi, acoperiş, exterioare şi recompartimentări şi dotări.”, a spus Ani Merlă. Însă, primarul din Valu lui Traian nu se opreşte aici şi are în plan mult mai multe pentru localitate. „Mi-aş dori să facem lucruri mult mai mari împreună. După cum ştiţi, străzile, dacă plecăm de la Valea Seacă până la intrare în Valu, dinspre Constanţa, sunt un şantier. Am prins o lucrare foarte mare, de 6 milioane şi ceva de euro. Săptămâna viitoare, probabil, vom începe o altă lucrare de 2 milioane şi ceva de euro în cartierul de tineret, aşa că nu ne vom opri aici şi vom merge înainte”, a mai declarat primarul. Locuitorii prezenţi la inaugurare s-au arătat foarte încântaţi de noul Centru de Tineret.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212