REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PRINS în fapt când încerca să JEFUIASCĂ un AUTOTURISM prin metoda TELECOMANDA

PRINS în fapt când încerca să JEFUIASCĂ un AUTOTURISM prin metoda TELECOMANDA

Replica API 4 octombrie 2021 | 23:13 2359

Iacob Graur a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat. Acesta, prin utilizarea unui dispozitiv de bruiere a sistemelor de închidere/asigurare, a pătruns într-un autoturism, aflat în parcarea amenajată a supermarket-ului Kaufland, din mun. Constanța, răvășind bunurile din torpedo, încercând să sustragă bunuri, fără a reuși și fără a crea vreun prejudiciu, fiind astfel surprins în interiorul mașinii de persoana vătămată.

Cum s-au petrecut faptele

Conform rechizitoriului, victima a parcat mașina în incinta supermarketului Kaufland, asigurând ușile din telecomandă, fără a le verifica manual. Deoarece prietenul său își uitase masca în autoturism, s-a întors pentru a o recupera iar în interior a găsit inculpatul care răscolea prin torpedo. În continuare, l-a scos pe bărbat din mașină, moment în care lângă mașină a venit și colegul său care a apelat serviciul de urgență 112, solicitând prezența poliției la fața locului. Într-un moment de neatenție, individul a fugit de lângă persoana vătămată, traversând bulevardul, moment în care a fugit și aceasta după el reușind să-l prindă după câțiva zeci de metri, aducându-l înapoi la mașină. La scurt timp a sosit un echipaj de poliție, iar cu ocazia controlului corporal efectuat asupra individului în cauză, persoana vătămată a observat că asupra sa au fost găsite două dispozitive din plastic de formă pătrată ce au fost ridicate de polițiști, iar bărbatul a fost condus la sediul poliției.

Ce a declarat Iacob Graur

Audiat în calitate de suspect, Iacob Graur a recunoscut săvârșirea faptei, declarând că în cursul anului 2021, începând cu luna mai, a plecat în Italia de unde a revenit la începutul lunii iunie. În perioada cât a stat în Italia, întrucât atât în România, cât și în străinătate s-a ocupat cu furturi din autoturisme prin metoda ,,TELECOMANDĂ”, s-a interesat să cumpere un astfel de dispozitiv care bruiază sistemul de închidere centralizată a autoturismelor. Astfel, în Italia a luat legătura cu un cetățean din Republica Moldova care i-a vândut două astfel de dispozitive contra sumei de 150 euro. A precizat faptul că folosește această metodă întrucât este mai discretă și nu se distrug alte componente ale autoturismelor.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au avut în vedere faptul că infractorul și-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, astfel că apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă și, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracțiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată. Instanța a decis condamnarea lui Iacob Graur la 1an și 4 luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost comunicată pe 30 septembrie și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt REPLICA,de la furt calificat la jaf este distanta ca de la cer la pamant. Asupra cui s-a produs actul de violenta,asupra masinii? Mai incet cu titlurile pompoase!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468