REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Profesor anchetat de polițiști după ce i-a spus unei eleve: „Ce dracului trăncăni, idioato?“

Profesor anchetat de polițiști după ce i-a spus unei eleve: „Ce dracului trăncăni, idioato?“

Replica API 13 decembrie 2020 | 16:19 3184

Poliția Teleorman anunță că a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o filmare în care un profesor jignește o elevă, în timpul orei online. Profesorul o numește pe fată „idioată” și o întreabă de ce „trăncăne”, scrie Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

„Având în vedere imaginile video apărute în spațiul public, în care un cadru didactic adresează cuvinte jignitoare unei eleve, în timp ce se aflau la cursuri prin intermediul unei platforme on-line, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman a dispus efectuarea de verificări, urmând ca în funcție de rezultatul acestora să fie dispuse măsuri”, este anunțul făcut de Poliția Teleorman.

Potrivit „Cronica de Teleorman”, profesorul a întrebat-o pe elevă dacă este avocatul clasei a X-a D. Eleva i-a răspuns că nu este avocatul, la care dascălul i-a spus: „Și atunci, ce dracului trăncăni, idioato?”.

Conform aceleiași surse, dascălul este profesor de chimie la Colegiul Național Al. D. Ghica din Alexandria, iar ISJ Teleorman, Iuliana Stancu, a spus că se va constitui o comisie de cercetare și, în funcție de constatările acesteia, se vor lua măsuri.

Potrivit Digi24, directorul Colegiului a spus că pașii vor fi stabiliți de consiliul profesoral: „Acolo se va dezbate și că înregistrarea unei ore se face doar dacă profesorul își dă acordul. Nu îmi explic cine a înregistrat, cum a ajuns în spațiul public. Era normal să țină cont că e interzisă înregistrarea fără acord și dacă era un motiv de nemulțumire să fie cunoscut doamnei diriginte: ”Uite ce s-a întâmplat în timpul orei. Noi suntem nevinovați și profesorul ne-a jignit.” . Așa era normal”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aia e o tarfa mai are pretenti
2
1
Asa nea GIGI ataca si scufunda sau cum se zicea odata TAIE,FUTE si ASTUPA!!! AI gasit soltii di ptr invatamant on line
1
0
Pai,ideea e sa nu se inregistreze incompetentele cadrelor didactice.Dar,se pot inregistra pt.utilizare proprie,fara share,pe propria raspundere,pt.uzul propriu,nu"on-line"share,gen parinti care vor sa isi supravegheze copiii,etc,da?e legal,daca eu am o camera de rec.,in spatiul meu private,sa vad ce face copilul,e spatiul meu privat,si constat ca..on-line,un retard,Profesor,"Cadru Didactic",este deviant,atunci,What?
3
1
Asta cu jignirea elevilor este veche si comuna tuturor scolilor din Romania.Nici elevii nu sunt tocmai bine educati de parintii lor,daca e sa facem o privire sincera. Corect ar fi ca niste reguli clare,aduse la cunostinta cadrelor si elevilor sa fie respectate si sanctionate in cadrul sistemului de invatamant,nu sa vina politie si jandarmerie acolo unde e vorba de educatie,nu de aplicarea represiunii ,a fortei ,a intimidarii. Scoala nu e poligon,loc de antrenament pentru soldati,ci un mediu ce trebuie sa faciliteze dezvoltarea mintii.
4
0
Exprimarea putea fi altfel . Indiferent cati nervi , poti avea . Pe de alta parte , numai scoala nu se face online . Unii elevi isi deconecteaza camerele web , ascultand doar orele , alti stau pe telefoane razand de profesori ...temele se fac direct de pe net ..o dilaila maxima . O sa fie un mic soc , la reluarea scoli , in modu clasic .
8
1
bapanarama aia producatoare oricum nu avea chef de scoala,isi face reclama.fa prsto,nu iti place scoala,mergi si vinde cartofi in piata!darmsa ju te plingi ca e cam frig iarna si cald vara,auzi fa?ydioato!
7
1
Chiar politia nu are
1
1
aduceti si dicotul fbiul cia si mosadul este un caz care atenteaza la siguranta nationala si probabil internationala
8
1
Nu cred ca este cazul sa invinovatim pe profesor! Sunt de acord ca sistemul de invatamant este putred, multi profesorii nu si mai fac treaba si principalul scop este meditatia. Dar, daca veti asita la o lectie online, veti vedea ca multi elevi se tresec vorbind peste altii, este haos total. Parerea mea, copii trrbuie sa mearga la scoala! Nicio tara civilizata nu a intrerupt cursurile si nu a inchis scolile! La noi politicienii distrug tot,tot,tot!
7
5
ca sa vedem contextul in care s-a exprimat proful, este fair sa vedem ce a trancanit avocata inainte. ma tem, ca n-ar ajuta-o foarte mult.
11
1
toate ymbecilele de panarAme penale ,asa zise eleve,pot sa faca orice in ora ca nu ai voie sa.i spui coardei coarda.basinteti ca negrul ala,cum sa.i spui vacii sa taca?trimiteti panarama la prasila,daca nu.i place scoala,a vinda tigari la coltul blocului,linga tomberoane!
18
1
Dar de ce puneti voi accent pe ilegalitatea inregistrarii si nu pe metodica predarii cursurilor?
6
9
"Stimata domnisoara care nu pricepi nimic, ce tot vorbesti acolo ? Prea multe cuvinte inutile." Asa trebuia sa se exprime. Probabil e mai putin jignita de colegii care isi baga diverse organe anatomice in diferite zone atat verbal cat si fizic, sau cand priveste si asculta filme si melodii cu exprimari "populare" decat o exprimare a unui profesor lipsit de tact. Trista societate, sensibila rau. Nobili.
12
4
gata toata lume muta cu masca la gura va intelegeti prin semne!! dar puoliticienii care se jignesc si vorbesc ca la usa cortului in public ei nu trebuie anchetati aste e limba jul puolitic
15
1
Nutu Alexandrina profesor de istorie,este peste acest profesor,o mahalagioaica la ore,jigneste des elevi,a fost directoare la scoala gen, Mircea Eliade!
15
4
idioata ,inseamna plina de idei care le ...trancane, poate sa se afirme , poate pentru o nota buna ,daca trancanelile sunt utilizabile!
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108