REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Profesorii Ioanei Purcărea au protestat de Ziua Unirii împreună cu "desfortificatorul" Constanţei

Profesorii Ioanei Purcărea au protestat de Ziua Unirii împreună cu "desfortificatorul" Constanţei

Replica API 25 ianuarie 2012 | 00:00 118

Pensionarii, dezamăgiţi că lumea nu rezistă la frig

Pensionarii, dezamăgiţi că lumea nu rezistă la frig

De ziua Unirii Principatelor Române, pe 24 ianuarie, profesorii constănţeni au hotărât să iasă în stradă pentru a-şi striga păsurile. Astfel, marţi, în jurul orelor 12.00, în faţa Prefecturii se aflau circa 70 de cadre didactice care scandau: "Ziua Unirii, Ziua Trezirii". În mulţime s-a aflat şi liderul de sindicat în învăţământ, Ioana Purcărea. "Am venit aici, am dansat hora Unirii şi acum ne spunem şi noi păsurile. În momentul de faţă suntem cam 70 la număr, dar până diseară (ieri - n.r.) sperăm să ne adunăm mai mulţi. La protest vin doar cadrele didactice care nu au cursuri", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Ioana Purcărea.

Tot aceasta susţine că în urma protestului speră să se schimbe ceva în bine. Toată agitaţia nu a durat decât vreo 20 de minute, spre dezamăgirea celorlalţi protestatari aflaţi la faţa locului. "Au venit, au zis două vorbe, au încins o horă şi au plecat. Dacă nu suntem uniţi, aşa se întâmplă. Eu sunt pensionar şi stau aici pe frig, pe ploaie, doar să se îndrepte ceva. Ei au plecat în jumătate de oră...", a declarat un pensionar, dezamăgit de atitudinea cadrelor didactice. Nici bine nu au plecat profesorii că o voce a spart liniştea ce începea să se aşterne în faţa Prefecturii. Era nimeni altul decât "desfortificatorul" constănţean, Ciprian Stănescu, care şi-a făcut debutul în peisajul mediatic prin acuzarea de pedofilie adusă Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie. Acesta încuraja protestatarii să nu se lase, că împreună îl vor da jos pe "chiorul", după cum striga căpetenia "desfortificatoare". La orele 14.00, în jur de 40 de protestatari au plecat grupaţi în coloane, să mărşăluiască pe străzile Constanţei, până în zona Dacia şi retur, în frunte cu Ciprian Stănescu. Printre protestatari se aflau şi două cadre didactice, de religie şi educaţie tehnologică, care nu aveau de susţinut cursuri la ora respectivă. "Suntem aici pentru acei 25% ai mei şi pentru cei 25% ai soţului. Ni s-a înjumătăţit venitul dintr-un foc şi avem şi copilul la facultate. În plus, sunt aici pentru cuvintele jignitoare care ni s-au adus de către Băsescu, iar ultima picătură a fost ceea ce s-a întâmplat în cazul domnului doctor Raed Arafat. De aici ne-am dat seama că nu este demn de a ne reprezenta pe noi, românii, şi de a ne conduce. Voi alege un om care are un vocabular, chiar dacă punga va fi tot goală, măcar nu mă voi mai simţi jignită. Mai mult mă dor expresiile acestea jignitoare decât punga. Cum e posibil să spună că noi avem 16 ore la catedră şi că atât merităm?", a declarat pentru "Replica" de Constanţa, o profesoară de educaţie tehnologică. De asemenea, cadrele didactice susţin că mai rău decât atât nu se poate şi că acesta este motivul pentru care vor o schimbare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108